Ηλεία

Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης: Κάλεσμα σε εθελοντές εκπαιδευτικούς

Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους εκπαιδευτικούς απευθύνει το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, προκειμένου να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται για την λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο δήμο από το νέο σχολικό έτος.

Είναι η δεύτερη χρονιά που θα λειτουργήσει το Κοινωνικό Φροντιστήριο στον δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης, δια μέσου του Κέντρου Κοινότητας, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής για την ανακούφιση ευπαθών ομάδων, προκειμένου να στηριχθούν οι μαθητές των οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

Φέτος μάλιστα γίνεται προσπάθεια προκειμένου ο θεσμός να επεκταθεί και σε μαθητές δημοτικού σχολείου, καθώς υπάρχουν πολλά αιτήματα από γονείς, και ο στόχος είναι το Κοινωνικό Φροντιστήριο να λειτουργήσει στην Βάρδα, τα Λεχαινά και την Ανδραβίδα.

Αναγκαία η συμμετοχή

Γίνεται αντιληπτό λοιπόν ότι για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν, είναι απαραίτητο να προσφέρουν πολλοί εκπαιδευτικοί εθελοντικά τις γνώσεις και τον χρόνο τους.

Με το νέο σχολικό έτος θα λειτουργήσουν – δωρεάν – φροντιστηριακά τμήματα για: Μαθητές Γυμνασίου,  Μαθητές Λυκείου (ΓΕΛ & ΕΠΑΛ) και Μαθητές Δημοτικού.

Το Κέντρο Κοινότητας, για την στελέχωση των παραπάνω τμημάτων, κάνει έκκληση για εθελοντικό προσωπικό που επιθυμεί να προσφέρει.

Συγκεκριμένα αναζητά (ενεργούς, άνεργους  ή/και συνταξιούχους):

–  Πτυχιούχους Εκπαιδευτικούς Α/βάθμιας Εκπαίδευσης (Δασκάλους)

–  Πτυχιούχους Εκπαιδευτικούς Β/βάθμιας Εκπαίδευσης : Καθηγητές Φιλόλογους, Μαθηματικούς, Φυσικούς, Χημικούς, Οικονομολόγους, Πληροφορικούς.

Ουσιαστική βοήθεια

«Πέρυσι λειτουργήσαμε για πρώτη φορά το Κοινωνικό Φροντιστήριο και πήγαμε αρκετά καλά, είχαμε 60 μαθητές, και διαπιστώνουμε ότι υπάρχει τεράστια ανάγκη να δημιουργηθεί και φέτος, καθώς αναμένεται να είναι και περισσότεροι οι μαθητές. Αυτή η προσπάθεια υποστηρίζεται από εθελοντικό προσωπικό, τα μαθήματα είναι δωρεάν και θέλουμε μέχρι τέλος Αυγούστου να έχουμε βρει τους καθηγητές για να ξεκινήσουμε κανονικά με την έναρξη του νέου σχολικού έτους» ανέφερε η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας Ελένη Παππά, η οποία έχει την ευθύνη μαζί με την επίσης κοινωνική λειτουργό του Κέντρου Κατερίνα Γεωργιοπούλου.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης Ανδρέας Μίγκος, υπογράμμισε ότι φέτος θα γίνει μία πιο οργανωμένη προσπάθεια με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

«Θέλουμε να έχουμε καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες, γι’ αυτό και κάνουμε έκκληση σε εθελοντές καθηγητές να έρθουν και να βοηθήσουν τα παιδιά. Φέτος καινοτομούμε και ζητάμε και δασκάλους για να λειτουργήσουμε και τμήματα για μαθητές δημοτικού, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον. Όλη αυτή η προσπάθεια εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης κοινωνικής πολιτικής του δήμου και θέλουμε οι εκπαιδευτικοί να στηρίξουν την προσπάθεια» τόνισε ο κ. Μίγκος.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να απευθύνονται για να ενημερώνονται στο Κέντρο Κοινότητας Α. Καρκαβίτσα 21, Λεχαινά (πρώην Αγροτικό Ιατρείο) ή στα τηλέφωνα 26230-23000, 26230-23111 καθημερινά από 08:00π.μ. – 14:00μ.μ.

Όλη η επικαιρότητα