Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Εκλογές στο τέλος της τετραετίας»

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ
ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2018

 

Συνέντευξη στον Γιάννη Αργυρόπουλο

 

Στο γραφείο του στο ισόγειο του Μεγάρου Μαξίμου, του επιβλητικού  κτίριου  της οδού Ηρώδου Αττικού μας υποδέχθηκε το μεσημέρι της προηγούμενης Δευτέρας ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ιδιαίτερα φιλικός και προσιτός, επιβεβαίωσε τη φήμη του ότι έχει έμφυτο επικοινωνιακό χάρισμα.Στην εφ’ όλης της ύλης  συνέντευξη που μας παραχώρησε, αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας. Μίλησε για το «Μακεδονικό» και τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τη μεταμνημονιακή επόχη, το χρόνο των εκλογών, τον «Κλεισθένη», αλλά και την κεντροαριστερά.

 

Πρόσφατα είχατε πει οτι εφόσον οι ΑΝΕΛ δεν ψηφίσουν την συμφωνία γιά το μακεδονικό, θα ζητήσετε και θα λάβετε ψήφο εμπιστοσύνης. Σκέφτεστε να ζητήσετε από την Βουλή αυξημένη πλειοψηφία γιά την συμφωνία και πού τοποθετείτε τις εξελίξεις χρονικά;

Η κυβέρνηση μόλις πριν από λίγες εβδομάδες επανεπιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της Βουλής. Από κει και πέρα, όσον αφορά τη συμφωνία για το Μακεδονικό, πάγια επιδίωξη της κυβέρνησης είναι όταν οι γείτονες μας ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες υποχρεώσεις τους – το νωρίτερο εκτιμώ στις αρχές του 2019 – η συμφωνία να εγκριθεί από την Εθνική Αντιπροσωπεία, με τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία.

 

Βλέπουμε ότι οι ΑΝΕΛ μετά και τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου δεν αφήνουν περιθώριο συγκυβέρνησης εφόσον έρθει η συμφωνία στη Βουλή. Μπορεί η παρούσα Βουλή να αναδείξει νέους συσχετισμούς για κυβερνητική πλειοψηφία;

Η συμφωνία με την ΠΓΔΜ για να έρθει στη Βουλή προϋποθέτει την θετική ψήφο στο δημοψήφισμα στη γείτονα αλλά και την ολοκλήρωση της αναθεώρησης του Συντάγματος ώστε να τροποποιηθεί η συνταγματική ονομασία αλλά και διατάξεις που θα μπορούσαν να υπονοούν αλυτρωτικές βλέψεις. Η διαδικασία αυτή δεν πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί πριν από τις αρχές του 2019. Πέραν αυτού όμως ο κ. Καμμένος σας θυμίζω ότι έχει δημόσια δηλώσει ότι σκοπεύει να πορευτεί με τον Αλέξη Τσίπρα μέχρι το τέλος της τετραετίας. Η διασφάλιση λοιπόν της κυβερνητικής συνοχής δεν τίθεται εν αμφιβόλω. Τα δύο κόμματα θα συνεχίσουν να συζητούν όπως κάνουν πάντοτε τους όρους και τις προϋποθέσεις της κοινής κυβερνητικής τους πορείας και είμαι βέβαιος ότι όπως πάντα θα βρεθεί το σημείο ισορροπίας. Όσο και αν κάποιοι θέλουν να ωθήσουν το πολιτικό σύστημα σε βεβιασμένες και ασύντακτες πολιτικές επιλογές δεν πρόκειται να το καταφέρουν.

 

Στην ομιλία του στο Ζάππειο μετά την συμφωνία γιά την μείωση του ελληνικού χρέους, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε στοχευόμενες φοροελαφρύνσεις, στήριξη του κράτους πρόνοιας και επαναρρύθμιση της αγοράς εργασίας. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την επόμενη μέρα;

Η προετοιμασία για την επόμενη μέρα, έχει ήδη ξεκινήσει. Στόχος είναι αμέσως μετά την 21η Αυγούστου, την ημερομηνία της τυπικής λήξης του προγράμματος, να έχουν διευθετηθεί οι τελευταίες λεπτομέρειες για μια σειρά από παρεμβάσεις υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας, στους τομείς που αναφερθήκατε. Διότι το ουσιαστικό ζήτημα για μας είναι το τέλος των μνημονίων να μεταφραστεί με τρόπο έμπρακτο στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Τώρα όσον αφορά την επεκτασιμότητα των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης, δηλαδή τις βασικές αρχές του συλλογικού εργατικού δικαίου, η επαναφορά τους ήδη έχει δρομολογηθεί καθώς έχει ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο, για την άμεση ισχύ τους από την 21η Αυγούστου. Όσον αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού, η επεξεργασία των βημάτων που θα οδηγήσουν εκεί, προχωρά τάχιστα και εντός του 2018 θα παρθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες.

