Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Την ενοχή μόνο του Ρουπακιά για τη δολοφονία Φύσσα ζήτησε η εισαγγελέας

Ακούστε το άρθρο

Τα κομμάτια του παζλ της μοιραίας βραδιάς της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα επιχείρησε να συνθέσει η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η οποία ξεκίνησε την αγόρευση της στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η εισαγγελική λειτουργός, η οποία πήρε τη σκυτάλη μετά από ακροαματική διαδικασία περίπου 4,5 ετών, έκανε λόγο για «την μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια υπόθεσης τα ελληνικά δικαστικά χρονικά» και την ενδελεχή εξέταση των στοιχείων που προέκυψαν.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία αλλά και τις δεκάδες μαρτυρικές καταθέσεις τις οποίες χαρακτήρισε «αντιφατικές και αντικρουόμενες» επικαλέστηκε η εισαγγελέας για να «ξαναζωντανέψει» μέσα στη δικαστική αίθουσα τα γεγονότα της δολοφονίας του άτυχου μουσικού και να ζητήσει την ενοχή του Γιώργου Ρουπακιά για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο. «Το μόνο βέβαιο και μη αμφισβητήσιμο είναι η ανθρωποκτονία την οποία ομολόγησε ο Γιώργος Ρουπακιάς» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός που εξέφρασε την πεποίθηση πως δεν προέκυψε ότι η δολοφονία ήταν προσχεδιασμένη από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής ούτε και πως ο Παύλος Φύσσας είχε στοχοποιηθεί . «Αν τον είχαν στοχοποιήσει γιατί να διαπράξουν εκείνο το βράδυ το έγκλημα στο Κερατσίνι , μετά τον αγώνα και όχι σε άλλο σημείο που δεν ήταν ορατό;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε «Τέτοιες πράξεις γίνονται εν κρυπτώ και με τη συμμετοχή λίγων ατόμων».

Στην πρόταση της η εισαγγελέας εισηγήθηκε την απαλλαγή συνολικά 17 κατηγορουμένων οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της συνέργειας στη δολοφονίας λέγοντας πως δεν αποδείχθηκε η εμπλοκή τους ενώ επικαλέστηκε  παράλληλα τις τροποποιήσεις στο νέο Ποινικό Κώδικα.

Η εισαγγελέας μιλώντας για τον Γιώργο Ρουπακιά είπε πως το βράδυ της δολοφονίας ήταν «ψύχραιμος και νηφάλιος».

«Είχε ψύχραιμη σκέψη χρησιμοποίησε στιλέτο και ενήργησε με πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Τον χτύπησε στην καρδιά… Ο ισχυρισμός του Γιώργου Ρουπακιά ότι βρισκόταν σε άμυνα είναι αβάσιμος» τόνισε και συμπλήρωσε: «Είχε την ικανότητα να σκέφτεται λογικά… Πρόθεση του ήταν να φονεύσει τον παθόντα, του κατάφερε με μανία πολλαπλά χτυπήματα στο σώμα του».

Αναφερόμενη δε στους συγκατηγορούμενούς του είπε πως δεν μπορούσαν να αντιληφθούν την ανθρωποκτόνο πρόθεση του Ρουπακιά.

«Η εμφάνιση του Ρουπακιά στο σημείο ήταν συμπτωματική» ανέφερε η εισαγγελέας και συνέχισε: «Αν υπήρχε σχέδιο ο Ρουπακιάς θα ήταν ήδη στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, χωρίς να χρειάζεται προηγούμενο τηλεφώνημα».

«Δεν είδαν τίποτα όλο αυτό το διάστημα; Αθωώνουν τους εγκληματίες. Ποσό να αντέξουμε;» φώναξε η μητέρα του Παύλου Φύσσα Μάγδα βγαίνοντας από τη δικαστική αίθουσα μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής πρότασης που αφορούσε τη δολοφονία του παιδιού της.

Στο πλευρό της οι φίλοι του άτυχου μουσικού, οι οποίοι αποχώρησαν εμφανώς δυσαρεστημένοι.

newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα