Ελλάδα

Δίκη της «φόνισσας του Κορωπίου»: «Τα παιδιά ήταν γεμάτα αίματα και έκλαιγαν συνεχώς»

Ακούστε το άρθρο

Στις συνθήκες φόβου που βίωνε η 35χρονη που δολοφονήθηκε άγρια μπροστά στα μάτια των παιδιών της στο Κορωπί από την σύντροφο του πρώην συζύγου της αναφέρθηκαν καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου δυο από τα πλέον κοντινά πρόσωπα του θύματος.

Η αποκαλούμενη «φόνισσα του Κορωπίου», η οποία πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ισόβια, άκουσε την φίλη αλλά και τον γαμπρό της αδικοχαμένης γυναίκας να περιγράφουν το περιβάλλον που είχε διαμορφωθεί μετά το 2014 όταν αποκαλύφθηκε η παράλληλη σχέση που διατηρούσε ο σύζυγος της με την 29χρονη σήμερα κατηγορούμενη με την οποία, μάλιστα, είχε αποκτήσει δυο παιδιά.

Η επιστήθια φίλη του θύματος κατέθεσε πως εκείνη ζούσε σε καθεστώς φόβου τόσο για την ίδια όσο και για τη ζωή των δυο παιδιών της. «Δεν ζούσε φυσιολογικά ήταν συνεχώς φοβισμένη» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως ήταν αποφασισμένη να προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος της κατηγορουμένης ζητώντας να μην πλησιάζει την οικογένεια της.

«Φοβόταν μήπως κάνει κακό στα παιδιά» είπε υπογραμμίζοντας πως αυτός ήταν και ο λόγος που πήγαινε αλλά και έπαιρνε νωρίτερα τα παιδιά από το σχολείο.

Τα δυο αγόρια έμελλε να είναι αυτόπτες μάρτυρες στο αποτρόπαιο φονικό που έγινε στην αυλή του σπιτιού τους τον Αύγουστο του 2016. Ήταν αυτά που προσπάθησαν να σώσουν τη μητέρα τους από τα χέρια της κατηγορουμένης που τη χτυπούσε με μαχαίρι.

«Τα παιδιά εκείνο το βράδυ ήταν γεμάτα αίματα και έκλαιγαν συνεχώς. Μου είπαν ότι πάλεψαν και ήταν αυτά που πέταξαν το μαχαίρι στο χωράφι…» κατέθεσε η μάρτυρας που φιλοξένησε τα παιδιά τις ώρες που ακολούθησαν του εγκλήματος.

Η μάρτυρας επισήμανε πως το μόνο που ήθελε η άτυχη φίλη της ήταν «να μην τη σχολιάζει ο κόσμος» και να επικοινωνεί ο πρώην σύζυγος της με τα παιδιά τους.

«Χτύπησε τη μαμά η γκόμενα του μπαμπά»

Στις δραματικές ώρες που έζησαν τα παιδιά αναφέρθηκε καταθέτοντας στο δικαστήριο και ο γαμπρός του θύματος. «Εκείνο το βράδυ χτύπησε το τηλέφωνο και άκουσα την κουνιάδα μου και τα παιδιά να καλούν σε βοήθεια. Ώσπου να ετοιμαστούμε για να φύγουμε από το σπίτι τηλεφώνησε ο μεγάλος και μας είπε να πάμε στο Κέντρο Υγείας γιατί “χτύπησε τη μαμά η γκόμενα του μπαμπά” και εκεί διαπιστώσαμε το μοιραίο» περιέγραψε ο μάρτυρας τονίζοντας πως ο μικρός ανιψιός του τραυματίστηκε στο πόδι στην προσπάθεια του να αφοπλίσει την κατηγορούμενη.

Αναφερόμενος δε στο φονικό όπλο επεσήμανε πως ήταν ένα ειδικό μαχαίρι για ξεκοκάλισμα. Ο μάρτυρας μίλησε για τις ασφυκτικές συνθήκες που ζούσε η κουνιάδα του που, όπως είπε, ήταν υπό συνεχή παρακολούθηση από την κατηγορούμενη η οποία την απειλούσε.

«Έλεγα στον πρώην σύζυγο της να ξεκαθαρίσει τη θέση του γιατί δεν θα έχουμε καλό αποτέλεσμα. Έβλεπα ότι αυτό το φαινόμενο, παρά το διαζύγιο, αντί να καταλαγιάζει συνεχιζόταν με την ίδια ένταση και αυτό με φόβιζε . Εκείνος έλεγε διάφορες δικαιολογίες» τόνισε ο μάρτυρας .

Ο άνδρας ο οποίος αποτέλεσε την πέτρα του σκανδάλου στην υπόθεση αναμένεται να καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου στις 13 Φεβρουαρίου οπότε και θα συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης.

via

Όλη η επικαιρότητα