Ηλεία

Δήμος Ήλιδας: Μείωση τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων

Ακούστε το άρθρο

Με μία απόφαση που δείχνει τον κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου Ήλιδας και στην οποία συμβάλλει η ορθή διαχείριση των οικονομικών, αλλά και η αύξηση των εσόδων των τελευταίων ετών, προχώρησε στην πρόσφατη συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας, έπειτα από εισήγηση της Οικονομικής του Επιτροπής.

Η απόφαση αφορούσε στην μείωση των τελών χρήσης των κοινόχρηστων χώρων, την οποία εισηγήθηκε στο σώμα η αρμόδια αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Ρούλα Γκουβίτσα. Στόχος της Δημοτικής αρχή και προσωπικά του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, είναι η ελάφρυνση των δημοτών μέσα από την μείωση των τελών σε εφαρμογή της κοινωνικής πολιτικής που έχει σχεδιαστεί, αλλά και η δίκαιη κατανομή των βαρών.

Πρόκειται για την συνέχιση της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλλεται, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν κοινόχρηστους χώρους, ν’  ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, μέσα από μειωμένα τέλη.

Επιπλέον, μέσω της απόφασης  προχώρησε και η εξίσωση των τελών για τους χώρους που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες των παραλιακών περιοχών, με τα τέλη των κοινόχρηστων χώρων στην πόλη της Αμαλιάδας, δηλαδή από 40 ευρώ το τετραγωνικό, σε 25 ευρώ.

Κι αυτό γιατί λόγω της κρίσης, η τουριστική περίοδος έχει συρρικνωθεί και τα εισοδήματα έχουν μειωθεί.

Επίσης, το οικονομικό επιτελείο του Δήμου προχώρησε και σε μείωση 20% των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων πλατειών και περιπτέρων στην πόλη της Αμαλιάδας, δηλαδή από 25 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα για την Α΄ Ζώνη και από 15 ευρώ το τετραγωνικό σε  12 ευρώ για την Β΄ Ζώνη.

Όσον αφορά στο τέλος περιπτέρων αυτό διαμορφώθηκε από τα 35 ευρώ το τετραγωνικό, σε 28 ευρώ για την Α΄ Ζώνη και από 25 ευρώ το τετραγωνικό σε 20 ευρώ για την Β΄ Ζώνη.

Όλη η επικαιρότητα