Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: “Δεν είδα, δεν ξέρω, δεν άκουσα”, λένε τώρα οι κατηγορούμενοι! Αρνούνται τις ίδιες τις καταθέσεις τους

Ακούστε το άρθρο

Μετά τον Δημ. Αγριογιάννη, απολογήθηκαν σήμερα και ο Μ. Ευγενικός και Θ.Μαρίας για το ίδιο ζήτημα. Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, Μ. Ευγενικός, ο οποίος έχει αναγνωριστεί από θύματα, υποστήριξε «εγώ δεν πήρα καμία εντολή και δεν γνώριζα κανέναν. Δεν έχω καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Είμαι ψηφοφόρος, πήγα σε δύο ομιλίες για να ακούσω τι έλεγαν αυτοί οι άνθρωποι και πήγα και σε μία διανομή τροφίμων».

Παράλληλα, δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο Αν. Πανταζής όχι μόνο δεν υπήρξε πυρηνάρχης αλλά δεν έχει καμία σχέση με τη Τοπική Οργάνωση Περάματος, ενώ επέμεινε ότι ο ίδιος εκείνο το βράδυ φορούσε ένα λευκό πουκάμισο.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο συγκατηγορούμενος του, Θωμάς Μαρίας, υποστήριξε πως στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας πιέστηκε να πει ότι δύο άνδρες φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής. «Μου είπε ότι θα πάω σε στρατιωτικές φυλακές γιατί ήμουν φαντάρος…», ισχυρίστηκε.

Ο κατηγορούμενος ως μέλος του τάγματος εφόδου επισήμανε μάλιστα «ήμουν νέο παιδί. Δεν ήξερα τι υπέγραφα. Δεν πρέπει να βάζουν τα παιδιά 20 χρονών να υπογράφουν. Δεν έχει σώας τας φρένας ένα παιδί 20 χρονών».

Ο Θ. Μαρίας ισχυρίστηκε πως δεν έχει σχέση με την επίθεση σε βάρος των 4 Αιγυπτίων αλιεργατών και δεν γνωρίζει τίποτα, δήλωσε ότι ήταν θέμα τύχης η εμπλοκή του στην υπόθεση. «Στην περίπτωσή μας ισχύει το ‘όποιος νύχτα περπατεί, λάσπες και σκατά πατεί’. Κυκλοφορούσα νύχτα και ήμουν εκεί που δεν έπρεπε. Έτυχε να είμαι σε λάθος σημείο, λάθος ώρα», κατέθεσε.

Η δίκη Χρυσής Αυγή θα συνεχιστεί αύριο.

newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα