Μεσσηνία

Δήμος Μεσσήνης: 180.000 ευρώ για αναπλάσεις σε Βελίκα, Ριζόμυλο, Ανάληψη και Καρτερόλι από το «Πράσινο Ταμείο»

Ακούστε το άρθρο

Την αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 178.785,60 ευρώ για το έργο «Ανάπλαση κοινόχρηστων στις Τ.Κ. Βελίκας-Ανάληψης-Καρτερολίου και οικισμού Ριζόμυλου της Τ.Κ. Καρποφόρας» από το Πράσινο Ταμείο αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Συγκεκριμένα το έργο αφορά:

Βελίκα: Θα κατασκευαστεί πεζοδρόμιο 900 περίπου μέτρων, τα 450 μ. νότια του δρόμου και τα 450 μ. βόρεια. Επιπλέον θα γίνει κατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού, καθώς και τοποθέτηση καλλιτεχνικών φωτιστικών σωμάτων κατά μήκος του πεζοδρομίου με σκοπό το φωτισμό του.
Ανάληψη: Θα κατασκευαστεί το δυτικό πεζοδρόμιο της εισόδου της Τ.Κ. Ανάληψης σε μήκος 245 μ. και θα τοποθετηθούν ιστοί φωτισμού.

Ριζόμυλος: Θα κατασκευαστεί παιδική χαρά στην πλατεία του Ριζομύλου, στην οποία θα τοποθετηθούν διάφορα όργανα παιδικής χαράς, παγκάκια, καλαθάκια απορριμμάτων, βρύση, ενώ θα κατασκευαστεί και ηλεκτροφωτισμός μετά των απαραίτητων φωτιστικών σωμάτων.

Καρτερόλι: Θα γίνει κατασκευή – διαμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου επιφάνειας 266 μ2 στην περιοχή «Πηγάδι» της τοπικής κοινότητας. Ο χώρος αυτός γειτνιάζει με έναν ήδη διαμορφωμένο χώρο, ο οποίος έχει επιστρωθεί με κυβόλιθο από σκυρόδεμα που περιλαμβάνει μια στάση λεωφορείου και ένα πηγάδι.

Όλη η επικαιρότητα