Ηλεία

Δήμητρα: 2η ποδηλατάδα – Εκκίνηση με 100 ποδηλάτες!

Ακούστε το άρθρο

Τη 2η Ποδηλατάδα του πραγματοποίησε στις 16 Αυγούστου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δήμητρας «Ο Άγιος Νικόλαος». Οι ποδηλάτες μαζεύτηκαν από νωρίς στην πλατεία του χωριού, με πρόσωπα γεμάτα ανυπομονησία. Περισσότερα από 100 άτομα περίμεναν… την εκκίνηση. Περισσότερα από 70 ποδήλατα άστραφταν πολύχρωμα… και οι αναβάτες τους πανέτοιμοι.

Το μέλος του Συλλόγου Γεράσιμος Κατσανάκης μοίρασε σε όλους πολύχρωμα μπαλόνια, που ο ίδιος είχε επιμεληθεί την προετοιμασία τους, με τη βοήθεια του Χρήστου Κούτουλα. Άλλοι τα έδεσαν στα ποδήλατά τους, άλλοι τα κρατούσαν… Γέμισε χρώμα η πλατεία!

Ο Κοσμάς Σμέρος μοίρασε τις σφυρίχτρες, σε μικρούς και μεγάλους… και το πανδαιμόνιο άρχισε!!! Γέλια, πειράγματα, αστεϊσμοί και καλωσορίσματα ανέβασαν τη διάθεση στα ύψη!

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Φίλιππος Λέτζης, σε σύντομο χαιρετισμό του, τους καλωσόρισε όλους, τους επισήμανε τη διαδρομή και τις ενδιάμεσες στάσεις που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν, και έδωσε λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση της εκδήλωσης.

Ο Γιώργος Κουσινιώρης, έμπειρος στο άθλημα της ποδηλασίας, έδωσε σαφείς οδηγίες και πολύτιμες συμβουλές για τους συμμετέχοντες, τονίζοντας τη χρήση του κράνους για την ασφάλεια των αναβατών!

Η εκκίνηση

Το αγροτικό αυτοκίνητο του Στάθη Κορκού με τα αλάρμ αναμένα μπήκε μπροστά. Οδηγός ο Στάθης και συνεπιβάτις η γυναίκα του Γιωργία.

Δύο έμπειροι ποδηλάτες, ο Ανδρέας Μούγιος και ο Γιάννης Καραφλός με πλήρη εξάρτηση, ηγήθηκαν της «κούρσας».

Στην «ουρά» της ποδηλατικής ομάδας δύο αυτοκίνητα μαρσάριζαν ήδη: 1) Το αγροτικό του Προέδρου της Κοινότητας και μέλους του Συλλόγου, Θανάση Γιατρά με τον ίδιο οδηγό και συνεπιβάτες τα μέλη Σπύρο Γκογκάκη και Γεράσιμο Κατσανάκη, φορτωμένο με νερά για τις ανάγκες των ποδηλατών, και 2) Το ιδιωτικής χρήσης επιβατικό του Νίκου Καψή.

Ως ποδηλάτες περιφρούρησης και ρύθμισης της κυκλοφορίας οι: Ελενα Καλογιάννη-Γιατρά, Φίλιππος Λέτζης, Νίκος Γιατράς, και Θανάσης Ε. Γιατράς.

Μαζί και οι Πρώτες Βοήθειες

Η μαία του Κ.Υ. Γαστούνης Αρετή Τσερεμέ και η νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Πόπη Γλεζάκη, που συμμετείχαν στην ποδηλατάδα, ήταν σε ετοιμότητα για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες αν και όπου χρειαζόταν.

Ωρα 18:50, ένας γύρος στην πλατεία της Δήμητρας και οι ποδηλάτες «ξεχύθηκαν» προς τα Ρεγκλέικα. Οι κάτοικοι τούς υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και χειροκροτήματα! Εκείνοι συνέχισαν προς το Στρούσι, το διέσχισαν σφυρίζοντας, κάτω από τις επευφημίες των περαστικών. Μια μικρή στάση για να πιουν νερό και συνέχισαν προς το Νιοχώρι. Με τον ίδιο ενθουσιασμό και έκπληξη τούς υποδέχθηκαν οι κάτοικοι εκεί. Σύντομη στάση για νερό και «ανάσες», μια και ο δρόμος φαίνεται ανηφορικός για το Κάστρο. Αριστερά προς Βαρθολομιό και μετά την Κουκουναριά ίσια προς Αγ. Παντελεήμονα! Στη δεύτερη διασταύρωση για Μάχου στροφή αριστερά για Δήμητρα.

