Δικαστήρια Πύργου: Στο πλευρό του Γ. Δούνια συλλογικότητες και φορείς (VIDEO)

Σημαντική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του επιχειρηματία του Πύργου και προέδρου του Συλλόγου Εμπόρων Βιοτεχνών Πύργου Γιώργου Δούνια, για την εκδίκαση της αίτησης ανακοπής του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού του ακινήτου που στεγάζεται η επιχείρησή του και που για περισσότερο από ένα μήνα έχει παύσει τη λειτουργία της, αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευαισθησία του σε ζητήματα τέτοιας φύσεως.

Από νωρίς ο κ. Δούνιας βρέθηκε στα δικαστήρια του Πύργου, έχοντας στο πλάι του αρκετούς ανθρώπους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έσπευσαν να τον στηρίξουν, μεταφέροντας ένα θετικό κλίμα τόσο στον ίδιο τον κ. Δούνια όσο και στις δικαστικές αρχές. Η υπόθεση εκδικάστηκε, με την απόφαση ωστόσο να αναμένεται να βγει το προσεχές διάστημα, χωρίς να έχει τεθεί συγκεκριμένη ημερομηνία.

Από πλευράς του, ο κ. Δούνιας χαρακτήρισε μεγάλη τιμή για τον ίδιο τη στήριξη από τόσο κόσμο, εκφράζοντας συγχρόνως και την πλήρη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη προκειμένου να λάβει τελικά τη σωστή απόφαση. Κλείνοντας, ευχαρίστησε τα τοπικά ΜΜΕ για τη μέχρι τώρα συμβολή τους στην υπόθεση και για την ανάδειξη του θέματος από την πρώτη στιγμή, ενώ ανέφερε και την απόφασή του για αναστολή της απεργίας διαρκείας μέχρι το δικαστήριο να καταλήξει σε μια απόφαση.

Την εμπιστοσύνη του στην δικαιοσύνη εξέφρασε ο Γιώργος Δούνιας, όπου κατά την εκδίκαση της υπόθεσής του για τον πλειστηριασμό της επιχείρησής του είχε και τη συμπαράσταση αρκετών πολιτών που βρέθηκαν κοντά του.

Το χρονικό του πλειστηριασμού

Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός πραγματοποιήθηκε 11 Ιουλίου του 2018, για οφειλή ύψους 30 χιλ. ευρώ – για το επιχειρηματικό δάνειο που είχε ληφθεί το 2009, με υποθήκη το εν λόγω ακίνητο, στο οποίο στεγάζεται η επιχείρηση από το 1999. Ωστόσο, το παράδοξο είναι πως παρότι με τον πλειστηριασμό χάνεται το ακίνητο, το χρέος παραμένει ίδιο παρότι η αξία του κτιρίου υπερκαλύπτει την οφειλή και το σύνολο του δανείου.

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ο Γιώργος Δούνιας ξεκίνησε απεργία διαρκείας από τις 6 Μαΐου και για περισσότερο από ένα μήνα εξέφραζε δημόσια την αντίθεσή του στον «παράνομο» όπως χαρακτηριστικά είχε πει, πλειστηριασμό του ακινήτου που στεγάζεται επιχείρηση έτοιμων ενδυμάτων της οικογένειας του, από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.