Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής – Προκαλεί ο πυρηνάρχης Πειραιά: «Σκευωρία» το κατηγορητήριο

Ακούστε το άρθρο

Ο καταδικασθείς για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» και έμμισθο στέλεχος τηςΧρυσήςΑυγής, απολογούμενος σήμερα Τετάρτη (18/09) στο δικαστήριο, έκανε μάλιστα λόγο για «προπαγάνδα κατά της Χρυσής Αυγής» και «φερόμενες επιθέσεις», ενώ επιχείρησε να καλύψει τον νυν ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγό.

«Θέλουν το Λαγό. Ποιος είναι ο υπεύθυνος βουλευτής στον Πειραιά; Ο Λαγός. Ποιος ενοχλεί στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος; Ο Λαγός. Για αυτό τον βάζουν στην μοτοπορεία. Δεν είναι λογικό να εμφανιστεί με αμάξι εκεί, όπως λένε, γιατί δεν μπορεί να ακολουθήσει», υποστήριξε ο Μπαρέκας με την πρόεδρο της έδρας Μαρία Λεπενιώτη να επισημαίνει:

«Είστε σε δικαστήριο όχι στην τοπική. Μη σχολιάζετε, να απαντάτε σε αυτά που σας ρωτούν».

Ο Θωμάς Μπαρέκας μίλησε επίσης για «προπαγάνδα κατά της Χρυσής Αυγής» σχετικά με τις αναφορές φορέων και συλλόγων στον Πειραιά, υπογραμμίζοντας ότι «πρόκειται για φορείς με ξεκάθαρη πολιτική απόχρωση που μέσα στα πλαίσια πολιτικής αντιπαλότητας ξεκίνησαν αυτή τη διαδικασία».

Πρόεδρος: Όταν μάθατε για την κατηγορία σε βάρος σας, τί έγινε;

Κατηγορούμενος: Επικοινώνησα αρχικά με τη δικηγόρο μου και μετά με τον Λαγό που έχω και προσωπικές σχέσεις μαζί του. Μου είπε «προσπαθούν να μας χτυπήσουν γιατί είμαστε ψηλά στα ποσοστά». Δεν θυμάμαι αν μίλησα με άλλους βουλευτές, αλλά το κλίμα ήταν «πάνε να μας στήσουν γιατί πάμε καλά στις δημοσκοπήσεις».

Οι δικαστές ζήτησαν επίσης αρκετές διευκρινίσεις γύρω από μια καταγεγραμμένη συνομιλία μεταξύ του Λαγού και τρίτου συγκατηγορούμενου, στην οποία ο πρώτος ζητούσε να καθαριστεί το σπίτι του Θωμά Μπαρέκα.

Κατηγορούμενος: Υποθέτω ότι ο φόβος του κ. Λαγού έγκειται στο γεγονός ότι βρέθηκε ένας πτυσσόμενος λοστός στα γραφεία του Πειραιά. Δεν θυμάμαι τη συνομιλία… θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο. Λέει «πήγαινε να πάρεις τα πράγματα από το σπίτι του Μάκη…» αδόκιμα πράγματα.

Πρόεδρος
: Εσείς δεν τον ρωτήσατε ποια πράγματα;

Κατηγορούμενος
: Όχι. Είναι μία αδόκιμη έκφραση που την είπε χωρίς λόγο. Δεν τον ρώτησα. Είμαι ειλικρινής.

Πρόεδρος
: Το «πήγαινε να καθαρίσεις το σπίτι» το ακούτε πρώτη φορά;
Κατηγορούμενος: Εκείνοι μπορεί να νόμιζαν και ευλόγως να θεώρησαν ότι επειδή βρέθηκε το πτυσσόμενο να είχα και στο σπίτι και να ήθελαν να με σώσουν. Αλλά δεν υπήρχε κάτι…

Νωρίτερα, τον ισχυρισμό ότι δεν είχε καμία σχέση με τη Χρυσής Αυγή και βρίσκεται στο εδώλιο εξαιτίας της παιδικής φιλίας του με το συγκατηγορούμενό του, Δ. Αγιοβλασίτη, επανέλαβε στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο Χρ. Γαλανάκης. Ο κατηγορούμενος που πριν μερικές ήμερες καταδικάστηκε για πλημμελήματα που σχετίζονται με την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» ανέφερε στο δικαστήριο ότι δεν ήξερε καν ότι επρόκειτο να συμμετάσχει σε μοτοπορεία της Χρυσής Αυγής, απλά έκανε «εξυπηρέτηση» στο φίλο του να πάνε παρέα.

«Ήταν απερισκεψία που δε σκέφτηκα, δεν πονηρεύτηκα» υποστήριξε ο ίδιος, στο σχόλιο της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη ότι ως αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού ίσως θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικός.

via

Όλη η επικαιρότητα