Olympia Forum WEB tv Ηλεία Πολιτική

Δημήτρης Αβραμόπουλος: «Η Ευρώπη συμπαραστάτης της Ελλάδας» (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Η ευρωπαϊκή στήριξη στην Ελλάδα είναι δεδομένη, αλλά για να κινηθεί δυναμικά η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία μπροστά, είναι η απαραίτητη η ενότητα όλων των πολιτικών και όχι μόνο δυνάμεων της χώρας, ανέφερε ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας την Κυριακή στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου – Olympia Forum που διοργάνωσε η εφ. «Πατρίς» στην Αρχαία Ολυμπία.

Η Ελλάδα, συνέχισε, «μπορεί να έχει μέλλον, όταν ενώνει τις δυνάμεις της και έχει ως οδηγό της το κοινό, όλων και της χώρας, συμφέρον. Ως οργανικό και αναπόσπαστο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, η Ευρώπη αποτελεί ομπρέλα προστασίας για την Ελλάδα. Γεγονός που ενισχύει και συμβάλει στη διατήρηση και ενδυνάμωση του γεωπολιτικού και γεωστρατηγικού ρόλου της χώρας μας, που συνεχίζει να παραμένει σημείο σταθερότητας σε ένα περιβάλλον γενικευμένης αστάθειας. Η Ευρώπη στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης της Ελλάδας. Έμπρακτα και ουσιαστικά», ανέφερε. «Έχουν χορηγηθεί περισσότερα από 2 δισ. ευρώ για τη διαχείριση της μετανάστευσης, των ανθρωπιστικών αναγκών και των εξωτερικών συνόρων», προσθέτοντας ότι «πρωταρχικό μου μέλημα ήταν και είναι η στήριξη των χωρών πρώτης γραμμής, με πρώτη την Ελλάδα, όχι μόνο οικονομικά, αλλά και επιχειρησιακά, τεχνικά, συμβουλευτικά και πολιτικά».

«Εάν τηρηθούν τα όσα έχουμε προβλέψει μέσω της ευρωτουρκικής συμφωνίας θα μπει ένα τέλος στο φαινόμενο μεταναστευτικών ροών, η Ελλάδα έχει την στήριξη της Ευρώπης», είπε.

Σχετικά με τις Ευρωεκλογές που είναι σε 100 ημέρες , θεωρεί ότι είναι οι πιο κρίσιμες των τελευταίων ετών καθώς τίθεται σε αμφισβήτηση το Ευρωπαϊκό εγχείρημα μέσω των λαϊκιστών και των εθνικιστών. Να μην επιτρέψουμε την επιστροφή στην καταστροφή και να αποτρέψουμε κάθε σύγκρουση της Ευρώπης. Ζούμε στην εποχή της Παγκοσμιότητας και η Ευρώπη πρέπει να είναι ενωμένη με Δημοκρατία, Ειρήνη και Ασφάλεια.

Με αφορμή το αναπτυξιακό συνέδριο, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε πως «οι επενδύσεις επιστρέφουν πλέον στην Ευρώπη, χάρη στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων —ή αλλιώς το «Σχέδιο Γιούνκερ», το οποίο έχει κινητοποιήσει 335 δισ. ευρώ και αναμένεται να φτάσει τα 400 δισ. ευρώ», ενώ ανέφερε ότι «σχεδόν 12 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί από το 2015 στην Ευρώπη, ενώ η ανεργία έχει υποχωρήσει σημαντικά», επισημαίνοντας ότι «από αυτό καλείται να επωφεληθεί και η Ελλάδα».

Τέλος, όσον αφορά το Αναπτυξιακό Συνέδριο, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ανέφερε ότι οι συζητήσεις και οι παρεμβάσεις που προηγήθηκαν, είναι βέβαιος πως θα οδηγήσουν σε σημαντικά συμπεράσματα για την προοπτική και το μέλλον της Πελοποννήσου, σε μία στιγμή, που ο όρος “ανάπτυξη”, μέσα από μια ολοκληρωμένη στρατηγική, μπορεί να συμβάλλει στη διάνοιξη δρόμων προόδου για την οικονομία και την κοινωνία. «Πρέπει να πάρουμε πολιτικές πρωτοβουλίες και όχι μόνο, οι οποίες θα χαράξουν νέους δρόμους στην Πελοπόννησο, να υπάρξει ένας δρόμος πραγματικής ανάπτυξης και αισιοδοξίας στην οικονομία και στην κοινωνία συνολικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ευχήθηκε το Συνέδριο να πραγματοποιείται κάθε χρόνο και μέσα από αυτό να γίνεται η ανάδειξη των δυνατοτήτων της Πελοποννήσου σαν κεντρικός αναπτυξιακός τομέας να λειτουργήσει ως μόνιμος φορέας. «Ως Ευρωπαίος, Έλληνας και Πελοποννήσιος θα είμαι πάντα αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια», είπε ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα