Αθλητισμός

Δημήτρης Κοντολέτας: Τίτλοι τέλους σε μια μεγάλη καριέρα!

Ακούστε το άρθρο

Το τέλος μιας σπουδαίας καριέρας γεμάτη επιτυχίες, διακρίσεις και ρεκόρ ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες μέσω προσωπικής του ανάρτησης στο facebook, o Δημήτρης Κοντολέτας.

Ο πεντάκις πρωταθλητής Ελλάδας στο motocross πήρε αυτή την απόφαση σύμφωνα με πληροφορίες για επαγγελματικούς λόγους και πλέον το motocross στην Ηλεία θα είναι «φτωχότερο» καθώς ο 28χρονος Ζαχαραίος αναβάτης ανήκει στους κορυφαίους του είδους, τόσο εντός Νομού όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Ήταν μια διαδρομή που διήρκησε για περισσότερο από 15 χρόνια. Χρόνια δημιουργικά, όμορφα, γεμάτα αναμνήσεις. Έζησα έντονες στιγμές, συγκινήσεις, χαρές, ταξίδια, νίκες, ήττες και γνώρισα αξιόλογους ανθρώπους, που βρέθηκαν μέχρι το τέλος της πορείας μου δίπλα μου. Όλα όμως τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Και για μένα το τέλος της αγωνιστικής μου καριέρας, έφτασε. Ευχαριστώ τους φοβερούς υποστηρικτές μου, τους τεχνικούς μου, τους χορηγούς μου και καθέναν ξεχωριστά που εργαζόταν για την πετυχημένη μου αυτή πορεία στο χώρο του motocross. Τον πατέρα μου και την οικογένεια μου για τη στήριξη και την αγάπη που πάντα μου δίνατε και με βοηθήσατε να πετύχω τα όνειρά μου και φυσικά τη γυναίκα μου για την αμέριστη συμπαράστασή της. Την YAMAHA στην οποία είχα την τιμή να αγωνιστώ μαζί της, αλλά και κάθε συναθλητή μου με τον οποίο είχα τη χαρά να αγωνιστώ μαζί του. Εύχομαι σε όλους τα καλύτερα. Καλές αγωνιστικές στιγμές».

Ο Δημήτρης Κοντολέτας ξεκίνησε το motocross σε ηλικία 6 ετών. Στα 8 του άρχισε να παίρνει μέρος σε αγώνες και το ταλέντο του δεν άργησε να φανεί. Έτσι, σε ηλικία 14 ετών (τo 2006) στέφθηκε για πρώτη  φορά πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία Juniors. Την ίδια μεγάλη διάκριση επανέλαβε και το 2007, μια χρονιά κατά την οποία στέφθηκε και Βαλκανιονίκης! Το 2006 έγινε μέλος της Εθνικής Ομάδας Motocross και παρέμεινε μέχρι και το 2016!

Το 2012, σε ηλικία 20 ετών, πήρε για πρώτη φορά το πρωτάθλημα Ελλάδος στις μεγάλες κατηγορίες και συγκεκριμένα στην ΜΧ2 ενώ ένα χρόνο αργότερα επανέλαβε το θρίαμβο στην ΜΧ2 και το 2014 για πρώτη χρονιά στην ΜΧ1, κατέλαβε τη 2η θέση.

Το 2015 Στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στην ΜΧ1, επιβεβαιώνοντας πως πλέον ανήκει στην ελίτ του ελληνικού motocross.

Ακολούθησαν μια 2η, μια 4η και μια 3η θέση  αντίστοιχα, ενώ το 2018 στέφθηκε και πρωταθλητής Ν.Ελλάδας στην EXPERT.

Την περσινή σεζόν, λόγω ενός τραυματισμού στο δεξί χέρι, που τον οδήγησε στο χειρουργείο, δεν συμμετείχε σε 2 αγώνες και κατέλαβε την 5η θέση στην ΜΧ1.

Όλη η επικαιρότητα