Δήμος Ήλιδας: Ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Γραφείου στο Παλούκι

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας, κατά την χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση, την ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Γραφείου στο Παλούκι.

Το θέμα εισηγήθηκε ο ίδιος ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε το Σώμα ότι πλέον η διαδικασία μπορεί να προχωρήσει απρόσκοπτα, καθώς εκδόθηκε η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εμπορικής Ναυτιλίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομίας, σύμφωνα με την οποία προχωρά η «Ρύθμιση θεμάτων για το πεδίο δικαιοδοσίας, την οργάνωση, την διαδικασία, την λειτουργία και την στελέχωση των Δημοτικών Λιμενικών Γραφείων».

 

Αυτοτελής υπηρεσία

Εξήγησε ότι το Λιμενικό Δημοτικό Γραφείο θα αποτελεί αυτοτελή υπηρεσία του δήμου Ήλιδας και θα λειτουργεί με υπάλληλο του δήμου στο Δημαρχείο. Σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο η τροποποίηση του Εσωτερικού Οργανισμού Λειτουργίας του δήμου, προκειμένου να προχωρήσει και στην πράξη η σύσταση του γραφείου.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Άγγελος Κολόσακας έθεσε ερώτημα αναφορικά με την εξασφάλιση πόρων για την λειτουργία του Γραφείου και κατά πόσο θα προχωρήσει η επιβολή τελών που θα επιβαρύνει τους δημότες και όσους κάνουν χρήση του αλιευτικού καταφυγίου. Ωστόσο, δεν έλαβε σαφή απάντηση και ψήφισε λευκό.

Για το ίδιο θέμα ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Παρασκευόπουλος κατήγγειλε στο Σώμα ότι υπάρχουν πληροφορίες για την λειτουργία Συλλόγου στην περιοχή που λαμβάνει χρήματα από όσους ελλιμενίζουν τα σκάφη τους και ζήτησε παρέμβαση από το δήμο για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.

Την συγκεκριμένη καταγγελία ανέφερε ότι θα διερευνήσει ο κ. Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι δεν μπορεί να λαμβάνει κανένας σύλλογος χρήματα, την στιγμή που ο δήμος φροντίζει για τον καθαρισμό της περιοχής.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ενώ νωρίτερα έγιναν αρκετές ερωτήσεις από τους δημοτικούς συμβούλους.