Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Δικαστικός γραφολόγος για την υπογραφή του Γεωργιανού κατηγορούμενου

iereastrifylia_16_1_0.jpg
Ακούστε το άρθρο

Δικαστικός γραφολόγος θα εξετάσει αν η υπογραφή στην προανακριτική απολογία του 24χρονου Γεωργιανού κατηγορούμενου για τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη Φώτιου Ζαχαρόπουλου είναι γνήσια.


Η υπεράσπιση έφερε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας γραφολογική γνωμάτευση της Χριστίνας Σαμολαδά, η οποία συμπέραινε ότι η υπογραφή δεν είναι δική του – αν και η γραφολόγος  διατηρεί μια επιφύλαξη, καθώς εξέτασε τις φωτοτυπίες που της έδειξαν οι συνήγοροι του κατηγορούμενου και δεν έχει δει τις πρωτότυπες υπογραφές του. 

Μετά την εξέλιξη αυτή, παρενέβη ο εισαγγελέας Δημήτρης Σταύρου και ζήτησε το δικαστήριο να ορίσει δικαστικό γραφολόγο για να γίνει πραγματογνωμοσύνη. Επειτα από διάσκεψη το δικαστήριο αποφάσισε να διορίσει τον ειδικό δικαστικό γραφολόγο Κωνσταντίνο Κωττάκη, του Πρωτοδικείου Αθηνών.


Ο κ. Κωττάκης θα εξετάσει όλα τα έγγραφα της δικογραφίας με την υπογραφή τού κατηγορούμενου, θα δει τη γραφολογική γνωμάτευση της συναδέλφου του Χρ. Σαμολαδά και θα συγκρίνει την υπογραφή του Γεωργιανού στην προανακριτική απολογία με δύο διαφορετικές εξουσιοδοτήσεις που έχει κάνει ο κατηγορούμενος προς τις πληρεξούσιες δικηγόρους του:


στις 20 Φεβρουαρίου του 2014, στην οποία το γνήσιο της υπογραφής έχει βεβαιωθεί στο Α.Τ. Κυπαρισσίας, και στις 12 Μαΐου 2014, στην οποία το γνήσιο της υπογραφής του βεβαιώθηκε στις φυλακές Ναυπλίου. Στη συνέχεια θα γνωμοδοτήσει αν η επίμαχη υπογραφή είναι πλαστή. 

Ως προς τους χρόνους, το δικαστήριο όρισε ότι ο πραγματογνώμονας θα πρέπει να ορκιστεί σε τρεις μέρες από την επίδοση της απόφασης του δικαστηρίου και να προσκομίσει την πραγματογνωμοσύνη μέσα σε 20 ημέρες από την ημέρα που θα ορκιστεί. 

Εν τω μεταξύ, οι δικηγόροι του Γεωργιανού Κική Πακιρτζίδου και Εφη Ορφανίδου -οι οποίες είχαν επικαλεστεί ότι υπάρχει οπτικό υλικό από δύο τράπεζες, που πιστοποιεί πως ο κατηγορούμενος ήταν στην Πύλο την ώρα που οι δολοφόνοι του αρχιμανδρίτη πήγαν στο σπίτι του-, χθες είπαν στο δικαστήριο ότι οι τράπεζες απάντησαν σε σχετικό αίτημά τους πως το υλικό από τις κάμερες καταστρέφεται σε 45 ημέρες.


Οι συνήγοροι επανέλαβαν επίσης κατά τη διαδικασία επίδοσης των εγγράφων πως στο σπίτι του δολοφονημένου αρχιμανδρίτη, καθώς και στο πουκάμισο με το οποίο τον στραγγάλισαν, στις πιζάμες και στα νύχια του, δεν βρήκαν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό του κατηγορούμενου.


Στο πλαστικό χερούλι κατσαρόλας, με το οποίο ο Γεωργιανός κατηγορείται ότι κάρφωσε το θύμα πίσω στο κεφάλι, επεσήμαναν ότι βρήκαν μόνο αποτυπώματα του αρχιμανδρίτη, ενώ στις σιδερογροθιές με τις οποίες χτύπησαν το θύμα, εκεί που περνάνε τα δάχτυλα, βρήκαν μόνο το γενετικό υλικό του ανήλικου Χωραΐτη, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί ως συνεργός στη δολοφονία.  

Η νέα ημερομηνία για τη συνέχιση της δίκης θα οριστεί αφού αποφανθεί ο πραγματογνώμονας γραφολόγος – ενώ με πρόταση του εισαγγελέα παρατάθηκε η προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου για 6 ακόμα μήνες, καθώς το 12μηνο έληγε μέσα στο επόμενο 25ήμερο.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα