Ηλεία

Δήμος Ήλιδας: Πρόσληψη προσωπικού για αποκατάσταση ζημιών

Ακούστε το άρθρο

Με εποχικό προσωπικό θα ενισχυθεί ο δήμος Ήλιδας, για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2017. Το θέμα συζητήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας και το Σώμα αποφάσισε την πρόσληψη έξι ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία θέση ΠΕ Μηχανικών, δύο θέσεις ΤΕ Πολιτικών μηχανικών έργων υποδομής, μία θέση ΔΕ Χειριστών μηχανημάτων, μία θέση ΔΕ Χειριστών μηχανημάτων (εκσκαφέα, φορτωτή τύπου JCB) και μία θέση ΔΕ Χειριστών μηχανημάτων (περιστρεφόμενου ερπυστριοφόρου εκσκαφέα).

Αντιπαράθεση για τις άδειες λαϊκής

Κατά την διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης δεν απεφεύχθησαν τελικά οι εντάσεις, κατά την διάρκεια της συζήτησης του θέματος που αφορούσε την έγκριση ή μη ανανέωσης επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών. Το Σώμα κατά πλειοψηφία υιοθέτησε την εισήγηση του Τμήματος Τοπικής Ανάπτυξης και από τις αιτήσεις που είχαν έρθει προς συζήτηση, μόλις μία έλαβε την σχετική έγκριση καθώς οι υπόλοιπες σύμφωνα με την εισήγηση της υπηρεσίας δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Παρόντας κατά την συζήτηση του θέματος ήταν και ο πρόεδρος του Συλλόγου μικροπωλητών «Ο Άγιος Χαράλαμπος» Στέφανος Τομαρόπουλος, ο οποίος ήρθε σε σφοδρή αντιπαράθεση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νώντα Παναγιωτόπουλο.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης, το Συμβούλιο κατά πλειοψηφία ενέκρινε την υποβολή πρότασης στην πρόσκληση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την χρηματοδότηση του έργου: «Αστική Ανάπλαση Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου Αμαλιάδας», ενώ εγκρίθηκε και η απόφαση του ΝΠΔΔ ‘Ο Ηλείος’ με θέμα: «Αποδοχή δωρεάς του αρχιτεκτονικού γραφείου ‘Α. κ. Μ. Μανωλόπουλος & ΣΙΑ ΟΕ’: -Μελέτης με τίτλο: ‘Κατασκευή μεταλλικού στεγάστρου κερκίδων δημοτικού σταδίου Αμαλιάδας’ – ‘Καυστήρα για το κλειστό γυμναστήριο Αμαλιάδας’».

Επίσης, έγινε αποδεκτή η παραίτηση του Μισέλ Αμπού- Χάνμπα από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Ανώνυμης Εταιρίας Ραδιοφώνου Αμαλιάδας και στην θέση του τοποθετήθηκε ο Θεόδωρος Τσαπάρας.

Όλη η επικαιρότητα