 

Ωστόσο, είναι μία νέα εποχή την οποία όμως η ΝΔ χαρακτηρίζει προβληματική λόγω της πολιτικής σας και βρίσκει οικονομική ασφυξία, υπερβολική φορολογία και περικοπές χωρίς αναπτυξιακή προοπτική. Λέει ακόμα οτι δεσμεύσατε την χώρα με μνημόνιο μέχρι το 2060..

Σε όλη την Ευρώπη, το τέλος των προγραμμάτων λιτότητας στην Ελλάδα, γίνεται δεκτό με θετικά σχόλια και ανακούφιση. Το χαιρέτησαν, ο επικεφαλής του Eurogroup, ο επικεφαλής του ESM, ο Πρόεδρος της Κομισιόν ενώ πριν λίγες μέρες από το βήμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο καθ’ ύλην αρμόδιος, επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων κ. Μοσκοβισί, το επανέλαβε, προκαλώντας μάλιστα το θυμό των στελεχών της ΝΔ. Επομένως, μου ζητάτε να σχολιάσω επί μη πραγματικών δεδομένων, αλλά επί των αιτιάσεων της ΝΔ. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι η ΝΔ, από τότε που ανέλαβε την ηγεσία της ο κ. Μητσοτάκης, δεν ασκεί καθήκοντα αξιωματικής αντιπολίτευσης. Φέρεται σαν μία ομάδα ανθρώπων με μοναδική επιδίωξη το διαρκές σαμποτάζ της χώρας και των προοπτικών της. Δεν αντέχει την πραγματικότητα, οπότε προσπαθεί δια της ισχυρής πρόσδεσης που έχει με τους μηχανισμούς προπαγάνδας μιας σειράς από ΜΜΕ, να διαμορφώσει – με τρόπο άγαρμπο και πολλές φορές υστερικό – μια εικόνα κατάρρευσης της χώρας, της οικονομίας, των θεσμών. Δεν υπάρχει έδαφος για αντιπαράθεση με αυτού του είδους τη στρατηγική. Όμως, επειδή ο κριτής μας δεν είναι οι οικονομικές ελίτ και οι ολιγάρχες, αλλά ο ελληνικός λαός, όταν έρθει η ώρα της κάλπης, αυτός θα αποφασίσει με βάση την πραγματικότητα που θα έχει διαμορφωθεί. Και θα συγκρίνει. Την Ελλάδα των μνημονίων, της λιτότητας και του κράτους εκτάκτου ανάγκης, της περιόδου 2010-2014. Και την Ελλάδα που τελείωσε με τα μνημόνια, αποκαθιστά τις πληγές της κρίσης, αναβαθμίζει το κοινωνικό κράτος και τις δομές του και γίνεται μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία.

 

Κύριε υπουργέ, έχει ξεκινήσει ουσιαστικά μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος από το γεγονός ότι βλέπουμε σκληρές δημόσιες αντιπαραθέσεις του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έχουν πλέον και προσωπικό χαρακτήρα.

