Ηλεία

Δημητρέλος για 15χρονο στην Αμαλιάδα: «Δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα η απόφαση…»

Ακούστε το άρθρο

Ότι η τελική απόφαση σχετικά με το που θα φοιτήσουν οι δύο μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Αμαλιάδας, που ενεπλάκησαν στο σοβαρό «επεισόδιο» του μαχαιρώματος τον περασμένο μήνα, δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, ξεκαθάρισε χθες ο  διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλης Δημητρέλλος.

Μετά την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος και για τους δύο μαθητές, εκφράστηκε η έντονη αντίδραση από την πλευρά της οικογένειας και του συνηγόρου του 15χρονου Σάκη Κότσιφα, τόσο για την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για τον συγκεκριμένο μαθητή και την απόσταση από την κατοικία του,  όσο και για την πιθανότητα να επιβιβάζονται στο ίδιο λεωφορείο για την μετακίνηση τους στα σχολεία που θα φοιτούν.

Ο κ. Δημητρέλλος μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» τόνισε ότι κακώς διαδίδεται ότι είτε θα φοιτήσουν και πάλι σε ίδιο σχολικό περιβάλλον, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιβιβάζονται και στο ίδιο λεωφορείο: «Οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμα γιατί θα πρέπει επίσημα να λάβω το πρακτικό της απόφασης του συλλόγου διδασκόντων. Έχω κάνει μια διερευνητική συνάντηση με τους γονείς για το που πάνε τα παιδιά και αναμένω να μου σταλεί η απόφαση για να αποφασίσω το που θα μετακινηθούν οι μαθητές.

Δεν υπάρχει πάντως περίπτωση ούτε να πάνε στο ίδιο σχολείο, αλλά και ούτε να χρησιμοποιούν το ίδιο λεωφορείο. Αυτές τις φήμες τις διαψεύδω κατηγορηματικά, επειδή κυκλοφορούν έντονα…», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρέλλος.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι η όλη διαδικασία είναι συλλογική και εκτιμώνται με προσοχή όλες οι πτυχές της, διότι πρόκειται για δύο ανήλικα παιδιά, λέγοντας ότι η όποια τελική απόφαση ληφθεί επουδενί δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα: «ο στόχος δεν είναι εξοντωτικός από την πλευρά μου. Το υπουργείο ζήτησε να ενημερωθεί για το σκεπτικό της απόφασης και δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη παρέμβαση. Το θέμα είναι του συλλόγου διδασκόντων, αρκεί βέβαια η διαδικασία να είναι νομότυπη και δε νομίζω ότι θα παρέμβει το υπουργείο. Από την πλευρά μου έχω μόνο την εκτελεστική δυνατότητα», κατέληξε.

Όλη η επικαιρότητα