Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Χρησιμοποιείτε όλοι την ίδια τακτική» είπε η πρόεδρος στους κατηγορούμενους

Ακούστε το άρθρο

Η πρόεδρος του δικαστηρίου σχολίασε την κοινή υπερασπιστική γραμμή των κατηγορουμένων, που λένε ότι δεν ξέρουν τίποτα για την υπόθεση – Στη δίκη απολογήθηκαν οι κατηγορούμενοι για επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων


Ενδεικτικός είναι ο ισχυρισμός που προέβαλλε κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος, Θ. Μαρίας, ο οποίος ανέφερε ότι ήταν θέμα…τύχης η εμπλοκή του στην υπόθεση για την οποία ο ίδιος δεν γνωρίζει, όπως είπε, τίποτα. «Στην περίπτωσή μας ισχύει το όποιος νύχτα περπατεί, λάσπες και σκατά πατεί. Κυκλοφορούσα νύχτα και ήμουν εκεί που δεν έπρεπε. Έτυχε να είμαι σε λάθος σημείο, λάθος ώρα», υποστήριξε ο κατηγορούμενος για να αναφέρει στη συνέχεια πως θύματα της επίθεσης που τον αναγνώριζαν, θα το έκαναν έτσι και αλλιώς, καθώς: «Πάνω στην αγανάκτηση και στα νεύρα κάποιον θες να κατηγορήσεις. Εμάς έδειξε η αστυνομία, εμάς βρήκαν. Οποιοσδήποτε και αν ήταν στη θέση μας, θα έλεγαν ότι τους αναγνωρίζουν. Και εγώ να ήμουν το ίδιο θα έκανα. Ήταν αγανακτισμένοι. Έπαθαν ζημιά στα αυτοκίνητά τους, στο σπίτι τους, ένας άνθρωπός τους ήταν σοβαρά χτυπημένος», είπε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο.

Μάλιστα, ο ίδιος κατά την απολογία του είπε ότι ειδική ανακρίτρια που είχε διενεργήσει την ανάκριση για την Χρυσή Αυγή, τον πίεσε να καταθέσει ότι δυο άνδρες φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής. «Μου είπε ότι θα πάω σε στρατιωτικές φυλακές γιατί ήμουν φαντάρος…» υποστήριξε ο κατηγορούμενος για να επισημάνει πως η συγκεκριμένη κατάθεσή του δεν είναι αληθινή.

Κατά την απολογία του, ο Μ. Ευγενικός επίσης κατηγορούμενος για την ίδια δικογραφία δεν μπόρεσε να δώσει κάποια πειστική απάντηση για το πως τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι συγκατηγορούμενοί του έχουν αναγνωριστεί από θύματα. «Εγώ δεν πήρα καμία εντολή και δεν γνώριζα κανέναν. Δεν έχω καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Είμαι ψηφοφόρος, πήγα σε δύο ομιλίες για να ακούσω τι έλεγαν αυτοί οι άνθρωποι και πήγα και σε μία διανομή τροφίμων» είπε στο δικαστήριο.

Όλη η επικαιρότητα