Ηλεία

Δήμος Πηνειού: Δημοπρατούνται τρία νέα έργα ΕΣΠΑ

Ακούστε το άρθρο

Ο Δήμος Πηνειού σύμφωνα με δελτίο Τύπου που υπογράφει ο δήμαρχος κ. Αλέξης Καστρινός, δημοπρατεί εντός του Δεκεμβρίου τρία νέα έργα ΕΣΠΑ που με την υλοποίησή τους θα συμβάλλουν στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των περιοχών της ΔΚ Βαρθολομιού στον Οικισμό Βρανά και  της Δ.Κ. Τραγανού καθώς και  θα ενισχύσουν την κοινωνική συνοχή, θα βελτιώσουν την προσβασιμότητα, θα εξασφαλίσουν υψηλή αισθητική στάθμη περιβάλλοντος στους κατοίκους των ανωτέρω περιοχών και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής τους.

Συγκεκριμένα τα έργα είναι:

  1. << ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΒΡΑΝΑ >> στο ΕΣΠΑ 2014-2020 της π/υ 1.130.000,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%
  2. <<ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΠΑΡΟΔΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΗΛΙΔΑΣ ΤΗΣ Δ.Κ ΤΡΑΓΑΝΟΥ>> π/υ 651.200,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%
  3. <<ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Δ.Κ. ΤΡΑΓΑΝΟΥ>> π/υ 1.471.900 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%
  • ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΒΡΑΝΑ

Το έργο αφορά στην ανάπλαση του οικισμού Βρανά της ΔΕ Βαρθολομιού του Δ. Πηνειού καθώς και την αντικατάσταση του πεπαλαίωμένου δικτύου ύδρευσης. Οι εργασίες έχουν στόχο την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του αστικού χώρου της περιοχής, την ομαλή κυκλοφορία των πεζών και την βελτίωση της ποιότητας της ζωης των κατοίκων και των παραθεριστών-τουριστών καθώς επίσης και την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης.

  • ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΠΑΡΟΔΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΗΛΙΔΑΣ ΤΗΣ Δ.Κ ΤΡΑΓΑΝΟΥ

Το έργο αφορά την ανάπλαση δημοτικών οδών Αγ. Χαραλάμπους, Μακεδονίας και παρόδου Αρχαίας Ήλιδας της Δ.Κ. Τραγανού.

Οι εργασίες ανάπλασης θα έχουν ως στόχο την λειτουργική και την αισθητική αναβάθμιση του οικισμού. Πιο συγκεκριμένα θα κατασκευαστεί το ανατολικό τμήμα του περιφερειακού δημοτικού, δρόμου μήκους 750m περίπου το οποίο αποτελείται από την οδό Αγίου Χαραλάμπους και τμήμα της οδού Μακεδονίας, καθώς επίσης και από την πάροδο της οδού Αρχαίας Ήλιδος μήκους 95m περίπου.

  • ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Δ.Κ. ΤΡΑΓΑΝΟΥ

Το έργο αφορά την ανάπλαση της οδού Αγ. Νικολάου του οικισμού Τραγανού του δήμου Πηνειού. Οι εργασίες ανάπλασης της οδού θα έχουν ως στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του αστικού χώρου της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα θα μελετηθούν δυο τμήματα του Αγ. Νικολάου το δυτικό τμήμα μήκους 659m και το ανατολικό τμήμα 546m περίπου.

Με την υλοποίηση των ανωτέρω τριών νέων έργων οι υπό μελέτη περιοχές θα μετατραπούν σε ευχάριστους κοινόχρηστους χώρους. Πέραν της αισθητικής αναβάθμισης και βελτίωσης, τα συγκεκριμένα έργα στοχεύουν στην κυκλοφοριακή εξυπηρέτηση των κατοίκων, στην κατά το δυνατόν απομάκρυνση του αυτοκινήτου και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Όλη η επικαιρότητα