Δημήτρης Γεωργόπουλος: Τιμήθηκε ο ποιητής και ο άνθρωπος!

Στον ποιητή, τον άνθρωπο, τον ‘Κουρουτιανό’, όπως του αρέσει να τον αποκαλούν, στον Δημήτρη Γεωργόπουλο ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Κουρούτα.

Το ραντεβού είχε δοθεί στο καφέ ‘Θάλασσα’, εκεί δίπλα στην αγαπημένη θάλασσα του ποιητή, προκειμένου να παρουσιαστεί η ποιητική συλλογή του με τον τίτλο: «Θυμάμαι».

Με την θάλασσα να αποπνέει την δική της αύρα, τον ήλιο να σβήνει σιγά- σιγά στον ορίζοντα, το θαλασσινό αεράκι να αφήνει λίγη από την αλμύρα και την δροσιά του, εκεί σε αυτό το μαγικό τοπίο, στην αγαπημένη Κουρούτα, το κοινό ‘συνάντησε’ τον ποιητή Δημήτρη Γεωργόπουλο.

Μέσα από τους στίχους του ταξίδεψε σε άλλους κόσμους, συγκινήθηκε, ‘ακούμπησε’ την σκέψη του και τις έγνοιες του και αφέθηκε στην μαγεία της στιγμής.

Γιατί όντως ήταν μία μαγική στιγμή για τον Δημήτρη Γεωργόπουλο, ο οποίος δεν έκρυψε την συγκίνησή του από την μεγάλη προσέλευση του κόσμου και τα θερμά λόγια που άκουσε από όλους.

 

Απονομή πλακέτας

Τον Δημήτρη Γεωργόπουλο τον γνωρίζουν όλοι, ως επαγγελματία καταρχήν, συνταξιούχο πλέον, και ως άνθρωπο της Κουρούτας, που την αγαπούν όσο λίγοι και που επί σειρά ετών ως πρόεδρος του Συλλόγου οικιστών της περιοχής έκανε μεγάλες προσπάθειες για την ανάπτυξη της περιοχής.

Όλοι όμως γνωρίζουν και τον τρόπο που εκφράζεται μέσα από τους στίχους και η έκδοση της ποιητικής του συλλογής αποτελεί το απόσταγμα της δημιουργίας του. Και φυσικά, δεν θα μπορούσε να παρουσιαστεί πουθενά αλλού εκτός από την Κουρούτα.

Τον ποιητή προλόγισε και τίμησε ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, απονέμοντάς του τιμητική πλακέτα για την προσφορά του.

Στο κύριο μέρος της εκδήλωσης, για τον ποιητή και τον άνθρωπο Δημήτρη Γεωργόπουλο, μίλησαν ο επικοινωνιολόγος Γιώργος Παναγιωτόπουλοις και ο ίδιος ο ποιητής, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης είναι ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Ηλείας Παναγιώτης Ζεύλας.

Με αφορμή την εκδήλωση δόθηκε η ευκαιρία στον Δημήτρη Γεωργόπουλο να υπογράψει βιβλία του για τους αγαπημένους του φίλους και τους ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί για να τιμήσουν την προσφορά του.