Συνεντεύξεις

Δημητροπούλου-Σοφιανοπούλου Ζωή: «Ευλογημένος τόπος η Νέα Μανωλάδα»

dhmhtropoyloy.jpg
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ονομάζομαι Δημητροπούλου-Σοφιανοπούλου Ζωή του Ιωάννη και της Φωτεινής,παντρεμένη με τον Σοφιανόπουλο Σπήλιο ,γεννηθείσα το 1990.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νέα Μανωλάδα ,φοίτησα στο δημοτικό σχολείο Νέας Μανωλάδας και συνέχισα  στο γυμνάσιο και  λύκειο Βάρδας.  Σπούδασα στην Αθήνα στην σχολή Μηχανικών Βιοιατρικής Τεχνολογίας .

Σήμερα ζώ με την οικογένειά μου στην Βάρδα και εργάζομαι στην οικογενειακή μας  επιχείρηση ενώ παράλληλα ασχολούμαι  με τα κοινά μέσω του πολιτιστικού συλλόγου Νέας Μανωλάδας .

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μανωλάδας «Ελπίζω», αποτελεί έναν οργανισμό ζωτικής σημασίας,προστιθέμενη αξία για τη Νέα Μανωλάδα και την ευρύτερη περιοχή του νομού. Είναι ο Σύλλογος που στηρίζει την καθημερινή ζωή του χωριού και δικαιολογημένα τον αγκαλιάζουν και οι κάτοικοι. Είναι μια αμφίδρομη σχέση. Η πρόεδρος του κ. Δημητροπούλου Ζωή μας μιλά για το Σύλλογο και όχι μόνο.

 

Ποιό ήταν το κίνητρο για την δημιουργία του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου «Ελπίζω»;

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Νέας Μανολάδας «Ελπίζω», ιδρύθηκε το έτος 2013 με κύριο στόχο τη διατήρηση και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, του φυσικού κάλλους και της τοπικής παραγωγικής δυναμικής της ευρύτερης περιοχής.

Κίνητρο για τη δημιουργία του Συλλόγου αποτέλεσε η αγάπη των κατοίκων για τον τόπο καταγωγής τους και η έντονη επιθυμίας τους για την ενδυνάμωση της πολιτιστικής ταυτότητας και της ανάπτυξης του τόπου, μέσω της συμμετοχικότητας, του εθελοντισμού και της συνεργασίας.

Ποιοι είναι οι τομείς δράσεις του Συλλόγου;

Σε μια χρονική περίοδο δυσμενών οικονομικών συνθηκών, ο σύλλογος «Ελπίζω», επιδιώκει να συμβάλλει αποτελεσματικά στην τοπική κοινωνία, μέσω των πολυδιάστατων κοινωνικών και πολιτιστικών δράσεων. Διοργανώνει και ολοκληρώνει με επιτυχία: περιβαλλοντικές εξορμήσεις (καθαριότητα, δενδροφυτεύσεις), διαλέξεις ενημερωτικής χροιάς, συναντήσεις κοινωνικής υπευθυνότητας και προσφοράς, πράξεις φιλανθρωπίας, εκδρομές ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα και την επιτυχημένη ετήσια «γιορτή φράουλας», με τοπική και περιφερειακή εμβέλεια. Να τονίσω ότι δύναμη του Συλλόγου, εκτός από τα περίπου 85 μέλη του είναι και τα μέλη του ΔΣ: η Πελαγία Μπάμιατζη, η Ελένη Λεπίδα, η Αγγελική Καπέλη, η Δήμητρα Τακτικού, ο Παναγιώτης Γιοβάνης, η Φωτεινή Δημητροπούλου και η Νίκη Λιμαράκη, τους οποίους ευχαριστώ θερμά για το έργο τους.

 

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου ως πρόεδρος του Συλλόγου;

Οι φιλοδοξίες μου ως πρόεδρος του συλλόγου «ΕλπίΖΩ» είναι ο σύλλογος μας (που δημιουργήθηκε από ιδιωτική πρωτοβουλία) να γίνει πρότυπο και για άλλους νέους και νέες που αγαπούν τον τόπο τους να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας  και να καταλάβουν την δύναμη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας ,με την οποία εμείς πορευόμαστε αυτά τα χρόνια. 

 

Τι σημαίνει για σένα Νέα Μανωλάδα;

Για μένα η Νέα Μανωλάδα είναι ένα όμορφο και ήσυχο χωριό κοντά στην θάλασσα και κοντά σε μεγάλες πόλεις όπως Πάτρα και Πύργος(πράγμα που μου δίνει ασφάλεια για νοσηλεία σε νοσοκομείο κ.α.) Ένας ευλογημένος τόπος που παράγει τόσα πολλά προϊόντα με πιο γνωστό το φρούτο της φράουλας!!

 

Πείτε μας και λίγα λόγια για την πολύ πετυχημένη 5η Γιορτή της Φράουλας.

Η γιορτή φράουλας αποτελεί σημαντικό γεγονός σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, πέραν από το ψυχαγωγικό της ρόλο, έπειτα από μια εποχή φόρτου εργασίας για όλους, ολοκληρώνουμε την περίοδο της παραγωγής φράουλας και καλωσορίζουμε το καλοκαίρι!

Mε τη διευρυμένη εξαγωγική δραστηριότητα που έχουν αναπτύξει οι παραγωγοί μας, εισρέει χρήμα στην Ελλάδα από ξένες πηγές. Επίσης όλα τα χρήματα επενδύονται στην περιοχή, με επέκταση των εκτάσεων της φράουλας καθώς και των λοιπών εμπορικών δραστηριοτήτων, συμβάλλοντας αφενός στην ανάπτυξη της περιοχής, αφετέρου στο ευρύτερο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, μέσα από καθαρά παραγωγικές κι εξαγωγικές δραστηριότητες που αποφέρουν εισροή χρήματος από ξένες χώρες.

Και η φετινή Γιορτή ήταν απόλυτα επιτυχής και ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτό. Πάνω από όλα όμως ευχαριστούμε τους εκατοντάδες απλούς πολίτες που ήρθαν όχι μόνο από την Βουπρασία αλλά και από την υπόλοιπη Ηλεία και Αχαΐα. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου

Ποιες είναι οι προσωπικές σας φιλοδοξίες;

Λόγω των δύσκολων οικονομικών συγκυριών που περνάμε ..φιλοδοξώ να γίνουμε πιο ανθρωποκεντρικοί  και μέσα από τις δυσκολίες να βρίσκουμε ένα παράθυρο αισιοδοξίας  ..

Όλη η επικαιρότητα