Ο κύριος Μητσοτάκης προσπάθησε να δημιουργήσει στη χώρα προεκλογική περίοδο από τον πρώτο μήνα της εκλογής του, από το 2016. Προέβλεπε διαρκώς εκλογές, ζητούσε διαρκώς εκλογές, προσπαθούσε να υψώσει τους τόνους με ένα τρόπο που σε σημεία του έμοιαζε ακόμα και γραφικός. Νομίζω ότι αυτό που προσπαθεί διαρκώς να κάνει είναι να κρατά τη συσπείρωση της νέας δημοκρατίας υψηλά, χρησιμοποιώντας αυτούς τους  κατά τη γνώμη μου αυτούς τους απαράδεκτους τόνους, μια φρασεολογία που δεν του ταιριάζει, δεν ξέρω ποιος τον έχει συμβουλέψει να μιλάει με τον τρόπο που μιλάει, εν πάσει περιπτώσει αυτό ας το αφήσουμε. Καμία προεκλογική περίοδος δεν υπάρχει, για την ελληνική κυβέρνηση το μόνο που υπάρχει είναι τα πρώτα βήματα για την έξοδο της χώρας από τη μνημονιακή κατάσταση, τα πρώτα βήματα για την αποκατάσταση αδικιών, τα πρώτα βήματα για να υποστηριχτεί η ελληνική κοινωνία, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, να ανασυγκροτηθεί το κοινωνικό κράτος , δηλαδή να δούμε για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό την ελληνική οικονομία αλλά και την ελληνική δημόσια διοίκηση να στηρίζονται γερά στα πόδια τους, να μπορέσουν να πάρουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για τη στήριξη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Αυτό υπάρχει ως προτεραιότητα αυτή τη στιγμή για την ελληνική κυβέρνηση. Σε ό,τι αφορά τις διάφορες αστείες, αν δεν ήταν αστείες θα ήταν εξοργιστικές, καταγγελίες που έγιναν από τη μεριά της νέας δημοκρατίας και υλοποιήθκαν από διάφορα  έντυπα που χρησιμοποιούν συχνά πυκνά πρακτικές υποκόσμου, να σας πω ότι ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο γίνεται είναι για να υπάρξει αντιπερισπασμός. Τι να συγκρίνουμε τώρα, προσπαθούμε να συγκρίνουμε την τιμιότητα και το ηθικό στάτους του Αλέξη Τσίπρα με τον ηθικό εκφυλισμό της σύνολης οικογένειας Μητσοτάκη; Οι άνθρωποι είναι για δικαστήρια

 

Τι εννοείται δηλαδή με αυτό;

Θα πρέπει να τους ασκηθούν αγωγές, διότι ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται, κάποια στιγμή έχει και ένα τίμημα και αυτό το τίμημα θα πρέπει να κληθούν να το πληρώσουν.

 

Τα σενάρια που ακούγονται κατά καιρούς για εκλογές το φθινόπωρο του 2018 δεν ισχύουν;

Μα τι λέτε τώρα; Αυτά τα σενάρια τα οποία διακινεί ο κύριος Μητσοτάκης για να κρατά τη Νέα Δημοκρατία σε εγρήγορση; Με αυτά τα σενάρια θα ασχολείται η κυβέρνηση; Η κυβέρνηση έχει πολύ σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί από το να ασχολείται με τον κύριο Μητσοτάκη.

 

Το σπάσιμο των 2 μεγαλύτερων  εκλογικών περιφερειών, της Β Αθηνών και  του υπολοίπου Ατικής για ποιο λόγο έγινε;

Ξέρετε ότι το ελληνικό κοινοβούλιο αντιπροσωπεύει τον ελληνικό πληθυσμό, οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν τους έλληνες πολίτες. Νομίζω λοιπόν ότι πάρα πολύ μεγάλες περιφέρειες όπως η Β Αθήνας, δημιουργούσαν ακριβώς στρεβλώσεις σε αυτήν την αναγκαία συνταγματικά προβλεπόμενη αντιπροσώπευση. Το σπάσιμο των περιφερειών δημιουργεί πολύ καλύτερες σχέσεις των πολιτών με τους βουλευτές τους οποίους εκλέγουν, δημιουργεί ενότητα κοινωνική και άρα καλύτερους όρους αντιπροσώπευσης, Νομίζω είναι μια θεσμική τομή πάρα πολύ μεγάλη, στην ποία έπρεπε να είχαμε προχωρήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά δεν προχωρούσαμε για λόγους που είχαν να κάνουν με τις βαρωνίες που υπήρχαν στα κόμματα του Πασόκ και της Νέας Δημοκρατίας για πάρα πολλά χρόνια.

 

Το τελευταίο διάστημα άνοιξε ξανά η κουβέντα, είδαμε και κάτι πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα, για το ότι μπορεί να επαναφέρετε  το θέμα της απλής αναλογικής προκειμένου να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές.

