Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Σε λειτουργία το Κέντρο Κοινότητας

Υπηρεσίες βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου και διασφάλισης της κοινωνική ένταξης, θα παρέχει το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας που εδώ και λίγες ημέρες ξεκίνησε τη λειτουργία τους στην Ολυμπία.  Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη – όπως είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Πέτρος Γιαννακόπουλος – η οποία θα παρέχει ουσιαστική βοήθεια στους δημότες και δη στους ηλικιωμένους σε όσους ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Οι υποχρεωτικές παρεχόμενες υπηρεσίες των Κέντρων Κοινότητας είναι η Πληροφόρηση και παραπομπή για προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης τοπικά, περιφερειακά ή εθνικά, η υποστήριξη των πολιτών για ένταξη σε αυτά. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην υλοποίηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (πρ. Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα), η συνεργασία και παραπομπή αιτημάτων σε δομές και υπηρεσίες στα όρια του Δήμου (π.χ. ξενώνες, υπνωτήρια, Δομές ΑμεΑ κ.λπ) η συνεργασία και παραπομπή αιτημάτων, σε φορείς και υπηρεσίες απασχόλησης, σε φορείς εφαρμογής προγραμμάτων αλλά και η συνεργασία με την τοπική αγορά εργασίας προς ένταξη των ανέργων.

Καινοτόμα δράση

Ο αντιδήμαρχος κ.Γιαννακόπουλος, αναφέρθηκε στη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής που έγινε πράξη, ευχαριστώντας τον Διευθυντή του Δήμου  Αρχαίας Ολυμπίας κ.Γερασιμόπουλο και τους εργαζόμενους που εργάστηκαν για την υποβολή του φακέλου στο πρόγραμμα, την ένταξη του δήμου και την πρόσληψη και την ολοκλήρωσή των διαδικασιών έναρξης της λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας, με την πρόσληψη – μέσω ΑΣΕΠ – μιας Κοινωνικής Λειτουργού και μιας Νοσηλεύτρια Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, που έχουν ήδη αναλάβει καθήκοντα. Επίσης, χαρακτήρισε το «Κέντρο Κοινότητας» μια καινοτόμα δράση που θα προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στους δημότες, στις δύσκολες εποχές που ζούμε. «Το Κέντρο Κοινότητας θα στεγάζεται στο ισόγειο του Δημαρχείου Ολυμπίας και οι εργαζόμενες θα υποδέχονται τους πολίτες, θα τους ενημερώνουν για ότι χρειάζονται και θα διεκπεραιώνουν κάποιες εργασίες μέσω της διασύνδεσης με τους φορείς που πρέπει», εξήγησε ο κ.Γιαννακόπουλος, σημειώνοντας μάλιστα ότι εντός των επόμενων ημερών θα υπάρχει και περιοδεία στις τρεις ορεινές Δημοτικές Ενότητες του δήμου, προκειμένου να ενημερώσουν για τις υπηρεσίες που μπορούν να παρέχουν στους δημότες.