Ηλεία

Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων: Ορκίστηκε δήμαρχος για 6η συνεχή θητεία ο Σάκης Μπαλιούκος

Ακούστε το άρθρο

Την δέσμευση του για ένα δήμο αντάξιο της μακρόχρονης ιστορίας του με σεβασμό πάντα στην λειτουργία των συλλογικών οργάνων και του Δημοτικού Συμβουλίου, έδωσε φανερά συγκινημένος  ο Δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος  κατά την τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Ο Σάκης Μπαλιούκος αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι ο μόνος Δήμαρχος  που επανεξελέγη στον Νομό μας,  στις πρόσφατες Αυτοδιοικητκές εκλογές και μάλιστα για 6η συνεχόμενη θητεία.

 Mε την  παρουσία πλήθους πολιτών από την ευρύτερη περιοχή και των επίσημων προσκεκλημένων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας  26 Αυγούστου  η  ορκωμοσία του  Δημάρχου κ Σάκη  Μπαλιούκου, στoν κατάμεστο πραγματικά από κόσμο  αίθριο χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντολογικής Εκπαίδευσης Κρεστένων.

Μετά το πέρας του αγιασμού, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κρεστένων π. Χρήστος Κουσκουρής,  ευχήθηκε σωματική και πνευματική υγεία στον Δήμαρχο, στους επικεφαλής των παρατάξεων  και το  νέο Δημοτικό Συμβούλιο, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να προτάσσει το κοινωνικό συμφέρον, ώστε και πάλι η ευρύτερη περιοχή των Κρεστένων αλλά και της Επαρχίας Ολυμπίας  να σφίξει και πάλι από ζωή και να ξεπεράσει τα  προβλήματα.

Πρώτος ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος  και στην συνέχεια  οι νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και οι Πρόεδροι και τα μέλη των  τοπικών Κοινοτήτων, ενώ ο επικεφαλής της  ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ κ Γκότσης , έδωσε Πολιτικό Όρκο.

Ο  Δήμαρχος κ Σάκης Μπαλιούκος  , ιδιαίτερα συγκινημένος μίλησε προς τους συνδημότες του και τους καλεσμένους, τους οποίους και ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν προς τον ίδιο και τα μέλη της  Δημοτικής Αρχής.

Χαρακτηριστικά ανέφερε «η εντολή ευθύνης από το εκλογικό σώμα δόθηκε στον συνδυασμό μας και  στα μέλη της παράταξής μας.

Είμαστε η επιλογή του εκλογικού σώματος και δεν πρέπει να διαψεύσουμε τις προσδοκίες τους.

Τα όποια και όσα προβλήματα του δήμου μας, αυξημένα ή μη, όλοι μαζί καλούμαστε να τα αντιμετωπίσουμε.

Οφείλουμε και πρέπει να δώσουμε όλοι μας, ενώπιον των παρευρισκομένων δημοτών δέσμευση για συνέχιση των ενεργειών δημιουργίας δήμου αντάξιου της μακρόχρονης ιστορίας του αλλά και των φυσικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων του.

Οφείλουμε να πάμε τον τόπο μας μπροστά, με θεμελιώδεις στόχους τη βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη και την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Στην προσπάθεια μας αυτή δεν περισσεύει κανείς. Όλοι μαζί ενωμένοι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την περεταίρω ανάδειξη και ανάπτυξη της περιοχής μας.

Αυτό μας ενώνει όλους. Για τους δημότες και τον τόπο μας θα αγωνιστούμε όλοι μαζί.

Στην παρούσα οικονομική συγκυρία, με σκληρή δουλειά, προγραμματισμό και επιμονή θα επιδιώξουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους που θέσαμε με τον προεκλογικό προγραμματικό μας λόγο.

Σας διαβεβαιώνω πως ότι σχεδιάζουμε, καθώς  και οι προτεραιότητες που θα θέσουμε, ο πολλαπλασιαστής θα είναι πάντα ο άνθρωπος και τελικός αποδέκτης ο δημότης, για αυτό και του δίνουμε και θα του δίνουμε κυρίαρχο ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών μας».

Ιδιαίτερη αναφορά στο κοινό μέτωπο των Ηλείων

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρεστένων κ Σάκης Μπαλιούκος κατά την ομιλία του πραγματοποίησε ιδιαίτερη αναφορά στην σημασία που πρέπει να δοθεί στην από κοινού διεκδίκηση με όλους τους Δημάρχους, τους Περιφερειακούς Συμβούλους αλλά και με τους εκπροσώπους του Νομού μας στο κοινοβούλιο, των σημαντικών ζητημάτων της περιοχής μας, με πρωταρχική διεκδίκηση την δημοπράτηση αλλά και ολοκλήρωση του έργου της «Ολυμπίας Οδού»  επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «το έργο δεν πρέπει να σταματήσει στο Βούναργο αλλά πρέπει να δημοπρατηθεί στον αρχικό σχεδιασμό του που προέβλεπε την πλήρη ανάπτυξη του αυτοκινητόδρομου έως την Τσακώνα».

Επίσης ο κ Μπαλιούκος αναφέρθηκε στην σημασία που θα διαδραματίσει στο ζήτημα της επίλυσης του προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων η ολοκλήρωση και λειτουργία του εργοστασίου στην περιοχή της Τριανταφυλλιάς, ενός έργου που όπως ανάφερε χαρακτηριστικά «η παλιά φουρνιά δημάρχων, το γνωρίζει καλά και ο κ Λύμπερης μάτωσε κυριολεκτικά για να προχωρήσει αυτό το έργο».

Στην τελετή ορκωμοσίας μεταξύ άλλων παρευρέθησαν  ο βουλευτής   Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης , οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης , Αρχ. Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος, οι νεοεκλεγείς Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θοδωρής Βασιλόπουλος,  Δημήτρης Νικολακόπουλος , Αθανασία Κουσκουρή ,Μανώλης Αγιομυργιαννάκης,  ο  Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός , ο πρώην Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας,   καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.

Όλη η επικαιρότητα