Η «ομάδα υποστήριξης» (Μάρθα Ρέγκλη, Ντίνα Γιατρά, Ελένη Γκογκάκη, Μάνος Τάκας, Βάσια Φίλιππα, Σόφη Λέτζη) φρόντισε τα υπόλοιπα στα… «μετόπισθεν». Τα τραπέζια στρώθηκαν με πολύχρωμα τραπεζομάντιλα με τα γλυκά, που κυρίες-μέλη του συλλόγου είχαν προετοιμάσει, και τα παγωμένα αναψυκτικά και εμφιαλωμένα νερά −προσφορά της ποτοποιίας Βίτανος. Μπαλόνια κρεμάστηκαν στα φανάρια φωτισμού της πλατείας και μετά από μιάμιση ώρα… οι ποδηλάτες ακούστηκαν από μακριά να σφυρίζουν…Έρχονται…

Η επιστροφή και η υποδοχή

Τους υποδέχθηκαν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία και όσοι δεν είχαν ακολουθήσει για διάφορους λόγους την ποδηλατάδα, όπου θερμά τους χειροκρότησαν!!!

Γεμάτοι ενθουσιασμό και ξαναμμένα πρόσωπα οι ποδηλάτες, έσπευσαν να πιουν νερό και να γλυκαθούν.

«Ηταν τέλεια…, υπέροχα…, καταπληκτικά…, να το ξανακάνουμε και του χρόνου…» και πολλά επιφωνήματα γέμισαν την πλατεία, έδωσαν ζωή και χρώμα στο χωριό.

Στιγμές χαράς, ομαδικότητας, συντροφικότητας… Ευκαιρία για το «όλοι μαζί», παππουδογιαγιάδες με εγγόνια, γονείς με παιδιά, σύζυγοι, φίλοι, γείτονες, παραθεριστές και επισκέπτες σε ένα «ταξίδι» δίπλα στη φύση… με μυρωδιές καλοκαιριού που γεννάνε συναισθήματα και χτίζουν μνήμες για τις κρύες και μοναχικές νύχτες του χειμώνα!!!

Ώρα για την κλήρωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο είχε αγοράσει ένα ποδηλάτο από το κατάστημα του Κώστα Χαλούλου (Βαρθολομιό), που θα κληρωνόταν μετά το πέρας της ποδηλατάδας. Ο Πρόεδρος ζήτησε να προσέλθουν τρεις από τους παρευρισκόμενους για να ξεκινήσει η διαδικασία της κλήρωσης. Ο Σπύρος Μπουκουβάλας, η Βάσω Σπυράτου και ο Μιχάλης Ρέγκλης με τις υποδείξεις του ταμία Σπύρου Γκογκάκη, έλεγξαν τους λαχνούς και τους τοποθέτησαν σε μια μαύρη σακούλα (για λόγους διαφάνειας) και το λαχνό τράβηξε ο μικρός μας φίλος Πέτρος Ρέγκλης και τον τυχερό αριθμό ανακοίνωσε στους παρευρισκόμενους η Αλεξάνδρα Ρέγκλη.

Το ποδήλατο κέρδισε ο Γιώργος Μπίκος, κάτοικος Κυλλήνης.

Ευχαριστίες

Το Διοικητικό Συμβούλιο θερμά ευχαριστεί όλους όσοι συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στην προετοιμασία, στη συμμετοχή και επιτυχία της εκδήλωσης: τους ποδηλάτες, τις κυρίες που προετοίμασαν και προσέφεραν τα γλυκίσματα (Ελένη Γκογκάκη, Ντίνα Γιατρά, Ξένη Σμέρου, Ελένη Καλογιάννη-Γιατρά, Βασιλική Κατσανάκη, Κατερίνα Κουσινιώρη, Μαρία Μελίσση-Γιατρά, Πόπη Γλεζάκη-Γιατρά, Σόφη Λέτζη), τους οδηγούς και συνεπιβάτες των αυτοκινήτων και όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου που στηρίζουν τις δράσεις του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ανανεώνει το ραντεβού του με τους φίλους ποδηλάτες τον Αύγουστο του 2019 για να ξαναζήσουν τέτοιες όμορφες στιγμές και υπόσχεται περισσότερες εκπλήξεις.

Δείτε Φωτογραφίες 

Όλη η επικαιρότητα