Εμείς πριν από ενάμιση χρόνο περίπου, καταθέσαμε την πρόταση για την απλή αναλογική, τότε η Δημοκρατική Συμπαράταξη επέλεξε να λειτουργήσει ως ουρά της Νέας Δημοκρατίας, να μην αναλάβει αυτόν τον πολιτικό ρόλο που θα μπορούσε αν ίσχυε η απλή αναλογική από τις εκλογές του 2019. Τώρα ο λόγος που το έκανε αυτό η κυρία Γεννηματά δε ξέρω ποιος είναι, Αν θέλει έτσι να συνεχίσει να πορεύεται μπορεί να το κάνει, δεν θεωρώ όμως ότι βαδίζει στο δρόμο μιας σοσιαλδημοκρατικής πολιτικής. Εγώ πιστεύω ότι η φυσιολογική πορεία για την κεντροαριστερά. να κάνει διαρκώς προσπάθειες για να καθιστά την αριστερά προνομιακό συνομιλητή της. Από την δική μας πλευρά δεν υπάρχει περίπτωση να παίξουμε παιχνίδια σκοπιμοτήτων ,εκλογικά παιχνίδια  με την απλή αναλογική , αν διαφανεί ότι υπάρχει  δυνατότητα για μια υπερψήφιση της απλής αναλογικής με πάνω από 200  ψήφους αυτή τη στιγμή στο ελληνικό κοινοβούλιο δεν αποκλείεται να ξανανοίξουμε αυτή τη συζήτηση.

 

Κύριε υπουργέ ο «Κλεισθένης» είναι πράγματι  μια τομή στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης ή  όπως λέει η αντιπολίτευση θα διαλύσει τους δήμους και την τοπική αυτοδιοίκηση;

Αν είναι δυνατόν , υπάρχουν φυσικά μια σειρά από ρυθμίσεις που καθιστούν πιο δημοκρατική την κατάσταση στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά υπάρχει και η μεγάλη τομή της απλής αναλογικής που κατά την γνώμη μου αλλάζει πλήρως την εικόνα και τον τρόπο λειτουργίας και τον τρόπο συγκρότησης της ίδιας την τοπικής αυτοδιοίκησης. Επομένως μιλάμε για μια πυρηνική θεσμική τομή η οποία στην πραγματικότητα δεν μένει  μόνο στις εκ μέρους ρυθμίσεις αλλά αλλάζει την ίδια την ουσία του  τρόπου με τον οποίο δομείται η τοπική αυτοδιοίκηση. Το θέμα δεν είναι ο καλύτερος δημοκρατικός  έλεγχος  των δημάρχων, το θέμα είναι να δημιουργείς προϋποθέσεις για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κινητοποίηση των πολιτών. Η  απλή αναλογική αυτό ακριβώς κάνει, δηλαδή δημιουργεί προϋποθέσεις για την εμπλοκή όλων και περισσότερων πολιτών στους θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης , διότι με την προηγούμενη κατάσταση  αυτό το οποίο είχαμε ήταν η  απόλυτη εξουσία του Δημάρχου με πλειοψηφία σε δημοτικά συμβούλια στα οποία έπρεπε να αντιπροσωπεύεται με  το 51%.

 

Ωστόσο τίθεται  θέμα για την κυβερνησιμότητα των Δήμων;

Η  απλή αναλογική ανοίγει το δημοκρατικό παιχνίδι  δίνει την δυνατότητα σε ομάδες πολιτών σε κινήσεις πολιτών να δημιουργούν δημοτικά σχήματα άρα λοιπόν ξαναφτιάχνει από την αρχή όλη την λογική στη βάση της οποίας εκπροσωπούνται οι πολίτες στα δημοτικά συμβούλια και στις δημοτικές αρχές. Τώρα όσον αφορά το εγχείρημα της κυβέρνησιμότητας το απάντησε ο κ.Σκουρλέτης με πάρα πολύ καθαρό τρόπο  στη Βουλή. Το πρόβλημα των Δημάρχων είναι ότι αρχίζει να αμφισβητείται πλέον η   μονοκρατορία τους η πρωτοκαθεδρία τους η απόλυτη εξουσία τους στο εσωτερικό των Δημοτικών Συμβουλίων και των δημοτικών αρχών . Η κυβερνησιμότητα εξασφαλίζεται με  συγκεκριμένες ρυθμίσεις που υπάρχουν στο νόμο και εν πάση περιπτώσει  το θέμα ποιο είναι ; δεν έχουν αυτή την στιγμή οι πολίτες και όσοι τους αντιπροσωπεύουν δεν έχουν την πολιτική ωριμότητα για να προχωρήσουν στις αναγκαίες   λύσεις για την λειτουργία των δήμων ; Δεν είναι λοιπόν δημοκρατία η αναλογική εκπροσώπηση,  η δυνατότητα που  δίνεται για συγκλίσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και στο κεντρικό πολιτικό σύστημα . Αντιθέτως λοιπόν μπορεί να υπάρξει κυβερνησιμότητα με πολιτικές συγκλήσεις  με πρόοδο του διαλόγου με διαδικασίες επίσης και ασφαλιστικές δικλίδες.