WEB tv Ηλεία

Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας: Αρωγός στον αγώνα για αίμα σε Πύργο και Αμαλιάδα

Ακούστε το άρθρο

Των Παναγιώτη Φωτεινόπουλου και Μαρίας Καραμπάτση

Αρωγοί στον καθημερινό αγώνα του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου είναι και οι δικηγόροι της Ηλείας, καθώς χθες το πρωί πραγματοποίησαν εθελοντική αιμοδοσία στην αίθουσα του συλλόγου στα δικαστήρια, στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μπάσκετ  Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και Κύπρου που διοργανώνεται αυτές τις ημέρες στην Ηλεία.

Δεκάδες δικηγόροι, λειτουργοί της δικαιοσύνης αλλά και απλοί πολίτες συμμετείχαν με προθυμία στην εθελοντική αιμοδοσία, με στόχο να συμβάλουν στην ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος και τη θωράκιση της δημόσιας Υγείας του νομού.

«Στα πλαίσια διοργάνωσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μπάσκετ  Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και Κύπρου, αποφασίσαμε να κάνουμε και κάποιες παράλληλες δράσεις προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος όπως αυτό της αιμοδοσίας και του μυελού των οστών. Με την αμέριστη συνεργασία του σταθμού αιμοδοσίας νοσοκομείου Πύργου πολλοί συνάδελφοι έχουν έρθει να δώσουν αίμα, και θεωρούμε ότι κάθε επιστημονικός σύλλογος  θα πρέπει να δραστηριοποιείται ενεργά και να προσφέρονται μηνύματα στην κοινωνία και στους συμπολίτες μας», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» η δικηγόρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, Μαριάννα Σταθοπούλου.

Η διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, Κωνσταντίνα Πανέτα, ευχαρίστησε τον σύλλογο για την πρωτοβουλία και χτύπησε «καμπανάκι» τόσο για τα αποθέματα αίματος όσο και για τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού του Δυτικού Νείλου.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές αιμοδότες, γιατί με αυτό τον τρόπο διαδίδουν την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Επειδή βρισκόμαστε στο καλοκαίρι και ο πληθυσμός της Ηλείας αυξάνεται, οι ανάγκες σε αίμα -όχι μόνο σε εμάς αλλά και σε όλη την Ελλάδα- είναι μεγάλες. Για αυτό θα απεύθυνα κάλεσμα σε όλους να δίνουν αίμα. Επίσης, πρέπει να προσέχουμε και να λάμβάνουμε μέτρα πρόληψης για τα τσιμπήματα κουνουπιών, γιατί μεταφέρουν ασθένειες και τον ιό δυτικού Νείλου», τόνισε η κα Πανέτα, η οποία μαζί με τον νοσηλευτή Γ.Βενιζέλο υλοποίησε την αιμοδοσία.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ

Μήνυμα ελπίδας έστειλαν οι δικηγόροι της Αμαλιάδας, στο πλαίσιο της εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης από τους Δικηγορικούς Συλλόγους Ηλείας και Αμαλιάδας του 11ου  Πανελληνίου πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και Κύπρου.

Αντίστοιχη δράση πραγματοποιήθηκε χθες και στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας στον Πύργο και δεν επελέγη τυχαία να ξεκινήσει έτσι το πανελλήνιο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης.

Οι δικηγόροι θέλησαν με αυτό τον τρόπο να στείλουν το δικό τους μήνυμα στον συνάνθρωπο, στον πάσχοντα, σε αυτόν που έχει ανάγκη λίγο αίμα, λίγο από το χρόνο του διπλανού του για να μπορέσει να σώσει την ζωή του.

 

Άνοιγμα στην κοινωνία

Άλλωστε, όπως ανέφερε και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Θανάσης Θεοδόσης, ο Σύλλογος θέλει να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο, να κάνει άνοιγμα στην κοινωνία συμμετέχοντας σε τέτοιου είδους δράσεις. Γιατί το λειτούργημα του δικηγόρου δεν πρέπει να ‘εξαντλείται’ μόνο μέσα στις δικαστικές αίθουσες.

Οι δικηγόροι ανταποκρίθηκαν στο χθεσινό κάλεσμα και συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία που διενεργήθηκε από το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, το προσωπικό του οποίου παροτρύνει και διευκολύνει τέτοιες δράσεις.

Όπως ανέφερε η υπεύθυνη γιατρός Γιάννα Σταυροπούλου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας είναι αρωγός στην προσπάθεια που γίνεται, συμμετείχε και στην προηγούμενη εθελοντική αιμοδοσία για την ημέρα του εθελοντή αιμοδότη και συνεχίζει ευαισθητοποιώντας και κινητοποιώντας τα μέλη του σε αυτό το σπουδαίο σκοπό που στόχο έχει να σώσει ανθρώπινες ζωές.

Παράλληλα με την  εθελοντική αιμοδοσία γινόταν και ενημέρωση για την δωρεά του μυελού των οστών.

Όλη η επικαιρότητα