Χωρίς κατηγορία

Δημιουργώντας τα διαφημιστικά φυλλάδια: Τι να προσέξω;

Ακούστε το άρθρο

Τα διαφημιστικά φυλλάδια είναι το Α και το Ω της προωθητικής σας καμπάνιας έτσι ώστε να έχει η επιχείρησή σας άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα αποδοτικότητας. Για να προσελκύσετε το αγοραστικό καταναλωτικό κοινό θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα φυλλάδιο που θα είναι αρκετά όμορφο, στυλάτο και γεμάτο χρήσιμες πληροφορίες που δεν θα μπερδέψουν αλλά θα ευχαριστήσουν το κοινό, παίρνοντάς το στα χέρια του. Υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες που οφείλετε να προσέξετε για να έχετε το άψογο αποτέλεσμα που ονειρεύεστε για την προώθηση της επιχείρησής σας:

1. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: Πριν προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια, ελέγξτε το κείμενο που θα βάλετε στο φυλλάδιο σας. Οι λέξεις που θα χρησιμοποιήσετε έτσι ώστε να περάσετε το σωστό μήνυμα είναι ζωτικής σημασίας. Ένα έξυπνο κείμενο που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον και δεν θα κουράσει τον αναγνώστη δίνει πολλούς πόντους στην έντυπη διαφήμισή σας. Πολλές φορές τα μεγάλα και δυσανάγνωστα κείμενα είναι αυτά που κάνουν τους καταναλωτές να μην μπαίνουν καν στον κόπο να κοιτάξουν τα φυλλάδια που βρίσκονται μπροστά τους. Διαφοροποιηθείτε πιάνοντας τον παλμό της σημερινής κοινωνίας και εποχής και σκεφτείτε τη λεπτομέρεια αυτή, που κάνει τη διαφορά, πάνω από όλα τα άλλα.

2. ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ: Η γραμματοσειρά είναι μείζονος σημασίας καθώς το μέγεθος, το στυλ και το χρώμα των γραμμάτων πάντα κεντρίζουν το ενδιαφέρον και τραβούν την προσοχή αρνητικά ή θετικά. Επιλέξτε μια όμορφη και περίτεχνη γραμματοσειρά, η οποία όμως να μην είναι πομπώδης και υπερβολική. Μια περίτεχνη γραμματοσειρά είναι αρκετά ελκυστική αρκεί να είναι ευανάγνωστη. Ο αναγνώστης που κρατά στα χέρια του ένα διαφημιστικό φυλλάδιο, θέλει να διαβάσει γρήγορα το περιεχόμενό του, χωρίς να κουραστεί ή να προβληματιστεί. Οι πληροφορίες πρέπει να είναι σωστά κατανεμημένες, ώστε να βρίσκονται εύκολα ενώ το χρώμα πρέπει να είναι ταιριαστό, κομψό και μοντέρνο.

3. ΣΤΥΛ: Το πως θα φτιάξετε το διαφημιστικό σας φυλλάδιο εξαρτάται από το δικό σας στυλ και το πως θέλετε να κάνετε το έντυπό σας. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μονόφυλλα διαφημιστικά φυλλάδια αλλά και αναδιπλούμενα σε δύο, τρία ή τέσσερα κομμάτια, ανάλογα με την επιχείρηση που έχετε και το σκοπό που θέλετε να εξυπηρετήσετε. Αν έχετε σκοπό να φτιάξετε flyers, καλό θα ήταν να είναι μικρά και μονόφυλλα ώστε να μεταφέρονται εύκολα και να δίνονται ακόμα πιο εύκολα στο κοινό, για γρήγορη ανάγνωση. Τα γραφικά και οι φωτογραφίες είναι ίσως το 70% της εικόνας του φυλλαδίου και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να είναι ελκυστικά κι όμορφα σχεδιασμένα.

4. ΘΕΜΑ: Το θέμα των διαφημιστικών φυλλαδίων αφορά το στυλ και το σχέδιο που υπακούει ολόκληρη η επιχείρηση. Επιπροσθέτως, αν η διανομή γίνεται στοχευμένα κατά τη διάρκεια του Πάσχα ή των Χριστουγέννων και του καλοκαιριού, καλό θα ήταν να υπάρχει κάποια εικόνα, φωτογραφία ή μοτίβο πουνα παραπέμπει στην εκάστοτε εποχή και να είναι καλόγουστη και διαφορετική από τα συνηθισμένα.

5. ΚΟΣΤΟΣ: Σε γενικές γραμμές το κόστος τέτοιων διαφημιστικών εντύπων δεν είναι πολύ μεγάλο αλλά οφείλετε να κάνετε έρευνα αγοράς. Σίγουρα ένα φύλλο πιο σκληρό, καλύτερης ποιότητας και υφής θα κοστίζει και πολύ περισσότερο. Επίσης, ένα έντυπο διαφήμισης που είναι σχεδιασμένο με πολύχρωμα μελάνια δεν θα είναι τόσο οικονομικό όσο ένα ασπρόμαυρο. Παρόλ’ αυτά στην αγορά υπάρχουν άπειρες επιλογές κι εσείς μπορείτε να διαλέξετε εκείνη που σας ταιριάζει.
Αν ενδιαφέρεστε για διανομή φυλλαδίων στην Αθήνα επικοινωνήστε με την Letterbox

Όλη η επικαιρότητα