Ηλεία

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Ενημερωτική συνάντηση Κώστα Μητρόπουλου για δακοκτονία και εθελοντικό ψεκασμό

Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται οι ενημερωτικές συναντήσεις στην Π.Ε. Ηλείας για το πρόγραμμα δακοκτονίας και τον εθελοντικό ψεκασμό.

Μετά τις συναντήσεις που έγιναν στο Δήμο Ζαχάρως, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, είχαμε μία ακόμη συνάντηση με σημείο αναφοράς περιοχές του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Η ενημέρωση έγινε από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη πρωτογενούς παραγωγής Κώστα Μητρόπουλο και Υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Ηλείας. Ο κ. Μητρόπουλος για πολλοστή φορά επισήμανε ότι πέρα από το πρόγραμμα δακοκτονίας είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνουν από τους παραγωγούς εθελοντικοί ωεκασμοί, ειδικά στις περιοχές εκέινες που είναθ εκτός προγραμματος.

Να σημειωθεί ότι για τις ελαιοκομικές περιοχές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, οι οποίες λόγω του περιορισμένου ύψους των πιστώσεων δεν κατάφεραν να ενταχθούν, προβλέπεται η δυνατότητα των εθελοντικών ψεκασμών..Αυτό προϋποθέτει την υποβολή επίσημου αιτήματος από τις ενδιαφερόμενες Τοπικές Κοινότητες για εθελοντική πρωτοβουλία και εργασία στην Αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας έχει τη δυνατότητα χορήγησης φυτοφαρμάκων και παγίδων προκειμένου και σύμφωνα με τις υποδείξεις των γεωπόνων της Περιφερειακής Ενότητας να γίνουν οι απαραίτητοι δολωματικοί ψεκασμοί.Υπάρχει δυνατότητα να γίνουν και επιπλέον εθελοντικοί ψεκασμοί εφόσον κρίνεται απαραίτητο

Ο κ. Μητρόπουλος επεσήμανε ότι «οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων θα έχουν την ευθύνη για το συντονισμό των εργασιών σε συνεργασία πάντα με τους επόπτες δακοκτονίας και κάθε παραγωγός θα αναλάβει το κόστος εργασίας για τον ψεκασμό. Στην περίπτωση αυτή οι παραγωγοί των τοπικών κοινοτήτων θα επιβαρυνθούν και με την εισφορά δακοκτονίας. Υπάρχει δυνατότητα να γίνουν και επιπλέον εθελοντικοί ψεκασμοί εφόσον κρίνεται απαραίτητο. Η συνέργεια και η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων αποτελεί αναγκαιότητα για την προστασία της ελαιοπαραγωγής».

Όλη η επικαιρότητα