Ηλεία

Δήμος Πηνειού: Αλλάζει όψη το Τραγανό

14088_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ από τον δήμο Πηνειού και πλέον μπαίνει στη διαδικασία της εξεύρεσης χρηματοδότησης, για την άμεση υλοποίησή της η μελέτη «Διαμόρφωση και ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων (ακινήτου Καούκη)» συνολικού προϋπολογισμού 665.000 ευρώ.

«Αποτελούσε πάγιο αίτημα»


Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τηρώντας στο ακέραιο τη δέσμευσή μας ότι η μελέτη αξιοποίησης του Ακινήτου Καούκη στη Δημοτική Κοινότητα Τραγανού θα ήταν ολοκληρωμένη μέχρι τη λήξη της παρούσας δημοτικής περιόδου, ήτοι την 31η/08/2014, είκοσι δύο (22) μήνες νωρίτερα, η μελέτη του έργου ‘Διαμόρφωση και ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων (ακινήτου Καούκη)’ συνολικού προϋπολογισμού 665.000,00?, έργο το οποίο αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της πόλης του Τραγανού, είναι 100% ώριμη και άμεσα θα καταθέσουμε προτάσεις προς χρηματοδότηση του έργου τόσο προς την ΕΕΤΑΑ όσο και προς κάθε πιθανό χρηματοδοτικό μηχανισμό.

Πρόκειται την αξιοποίηση του κτήματος Καούκη στη Δ.Κ. Τραγανού συνολικής επιφάνειας 5.059,43m² το οποίο περιήλθε στην ιδιοκτησία του Δήμου Πηνειού με αναγκαστική απαλλοτρίωση από τους ιδιοκτήτες καταβάλλοντας το ποσό των 517.262,10 ?».

Τι προβλέπει η μελέτη

Το σύνολο της πρότασης ανάπλασης αφορά την κατασκευή: Διαμόρφωση χώρου για δημιουργία μελλοντικού πολιτιστικού κέντρου, ανοικτού υπαίθριου θεάτρου, χώρου παιδικής χαράς, σιντριβάνι-λίμνη, διαμόρφωση χώρων πρασίνου και δενδροφύτευση του περιβάλλοντος χώρου.

Διαμόρφωση πεζοδρομίων και επίστρωσή τους με επενδυμένες πλάκες από βότσαλο και κυβόλιθο, ηλεκτροφωτισμός του περιβάλλοντος χώρου, άρδευση με αυτόματο πότισμα όλων των χώρων πρασίνου, τη πεζοδρόμηση της οδού 28ης Οκτωβρίου, διαμόρφωση χώρου στάθμευσης για τους επισκέπτες.

Όλη η επικαιρότητα