Πολιτική

Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό ζητεί ο Γιώργος Πατούλης

Ακούστε το άρθρο

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την επικύρωση της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, σχετικά με την ονομασία της πΓΔΜ, ζήτησε μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση.

«Η Μακεδονία είναι μια ιστορία που αφορά διαχρονικά όλους τους Έλληνες. Ο πρωθυπουργός οφείλει να εξηγήσει με μεγάλη σαφήνεια το θέμα. Όταν υπάρχουν θέματα εθνικά, θα πρέπει να τα επιλέγει ο λαός και το δημοψήφισμα είναι η καλύτερη δυνατή λύση. Ένα δημοψήφισμα θα έδινε ένα καλύτερο διαπραγματευτικό χαρτί» τόνισε ο κ. Πατούλης.

«Η παρουσία όλων μας είναι επιβεβλημένη αύριο για να περάσει ένα μήνυμα της σοβαρότητας του θέματος. Δεν είναι μια διακρατική συμφωνία: Αφορά ζητήματα που σχετίζονται με την ιστορία του παρελθόντος και του παρόντος και κυρίως του μέλλοντος και των παιδιών μας. Κανείς δεν έχει εξουσιοδοτηθεί για μια συμφωνία που θα ακολουθεί τη χώρα μας για τις επόμενες δεκαετίες» συνέχισε.

«Δεν είναι δυνατόν από το Σλαβομακεδονία να συζητάμε το Βόρεια Μακεδονία. Είναι η χειρότερη συμφωνία που θα μπορούσε να προκύψει από αυτή τη σχέση των δύο κρατών» υπογράμμισε.

Όλη η επικαιρότητα