Ηλεία

Δήμος Ήλιδας: Βράβευση επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Η αδιάκοπη προσπάθεια, η αγωνία και τελικά η επιτυχία, βραβεύτηκαν στα πρόσωπα των αποφοίτων των λυκείων του δήμου Ήλιδας, των παιδιών που κατάφεραν να εισαχθούν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Το βράδυ του Σαββάτου ήταν η βραδιά τους, ήταν η βραδιά που διοργάνωσε ο δήμος Ήλιδας, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, για να τιμήσει τα παιδιά αλλά και τις οικογένειές τους που κάτω από δύσκολες συνθήκες, που με μεγάλο αγώνα κατάφεραν να δρέψουν τους καρπούς της προσπάθειάς τους και δικαιώθηκαν με την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του νέου Πολυχώρου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων στην Αμαλιάδα και στο επίκεντρο ήταν τα παιδιά, οι νέοι φοιτητές στους οποίους και απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι.

Συγχαρητήρια

Όπως είπε και ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο δήμος δίνει μεγάλη σημασία στην επιτυχία των παιδιών γι’ αυτό και διοργάνωσε την εκδήλωση, τα συνεχάρη για την επιτυχία τους, με συνοδοιπόρους τους γονείς και τους καθηγητές τους και τα προέτρεψε κατά την διάρκεια της φοιτητικής τους ζωής να πάρουν όλα τα εφόδια για να έχουν μία καλή επαγγελματική αποκατάσταση. Κάλεσε τους φοιτητές να γίνουν πρεσβευτές του δήμου και να παραμείνουν στην χώρα μας. Στην συνέχεια έκανε τις πρώτες βραβεύσεις και ακολούθησε ο πρώην υφυπουργός παιδείας, ο βουλευτής Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο οποίος έδωσε πολλά συγχαρητήρια στους φοιτητές, τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς και αναφέρθηκε και στις προσπάθειες του Υπουργείου στο θέμα των μετεγγραφών των φοιτητών.

Ακολούθως ο βουλευτής Γιάννης Κουτσούκος εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα παιδιά θα τα καταφέρουν καλύτερα από τους μεγάλους και επεσήμανε ότι όσοι διαχειρίζονται τα πράγματα πρέπει να δουλέψουν για να δώσουν την δυνατότητα επιστροφής των φοιτητών στον τόπο τους.

Στην συνέχεια συγχαρητήρια έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος, ο οποίος τόνισε ότι είναι ευθύνη όλων σε μία χώρα που υπάρχει εκροή νέων στο εξωτερικό, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας που θα κρατήσουν τους νέους στη χώρα.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ζήτησε από τα παιδιά να συνεχίσουν τον αγώνα τους για μάθηση και εξέλιξη και τόνισε ότι πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

Συγχαρητήρια και ευχές έδωσε στην συνέχεια ο αντιδήμαρχος Νώντας Παναγιωτόπουλος και ο Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Πετράκος, κάλεσε τους νέους φοιτητές να αδράξουν την δυνατότητα που τους δίνεται και τους ζήτησε να είναι προσεκτικοί στις επιλογές τους, ενώ μετέφερε και τις ευχές του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού.

Να αποκτήσουν και άλλες γνώσεις διαβάζοντας και άλλα βιβλία, κάλεσε τους φοιτητές ο συντονιστής του έργου των αντιδημάρχων του δήμου Ήλιδας Σπύρος Τζουλέκης και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, πέρα από τις ευχές ανέφερε ότι τα παιδιά θα δώσουν μάχες και ευχήθηκε μέσα από αυτά να έρθουν και οι λύσεις στην χώρα.

Ευχές και συγχαρητήρια έδωσαν επίσης η δημοτική σύμβουλος Νίκη Κοκκαλιάρη, οι αντιδήμαρχοι Κώστας Τσεριώνης και Γιώργος Ζάρρας, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Γιάννης Αθανασόπουλος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Μάκης Παπαγιαννόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Ανδρουτσόπουλος, ο εκπρόσωπος της 117 Π.Μ Ανδραβίδας Νίκος Δημόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νίκος Σιαψάλης, ο διοικητής του Τμήματος της Τροχαίας Ήλιδας Γιώργος Καρατζάς, ο πολιτευτής Θεόδωρος Βλαγκούλης.

Παρούσα και βουλευτής Ηλείας Έφη Γεωργοπούλου- Σαλτάρη, η οποία έδωσε ευχές και απένειμε βιβλία. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Διονύσης Καλαματιανός κάλεσε τους φοιτητές να αδράξουν την ευκαιρία στη νέα σελίδα που άνοιξε στη ζωή τους, ενώ ο πρώην βουλευτής και νυν υποψήφιος Μιχάλης Κατρίνης, κάλεσε τους φοιτητές να μην θέτουν όριο και πήχη στα όνειρά τους.

Ο υποψήφιος βουλευτής Σάκης Κότσιφας κάλεσε τους φοιτητές να παραμείνουν στον τόπο τους και να πάρουν την τύχη του τόπου στα χέρια τους, ενώ ευχές έδωσε και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας Παναγιώτης Αδρακτάς.

Η βραδιά έκλεισε με του χαιρετισμούς δύο διευθυντών σχολείων, του διευθυντή του Εσπερινού σχολείου Αμαλιάδας Γιάννη Χριστόπουλου και του Λυκείου Σιμοπούλου Αβραάμ Μπούρα.

Συνολικά βραβεύτηκαν 175 επιτυχόντες. Την εκδήλωση παρουσίασε η ειδική σύμβουλος του Δημάρχου Ήλιδας σε θέματα πολιτισμού, Ξένια Σαφαρή.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Πολλοί επίσημοι στις πρώτες θέσεις
Η βραδιά πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Πολυχώρου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων
Άπαντες έδωσαν το παρών στην εκδήλωση
Κατάμεστη ήταν η αίθουσα
Αιρετοί, εκπαιδευτικοί, γονείς ήταν εκεί για τους επιτυχόντες
Απονομή βραβείων από τον πρώην υφυπουργό παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη
Ευχές και απονομή βραβείων από τον βουλευτή Γιάννη Κουτσούκο
Βραβεία απένειμε ο αντιπεριφερειάρχης οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος
Από την απονομή που έκανε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας Ανδρέας Νικολακόπουλος
Βραβεία απένειμε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Λυμπέρης
Απονομή βραβείων από τον αντιδήμαρχο Κώστα Τσεριώνη
Κατά την απονομή βραβείων η βουλευτής Έφη Γεωργοπούλου- Σαλτάρη
Απονομή βραβείου από τον πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Διονύση Καλαματιανό
Βραβείο απένειμε ο υποψήφιος βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης
Απονομή βραβείου από τον υποψήφιο βουλευτή Σάκη Κότσιφα

Όλη η επικαιρότητα