Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Νέες επανασυνδέσεις ρεύματος ευπαθών καταναλωτών

Θέμα χρόνου είναι η επανασύνδεση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε ευπαθείς καταναλωτές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, μετά την εξέταση και έγκριση των αιτήσεων που είχαν υποβάλλει, από την αρμόδια Επιτροπή, η οποία χθες το πρωί πραγματοποίησε την 3η κατά σειρά συνεδρίαση, υπό την προεδρεία του αρμόδιου αντιδημάρχου, Πέτρου Γιαννακόπουλου.

Στη συνεδρίαση, συμμετείχαν η Προϊσταμένη ΔΕΗ Α.Ε Καταστήματος Πωλήσεων Πύργου Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου, ο εκπρόσωπος του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Αντώνης Καραγιάννης, η Συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, Κοινωνική Λειτουργός Ελένη Πρίνου, η οποία έχει και την ευθύνη για τον συντονισμό των εργασιών της Επιτροπής και την τήρηση των πρακτικών.

Η Επιτροπή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, εξέτασε τις αιτήσεις για τη χορήγηση του ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ευπαθών καταναλωτών, οι οποίοι έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, έως τις 31 Οκτωβρίου 2018 και η πλειοψηφία των αιτήσεων εγκρίθηκε, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την  Κείμενη Νομοθεσία.

«…και η χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει ο Δήμος μας,  προκειμένου να στηρίξει τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας  με τη χορήγηση του ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος», σχολίασε ο κ.Γιαννακόπουλος.

Οι αιτήσεις

Οι ενδιαφερόμενοι που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας της κύριας κατοικίας τους μέχρι και την 31/10/2018 μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας (Πρ. Κονδύλη & X. Κοσμοπούλου 1) ή  να  επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2624022549 και 2624022250 προκειμένου να ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά και να προμηθευτούν το έντυπο υποβολής αίτησης από Τρίτη έως Πέμπτη και ώρες 08:30πμ έως 13:30μμ.