«Δήμαρχος όλων των πολιτών» – Δέσμευση του νέου δημάρχου Πηνειού Α. Μαρίνου κατά την τελετή ορκωμοσίας

«Ειλικρινής συνεργασία με τις άλλες παρατάξεις»

Την δέσμευση ότι θα είναι δήμαρχος όλων των πολιτών για να δώσει «μάχες» για τα νόμιμα δικαιώματά τους και την αναπτυξιακή πορεία του τόπου, μέσα από ειλικρινή συνεργασία με τις άλλες παρατάξεις, έδωσε ο νέος δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, κατά την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Πηνειού το απόγευμα του Σαββάτου. «Από Θεού άρξασθε…», είπε δίνοντας το στίγμα της επιλογής του να γίνει η τελετή ορκωμοσίας στον προαύλιο χώρο του βυζαντινού ναού της Παναγίας της Καθολικής, η οποία έγινε προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού και του συνόλου των ιερέων της περιοχής του κάμπου.

Παρουσία πλήθους πολιτών από την ευρύτερη περιοχή και των επίσημων προσκεκλημένων έγινε η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, των προέδρων και των μελών των τοπικών συμβουλίων. Ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός είπε απευθυνόμενος στον δήμαρχο και την νέα δημοτική αρχή «οι προσευχές μας είναι ολόθερμες ώστε το έργο για το οποίο σας εξέλεξε ο λαός του δήμου, να έχει τα ανάλογα αποτελέσματα. Θα είμαστε πάντα κοντά στον δήμο και στους δημοτικούς «άρχοντες» για να ενισχύσουμε σε ότι μπορούμε το έργο σας. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία».

Ο κ. Μαρίνος απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη Ηλείας ανέφερε ότι «έχουμε ανάγκη την σοφία σας, να την κρατάμε πάντα στην καρδιά και στην ψυχή μας. Στη συνέχεια ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Βασιλόπουλος μίλησε για τον συμβολισμό της επιλογής του χώρου της ορκωμοσίας. Αναφέρθηκε στο πρακτικό της ορκωμοσίας, διάβασε το μήνυμα του νέου Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη και ανέγνωσε τα ονόματα των νέων δημοτικών συμβούλων, ο οποίος, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στον νέο δήμαρχο Πηνειού εξέφρασε την σιγουριά ότι θα ανταποκριθεί στα καθήκοντά του προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, ενώ στάθηκε στην εποικοδομητική συνεργασία που θα έχουν οι δυο τους.

Λίγο αργότερα ο νέος δήμαρχος Πηνειού Α. Μαρίνος, ιδιαίτερα συγκινημένος μίλησε προς τους συνδημότες του και τους καλεσμένους, τους οποίους και ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν προς τον ίδιο και τα μέλη της νέας δημοτικής αρχής.

«Αναλαμβάνουμε την διοίκηση του δήμου σε μια ιδιαίτερη περίοδο, σε κρίση όχι μόνο οικονομική, αλλά σε κρίση αξιών, πολιτική και κοινωνική, η οποία έχει επηρεάσει και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άρα και τον δήμο μας», είπε ο κ. Μαρίνος, ο οποίος συνεχίζοντας τόνισε τα εξής: «Η σημερινή ορκωμοσία εδώ στην Παναγία την Καθολική, που εύχομαι να είναι Καθολική για όλη την υφήλιο, αποτελεί την απαρχή μιας νέας πορείας για τον δήμο.

Στόχοι μας, η χρηστή διοίκηση, η σύγχρονη οργάνωση, η διαφάνεια και η αξιοκρατία. Σε δύσκολες συνθήκες, οι δημότες μας έστειλαν ηχηρό και σαφέστατο μήνυμα, που λέει ότι «ο δήμος μας είναι πάνω και πέρα από πρόσωπα και κόμματα. Όλοι μαζί να συνεργαστούμε γόνιμα, αποτελεσματικά και με ανιδιοτέλεια. Το μεγάλο ζητούμενο είναι η αλλαγή νοοτροπίας για νέο ήθος και ύφος.

Με σεβασμό στο θετικό έργο των προηγούμενων δημοτικών αρχών και για όλα όσα πρέπει να βελτιωθούν, κάνω κάλεσμα, όλοι μαζί ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών και να μετατρέψουμε το όραμά μας σε απτή πραγματικότητα.», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας ο κ. Μαρίνος είπε: «Από 1η Σεπτέμβρη, θέτουμε σε προτεραιότητα την αποκατάσταση και επίλυση των προβλημάτων. Δεσμεύομαι και θα είμαι δήμαρχος όλων των πολιτών και θα δώσω μάχες για τα νόμιμα δικαιώματά τους. Θα έχω ειλικρινή συνεργασία με τις άλλες παρατάξεις. Εύχομαι καλή θητεία και επιτυχία στο έργο μας».

Ακολούθησε εκδήλωση με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Βαρθολομιού και των χορευτικών του συλλόγου Γαστούνης «Η Αρχαία Ήλις».

Μεταξύ άλλων το «παρών» στην τελετή ορκωμοσίας έδωσαν ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός, οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι Πύργου, Ήλιδας, Αρχ. Ολυμπίας και Ζαχάρως Τάκης Αντωνακόπουλος, Γιάννης Λυμπέρης, Γιώργος Γεωργιόπουλος και Κώστας Αλεξανδρόπουλος αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πύργου και εκδότης της εφ. «Πατρίς» Λεωνίδας Βαρουξής, ο πρώην δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας Χρήστος Γαβράς, καθώς και βουλευτές από ολόκληρη την Ελλάδα, εκπρόσωποι από την Περιφέρεια Αττικής κ.α.