Ηλεία

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Αρχή με έργο αφαλάτωσης μέσω… Μολυβιάτη

Ακούστε το άρθρο

Η προώθηση των έργων υποδομής που θα χρηματοδοτηθούν μέσω του πρώην ταμείου Μολυβιάτη ήταν το σημαντικότερο θέμα που συζητήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να διευθετηθούν όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την προκήρυξη των διαγωνισμών.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, το πρώτο έργο που έχει ενταχθεί και θα δημοπρατηθεί είναι η ενίσχυση των διυλιστηρίων με σύστημα αφαλάτωσης που εφαρμόζεται πιλοτικά, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στο θεσμικό πλαίσιο της νέας νομοθεσίας για να αποτραπεί οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει καθυστέρηση στην πορεία των έργων.

«Θα υπάρχει και επιστημονική επιτροπή από όλους τους φορείς του Νομού μας, δήμο, Περιφέρειας και ΠΕ Ηλείας, όπου υπάρχει τεχνογνωσία και οι άνθρωποι γνωρίζουν πολλά περισσότερα από τις υπηρεσίες μας, να παρακολουθήσουν το έργο κατασκευής καθώς αυτό θα αποτελέσει πυλώνα σε όλα τα έργα τα οποία αυτή τη στιγμή εξυπηρετούν την ύδρευση καθώς μετά τις πυρκαγιές έχουν αρχίσει να παρουσιάζονται προβλήματα στη περιεκτικότητα αλατιού», δήλωσε ο κ.Μπαλιούκος. συμπληρώνοντας το έργο αφορά την αφαλάτωση των δύο διυλιστηρίων, της Κρέστενας και του Γρύλλου.

Όλη η επικαιρότητα