Πολιτική

Δήλωση “βόμβα” από τον Καμμένο για τον Τσίπρα

Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή ο Πρωθυπουργός φέρεται να λύνει τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, με έναν τρόπο που δεν τον περίμενε ποτέ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κατάφερε δυο σημαντικά πράγματα, να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, αλλά και να πετύχει την εθνική συμφιλίωση. Τώρα όμως, «αυτή η εθνική συμφιλίωση για την οποία εργαστήκαμε, όχι απλώς καταργήθηκε αλλά δυστυχώς γυρίσαμε πίσω στην περίοδο του εμφυλίου πολέμου», δήλωσε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι «κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, αισθάνονται ότι παίρνουν πίσω το αίμα τους… για την ήττα της Αριστεράς το 1949 και κάποιοι άλλοι από την άλλη πλευρά προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν αυτό και να οδηγήσουν τη χώρα σε μία σύρραξη».

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι μόνο οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων έχει ξεκάθαρη θέση για το Σκοπιανό και το όνομα της Μακεδονίας, σε αντίθεση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που δεν έχουν πρόβλημα με τη χρήση του όρου «Μακεδονία», στην ονομασία της γείτονος χώρας.

«Αυτά τα τέσσερα χρόνια, αυτό που πετύχαμε με τη συνεργασία, είναι ότι γύρισα τη χώρα στην Αμερική, τελείωσε η εξάρτηση με την Ευρώπη. Ό,τι και να κάνουν, τη Σία Αναγνωστοπούλου να βάλει υπουργό Άμυνας και τον Φίλη αναπληρωτή, τους έχω δέσει με τέτοια συμφωνία με τις ΗΠΑ που δεν μπορούν να κουνηθούν. Η χώρα σώθηκε», πρόσθεσε.

«Οι Αμερικάνοι οι οποίοι πίεσαν για τη Συμφωνία, είναι αυτοί οι οποίοι εκπροσωπούνται από το παλιό σύστημα της κ. Κλίντον,της παγκοσμιοποίησης, του ιδρύματος Σόρος, αυτοί οι οποίοι έλεγχαν σίγουρα την κ. Μπακογιάννη. Κοτζιάς και Μπακογιάννη είναι κώλος και βρακί, είναι μαζί στα ίδια συμφέροντα. Το θέμα είναι κατά πόσο η κυβέρνηση έχει καταλάβει το ρόλο του κ. Κοτζιά», τόνισε.

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε τις κατηγορίες του για σχέσεις του πρώην ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά, με τον Σόρος, λέγοντας ότι « ο κ. Κοτζιάς λαμβάνει εντολές, δεν ξέρω αν πήρε λεφτά. Πάντως παρέδωσε τις βίζες του υπουργείου Εξωτερικών σε μία εταιρεία που από πίσω της είναι 15-20 offshore και καταλήγουν στον συνεργάτη του Σόρος στην Ελλάδα. Στα Σκόπια έχουμε δύο ορυχεία που φέρεται ελληνική εταιρεία να τα διεκδικούσε με 30 εκατομμύρια και πριν από λίγες μέρες πουλήθηκαν στη Νέα Υόρκη αρκετά δις. Αυτό το παιχνίδι που γίνεται θα φανεί», υποστηρίζοντας ότι «όλη η ιστορία των Σκοπίων είναι μια μπίζνα».

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, υποστήριξε ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για την διάλυση της Κ.Ο των ΑΝΕΛ και ότι ο ίδιος το πληροφορήθηκε από δημοσιογράφο. «Δημοσιογράφος μου είπε ότι ”σας την έχουν στημένη”, μου είπε ότι ”ο Βούτσης ήρθε πριν από λίγο και μου είπε ότι θα αρχίσει να εφαρμόζει την διάταξη για τους πέντε”, δεν υπάρχει περίπτωση ο κ. Βούτσης να μην είναι μέσα στο κόλπο. Αν ο Τσίπρας είναι μέσα , θα φανεί αν υπουργοποιήσει τον Κουίκ και ανταλλάξει τη θέση του Παπαχριστόπουλου που παραιτείται. Αν ο Τέρενς πάρει την έδρα και πει την ανταλλάσσω με υπουργική θέση, ας πάρει το πιστόλι να δολοφονήσει τους ΑΝΕΛ και τα 50 παιδιά που θα χάσουν τη δουλειά τους».

