Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ο άνδρας μου ήταν σπίτι όταν πέθαινε ο Παύλος Φύσσας»!

Ακούστε το άρθρο

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας η κατηγορούμενη υποστήριξε πως ήταν στέλεχος του πενταμελούς της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας και όχι μέλος της Χρυσής Αυγής.

Η ίδια ισχυρίστηκε πως δεν θέλησε να μάθει λεπτομέρειες για τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού αν και αν και κατηγορήθηκε ο σύζυγός της, «για να μην τα σκαλίζει», ενώ επιχείρησε να απεμπλέξει τόσο την ίδια όσο και τον Γ. Πατέλη από την υπόθεση.

Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά στο Δικαστήριο «το ότι έκανε ένας άνθρωπος κάτι, δεν σημαίνει ότι είναι ένοχοι όλοι. Οι υπόλοιποι που φέρονται να ήταν εκεί, δεν μπορώ να ξέρω αν φταίνε όλοι, ούτε έχω επαφές με αυτούς».

Για το κομβικό θέμα των τηλεφωνικών κλήσεων που αντάλλαξε το μοιραίο βράδυ και το επόμενο πρωί με τη σύζυγο του Γ. Ρουπακιά,απέδωσε τα όσα έχουν γίνει γνωστά στο «σοκ» της συζύγου του καθ´ ομολογίαν δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε της ζήτησε να απεμπλέξει τη Χρυσή Αυγή από την υπόθεση.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο διάλογος με τον πρόεδρο της έδρας

Πρόεδρος:Μιλήσατε τα ξημερώματα και της είπατε, «όπως έστρωσε ο άντρας σου να κοιμηθεί»; Γιατί αυτό έχει πει εκείνη.

Κατηγορούμενη: Έχει πει και για άλλα πράγματα. Δεν ξέρω. Υποθέτω ότι ήταν σοκαρισμένη και δεν ήξερε καν σε ποιόν μιλούσε. Δεν μίλησε μαζί μου παρά μόνο το πρωί. Τότε με ενημέρωσε ότι θα έρθει σπίτι μου με κάτι αστυνομικούς για μια βαλίτσα που μου είχε δώσει, αλλά δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο. Ήρθαν, δεν βρέθηκε τίποτα, μετά αναίρεσε και είπε κάτι άλλο. Υπέθεσα ότι ήταν σοκαρισμένη και σε πανικό…

Εισαγγελέας:Δεν θέλατε να μάθετε τί είχε συμβεί;

Κατηγορούμενη:Δεν με ενδιέφερε τί έγινε. Ήξερα ότι δεν αφορά τον άντρα μου γιατί ήταν σπίτι μαζί μου εκεί το βράδυ.

Εισαγγελέας:Τον έχουν δει έξω από την Τοπική….

Κατηγορούμενη: Όχι. Ήταν σπίτι. Δεν ισχύει αυτό το πράγμα.

Πρόεδρος: Υπάρχουν έξι τηλεφωνικές κλήσεις με τη σύζυγο Ρουπακιά το πρωί, όχι μία που λέτε…

Κατηγορούμενη: Μπορεί μέσα στον ύπνο μου το πρωί να μην θυμάμαι οτι με κάλεσαν…

Πρόεδρος: Έξι φορές;

Κατηγορούμενη:Μπορεί να το σήκωνα και να το έκλεινα και να μην το θυμάμαι μέσα στον ύπνο μου…

«Δεν τους θεωρώ κατσαρίδες…»

Προηγήθηκε η απολογία της υποψήφιας βουλευτού της Χρυσής Αυγής, Θέμις Σκορδέλη η οποία δήλωσε οπαδός και ψηφοφόρος του κόμματος.

«Δεν έχω προπηλακίσει ή εξυβρίσει κανέναν. Ζητούσα ποσόστωση, νομιμότητα και επιστροφή των παρανόμων αλλοδαπών, γιατί δεν γινόταν να αφομοιωθούν», ανέφερε στην απολογία της.

Παράλληλα υπεραμύνθηκε της απόφασης της να πολιτευτεί με τη Χρυσή Αυγή «το πιστεύω μου ήταν ‘Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια’ και ανήκα στη ΝΔ. Προσέφυγα στους βουλευτές και δεν με βοηθησαν, αλλά στράφηκα προς τη Χρυσή Αυγή γιατί είδα ανθρώπους, που τιμούν τον εθνικό ύμνο και τη σημαία. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος μου έκανε την τιμή. Είδα ένα μορφωμένο άνθρωπο, μηλίχειο και μου το πρότεινε».

Σε σχέση με τα περιστατικά που της αποδίδονται όπως ο χαρακτηρισμός των αλλοδαπών ως «κατσαρίδες» κατά τη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου της Αθήνα υποστήριξε πως «εκείνη την ημέρα στη συνεδρίαση ήταν μέσα όλα τα Εξάρχεια. Υπήρχε η πρόταση να αυξηθεί η αστυνόμευση και ήθελα να εξηγήσω ότι δεν είναι λογικό. Ήταν ατυχές παράδειγμα. Έχω ζητήσει συγγνώμη. Δεν τους θεωρώ κατσαρίδες, τους λυπάμαι για αυτά που περνάνε», είπε.

newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα