Εκλογές

Δήμαρχος ξανά ο Θύμιος Κοτζιάς

dscf8399a.jpg
Ακούστε το άρθρο

Χαρές και πανηγύρια μέσα και έξω από το εκλογικό κέντρο του Δημάρχου Αρχ. Ολυμπίας και επανεκλεγέντος για τη νέα πενταετία Θύμιου Κοτζιά.

Πριν από την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων λίγο πριν τη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα το εκλογικό επιτελείο του Θύμιου Κοτζιά είχε συγκεντρώσει τα αποτελέσματα τα οποία του έδιναν ποσοστό πάνω από 50% και κατά συνέπεια την εκλογή από την πρώτη Κυριακή.

Η οριστικοποίηση έγινε από τα… μεγάφωνα του εκλογικού κέντρου και προκάλεσε θύελλα ενθουσιασμού στους δεκάδες ψηφοφόρους του κ. Κοτζιά. Ο Δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας βγήκε έξω από το εκλογικό του κέντρο και έγινε αντικείμενο θερμών εκδηλώσεων.

Όλοι έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν και να τον συγχαρούν, ενώ ο κ. Κοτζιάς περιχαρής μεν, αλλά πάντα με τη σεμνότητα που τον διακρίνει αναγνώριζε τον προεκλογικό αγώνα που έκαναν οι συνεργάτες του και όσοι στήριξαν τον Συνδυασμό του.

Με εμφανή τη συγκίνηση δήλωσε στην εφ. «Πατρίς»:

«Ήταν μια σπουδαία νίκη αυτή του Συνδυασμού μας, μια νίκη το λαού της Αρχ. Ολυμπίας. Μια νίκη που ήρθε από την πρώτη Κυριακή παρά το γεγονός ότι κάποιοι προσπάθησαν να μας τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου για την πολύτιμη βοήθειά τους, αλλά και τον καθένα ξεχωριστά από αυτούς που μας προτίμησαν.

Θα συνεχίσω το έργο μου για την πρόοδο της παγκόσμιας πόλης που είναι η Αρχ. Ολυμπία και των δημοτικών διαμερισμάτων της με ακόμη μεγαλύτερη θέληση και αποφασιστικότητα».

* Με… καλαματιανό χορό τον οποίο έσυρε πρώτος, γιόρτασε την επανεκλογή του στον δημαρχιακό θώκο της Αρχ. Ολυμπίας ο Θύμιος Κοτζιάς.

Ο χορός συνεχίστηκε με τη σύζυγό του Χαρίκλεια που έδωσε κι αυτή τη δική της μάχη για την τελική νίκη.


Συγκεντρωτικά αποτελέσματα στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας – 53 από 53 από Ε.Τ.

Εγγεγραμμένοι

Ψήφισαν

Συμμετοχή

Λευκά/Άκυρα

Λευκά/Άκυρα(%)

Έγκυρα

Έγκυρα(%)

19.563

11.677

59,69%

357

3,06%

11.320

96,94%



 

Δημ. Συνδυασμός

Επικεφαλής

Ψήφοι

Ποσοστό

ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΚΟΤΖΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

6.008

53,07%

ΟΛΥΜΠΙΑ ΦΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΑΗΔΟΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

4.190

37,01%

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

654

5,78%

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

468

4,13%

Σύνολο

 

 

11.320

 

Όλη η επικαιρότητα