Ηλεία

Δήμος Ήλιδας: Αντιπλημμυρικό έργο στην Ανάληψη

Ακούστε το άρθρο

Δήμος Ήλιδας: Ξεκίνησε από το χωριό Ανάληψη το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο για την αποκατάσταση των κατολισθήσεων στον οικισμό Ανάληψη και στην ΤΚ Γερακίου Αμαλιάδας, προϋπολογισμού 1.286.480 ευρώ

Μετά το μεγάλο έργο αντιστήριξης του οικισμού Ανάληψης που ολοκληρώθηκε, την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε από τον οικισμό και το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο για την αποκατάσταση των κατολισθήσεων στον οικισμό Ανάληψη και συνολικά στην Τ.Κ. Γερακίου Αμαλιάδας, συνολικού προϋπολογισμού 1.286.480 ευρώ.

Στόχος του έργου είναι η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις σοβαρές κατολισθήσεις και τα πλημμυρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στον οικισμό Ανάληψη τα τελευταία χρόνια και γενικά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν συνολικά στις υποδομές της Τ. Κ. Γερακίου, όπως και η πρόληψη επανεμφάνισης ανάλογων φαινομένων μέσω της εκτέλεσης των συνοδών έργων.

Κατά τις εργασίες θα κατασκευαστούν τεχνικά απορροής ομβρίων υδάτων, τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις, ενώ στο ρέμα της Σοχιάς θα γίνουν έργα επένδυσης των διαβρωμένων πρανών, για την αποκατάσταση τους.

Επιπλέον, θα κατασκευαστεί νέο γεφύρι και θα γίνει πλήρης αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή του Γερακίου.

Όλη η επικαιρότητα