Ηλεία

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Στην τελική ευθεία για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας που θα γίνει σε τρεις περίπου εβδομάδες, στις 12 Μαρτίου.

Το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου έγινε ευρεία σύσκεψη στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, με την συμμετοχή εκπροσώπων των φορέων που σχετίζονται με την Αφή. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν τα μέτρα ασφάλειας, πυρασφάλειας, κυκλοφοριακής ρύθμισης -στάθμευσης, υγειονομικής υποστήριξης αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προσβασιμότητα και τις κατηγορίες διαπίστευσης, που φέτος θα είναι πέντε, για μεγαλύτερη ασφάλεια αλλά και ευελιξία.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλειος Γιαννόπουλος, ο βοηθός Περιφερειάρχη Δημήτριος Νικολακόπουλος, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γεώργιος Γεωργιόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Ρόη Αντωνοπούλου και Χάρης Σπηλιόπουλος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχος, Απόστολος Μαρτζάκλης, ο αναπληρωτής αστυνομικός διευθυντής Ηλείας Ιωάννης Φράγκος, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η διευθύντρια της Ζ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων Ερωφίλη – Ίρις Κόλλια, ενώ την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας Αθανάσιος Βασιλόπουλος με τους συνεργάτες του Κων\νο Πανταζή και Χρόνη Καραμαλίκη. Αντίστοιχη σύσκεψη έγινε ακολούθως και στο Δημαρχείο, με τους εκπροσώπους του Δήμου και της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας.

Στο μεταξύ, συνεργεία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια της μεταξύ των δύο φορέων προγραμματικής σύμβασης, έχουν ξεκινήσει εργασίες ευπρεπισμού και συντήρησης σε κεντρικά σημεία της πόλης και στις οδικές προσβάσεις που οδηγούν στην Ολυμπία. Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας έχει προγραμματίσει μια σειρά από ενδιαφέρουσες και ποικίλες παράλληλες εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν το μεγάλο γεγονός της Αφής της Φλόγας και σύντομα θα ανακοινωθεί το τελικό πρόγραμμα.

Για το θέμα αυτό, ο δήμαρχος κ. Γεωργιόπουλος δήλωσε: «Η προετοιμασία και ο προγραμματισμός του Δήμου για την Αφή της Φλόγας, έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο και αυτό μας δίνει την βεβαιότητα ότι οι φετινές εκδηλώσεις θα είναι από τις καλύτερες που έχουν γίνει. Ταυτόχρονα η πόλη και η ευρύτερη περιοχή θα είναι σύντομα έτοιμη να υποδεχθεί τους υψηλούς προσκεκλημένους και τις χιλιάδες των επισκεπτών με ευπρέπεια, καλαισθησία και μέσα στο πνεύμα φιλοξενίας που χαρακτηρίζει τη γη του Ξένιου Δία».

Όλη η επικαιρότητα