Με αφορμή τη διορία Παπαχριστόπουλου, ο κ. Καμμένος είπε: «Εγώ ούτε παρακαλάω κανέναν, ούτε διορίες δέχομαι από κανέναν. Θέλει να φύγει αύριο; Ας φύγει… εγώ θα δεχτώ ποιο είναι το αποτέλεσμα. Οι άνθρωποι οι οποίοι αποτελούν κλειδιά να ξέρουν ότι δεν πρόκειται κανείς να πάρει φράγκο. Ούτε πρόκειται να εξαγοράσω κανέναν ούτε να του δώσω καμία θέση. Εγώ δεν θα σηκώσω το τηλέφωνο να πάρω κανέναν. Δεν θα πάρω τηλέφωνο ούτε τον Λαζαρίδη, ο οποίος είναι ένα έντιμο παιδί και έφυγε για τη Μακεδονία. Θα μπορούσε να έρθει πίσω μόνος του. Εγώ δεν ξευτιλίζομαι κ. Παπαδάκη, εγώ κατουρημένη ποδιά δεν έχω φιλήσει ποτέ. Οι άνθρωποι που εξελέγησαν με τους ΑΝΕΛ και οφείλουν τη θέση τους στους ΑΝΕΛ αν θέλουν ας έρθουν».

Ερωτηθείς αν ο Πρωθυπουργός, έχει ευθύνες για την διάλυση των ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος απάντησε: «Τεράστιες. Ο Τσίπρας με πρόδωσε, έστησε τη διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ με την αποστασία. Το είχε στημένο από την αρχή. Ψυχρανθήκαμε όταν κατάλαβα ότι θέλει τους βουλευτές μου και του είπα ότι αυτό δεν γίνεται».

Στο σημείο αυτό, αποκάλυψε ότι ο κ. Τσίπρας του ζήτησε να μην φύγει από την Κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αντάλλαγμα να συμπεριληφθεί ο ίδιος και όσα από τα στελέχη του επιθυμούσε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε αρνήθηκε κατηγορηματικά και επέλεξε να υπερασπιστεί το συμφέρον της πατρίδας του.

Επανέλαβε ότι η στάση του Ζόραν Ζάεφ είναι προκλητική, καθώς από την πρώτη στιγμή αγνοεί τη Συμφωνία και κάνει επανειλημμένες αναφορές χρησιμοποιώντας την ονομασία Μακεδονία για τη χώρα του.

Επίσης ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι υπάρχουν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και «κάτι δεν πάει καλά».

Σχολιάζοντας τη στάση στελεχών των ΑΝΕΛ που έφυγαν από την παράταξη όπως την κυρία Κουντουρά και ο κ. Κόκκαλης, υποστήριξε ότι πρόκειται για ξεκάθαρη αποστασία, καθώς αντάλλαξαν τις θέσεις τους με κυβερνητικές καρέκλες.«Τους προσέφεραν θέσεις, τις αρπάξανε και μας πούλησαν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι «αν προχωρήσει η αποστασία με τον τρόπο που το έχουν στημένο, παρέλαση (στις 25 Μαρτίου) δεν θα κάνουμε».

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε να συνεργαστούν οι ΑΝΕΛ με την Ένωση Κεντρώων, ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι «ποτέ δεν είπα κακά λόγια για τον Λεβέντη. Αν βρεθούμε στο τέλος οι δύο μας στο Σκοπιανό και όλοι οι άλλοι είναι απέναντι και χρειαστούμε μία πιο δυνατή φωνή, μπορούμε να κάνουμε κοινές εκδηλώσεις».

Πηγή: enikos.gr

Όλη η επικαιρότητα