Ελλάδα

Δικαίωμα κατάθεσης αγωγών στα Ελληνικά Δικαστήρια για τις Γερμανικές αποζημιώσεις

Ακούστε το άρθρο

Οι συγγενείς των θυμάτων θα αποκτήσουν το νομικό δικαίωμα κατάθεσης ενώπιον των Δικαστηρίων αγωγών αποζημίωσης κατά της Γερμανίας για τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Γερμανοί στην διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Όπως έγινε γνωστό με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Ευάγγελος Παπαγεωργίου, Δικηγόρος Αθηνών στον Άρειο Πάγο:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων (Π.Ε.Δ) για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Βασίλειο Κυριαζή, Δικηγόρο Πατρών, και τον Αντιπρόεδρο Ευάγγελο Παπαγεωργίου, Δικηγόρο Αθηνών επισκέφθηκε την Πέμπτη 15/11/2018 στην Βουλή όλα τα Πολιτικά Κόμματα, στα οποία κατέθεσε πρόταση για την αναθεώρηση του άρθρου 28 του Συντάγματος. Παράλληλα την ίδια ημέρα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ είχε ιδιαίτερες συναντήσεις για το ίδιο θέμα με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και τον Αντιπρόεδρο αυτής Γιώργο Βαρεμένο.

Με την προσθήκη – τροποποίηση του συγκεκριμένου άρθρου, με την ευκαιρία της αναθεώρησης του Συντάγματος, οι συγγενείς των θυμάτων της Γερμανικής θηριωδίας θα αποκτήσουν το νομικό δικαίωμα κατάθεσης ενώπιον των Εθνικών μας Δικαστηρίων αγωγών αποζημίωσης κατά της Γερμανίας για τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Γερμανοί στην διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».

Πηγη: sinidisi.gr

Όλη η επικαιρότητα