Ηλεία

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: «Εφιάλτης» οι απλήρωτοι λογαριασμοί

Ακούστε το άρθρο

Προβλήματα με οφειλές σε ΔΕΗ και ΟΤΕ των ΚΑΠΗ και των Παιδικών Σταθμών στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης καλείται να αντιμετωπίσει η δημοτική αρχή του Γιάννη Λέντζα.

Μάλιστα στο ΚΑΠΗ Λεχαινών το ηλεκτρικό ρεύμα είχε εδώ και κάποιες μέρες διακοπεί λόγω οφειλής για την οποία έγινε ρύθμιση χθες και το ρεύμα επανασυνδέθηκε. Η λίστα των οφειλών μεγαλώνει αφού οφειλές υπάρχουν και στον ΟΤΕ. Το σύνολο των οφειλών σε ΔΕΗ και ΟΤΕ ανέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες στο ποσό των περίπου 14.000 ευρώ.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμος έρχεται σε επικοινωνία και με προμηθευτές για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κενά και προς αυτούς.

Λέντζας: «Απλήρωτοι λογαριασμοί»

Για το θέμα ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας δήλωσε: «Ως νέα δημοτική αρχή παραλάβαμε όλα τα ΚΑΠΗ  και όλους τους Παιδικούς σταθμούς με απλήρωτους λογαριασμούς  της ΔΕΗ εδώ και πολλά χρόνια. Δεν είναι δύο και τρεις μήνες είναι χρόνια και είναι άνω των 1500 ευρώ οι λογαριασμοί στην κάθε μία περίπτωση. Μιλάμε για όλους! Και στη Βάρδα και τα Λεχαινά.. Μάλιστα είχαμε το λυπηρό φαινόμενο να γίνει διακοπή της σύνδεσης του ρεύματος  στο ΚΑΠΗ Λεχαινών. Με άμεσες ενέργειες από την  οικονομική επιτροπή, από τον αντιδήμαρχο κ. Κώστα Βαρβαρέσσο και την κ. Πόλη Μπιτούνη την πρόεδρο του ΝΠ , δώσαμε μια προκαταβολή έναντι στη ΔΕΗ και σήμερα Δευτέρα έγινε η επανασύνδεση. Με πολύ γρήγορους ρυθμούς φροντίσαμε ώστε να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία  του ΚΑΠΗ και η επανασύνδεση με ηλεκτρικό ρεύμα. Στα άλλα οικήματα του δήμου δεν έχει γίνει διακοπή ρεύματος αλλά αυτή τη στιγμή  που μιλάμε είναι η κ. Μπιτούνη η πρόεδρος του ΝΠ και κάνει διακανονισμό με την ΔΕΗ για όλες αυτές τις οφειλές του Δήμου.»

«Κεραυνός εν αιθρία»

Στην ερώτηση αν ο δήμαρχος είχε ενημέρωση ως προς το γιατί δεν είχαν γίνει πληρωμές απάντησε: «Μας ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία… Κανονικά γι’ αυτό όφειλε να μας ενημερώσει ο προηγούμενος αντιδήμαρχος και ο προηγούμενος πρόεδρος ΝΠ που τυγχάνει να είναι το ίδιο πρόσωπο. Γενικά τα προβλήματα που παραλάβαμε ήταν πάρα πολύ μεγάλα. Θα έλεγα ότι 4-5 μήνες πριν τις εκλογές και μέχρι την ώρα που αναλάβαμε δεν κινείτο τίποτα. Σίγουρα υπήρχαν κάποιες ατέλειες τις οποίες πρέπει να τρέξουμε εμείς, υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία του δήμου, αλλά με την καθημερινή δράση, αγώνα και επίβλεψη όλων των αντιδημάρχων  και όλων  των υπαλλήλων στο δήμο, πιστεύω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα μπορέσουμε να εξομαλύνουμε αυτές τις καταστάσεις. Είναι δύσκολο αλλά εργαζόμαστε με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα ότι κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν»

Απάντηση από την παράταξη Ναμπίλ

Για το θέμα από την παράταξη «Συμφωνία Πολιτών» μέσω της «Πατρίς» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση : “Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Λέντζα που πληροφορηθήκαμε περί οφειλών στους Παιδικούς σταθμούς, απορούμε: ανακάλυψε ξαφνικά την Αμερική; Είναι είδηση ότι ο δήμος χρωστάει κάποιο λογαριασμό στον ΟΤΕ ή την ΔΕΗ; Πραγματικά είναι απορίας άξιον. Αυτό βρήκε να πεί; Γιατί φυσικά δεν μπορούσε να πει ότι επί θητείας μας φτιάχτηκαν δύο νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί  σε Λεχαινά και Ανδραβίδα που ακόμα και τώρα είναι μοναδικοί στο νομό. Επί θητείας μας μπήκε για πρώτη φορά το ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς και προσλήφθηκαν 12 εργαζόμενες. Επί θητείας μας για πρώτη φορά σιτίστηκαν τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς και όλα τα παιδιά μπήκαν δωρεάν. Επί θητείας μας πήραμε 150 χιλιάδες ευρώ για ανακαίνιση παιδικών σταθμών, επί θητείας μας πήραμε 1.600.000 ευρώ για τον καινούργιο παιδικό σταθμό στη Βάρδα. Όμως αυτά δεν ταιριάζουν στο στυλ της πολιτικής του. Δεν σας ταιριάζει η αλήθεια κ. Λέντζα. Όμως ο λαός αυτό θέλει, την αλήθεια”

Όλη η επικαιρότητα