Ηλεία

Δήμος Πηνειού: Λουκέτο στα Σφαγεία Γαστούνης

Ακούστε το άρθρο

Μετά από περίπου 12 χρόνια περιπετειώδους λειτουργίας τα Σφαγεία Γαστούνης κατέβασαν ρολά.  Προχθές  στη συνεδρίαση του ΔΣ Πηνειού, τέθηκε εκτός ημερησίας διατάξεως το θέμα των Σφαγείων Γαστούνης. Το ερώτημα ήταν αν θα γίνει εκκαθάριση ή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας  «Σφαγεία Γαστούνης ΑΕ» επί του ποσοστού  49% που έχει στην εταιρεία ο Δήμος Πηνειού. Το ΔΣ αποφάσισε κατά πλειοψηφία την εκκαθάριση επί του ποσοστού του  ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί  Γεν.  Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας. Αν η εταιρεία είχε περάσει και στον τομέα της εμπορίας και τυποποίησης ίσως το μέλλον της να ήταν διαφορετικό, τονίσθηκε από τον δήμαρχο κ. Αλέξη Καστρινό και  από δημοτικούς συμβούλους. Αξίζει να σημειωθεί  ότι τα Σφαγεία Γαστούνης είναι  κλειστά εδώ και περίπου δύο μήνες…

Ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Πέτρος Κλάδης που πήρε το λόγο είπε ότι δεν συμμετέχει στην συζήτηση και πρότεινε ειδική συνεδρίαση επί του θέματος για να υπάρχει πλήρης ενημέρωση του Σώματος και των δημοτών. Με την πρότασή του συμφώνησαν τα μέλη της παράταξής του.  Να τονιστεί ότι υπάρχουν οφειλές της Εταιρείας προς τράπεζες , ΔΟΥ, ασφαλιστικά ταμεία και  ΔΕΗ.

Επίσης αποφασίστηκε η αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 557.000,00 € από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΣΑΕΠ 801 για αποκαταστάσεις ζημιών από τις φυσικές καταστροφές (πλημμύρες, χαλαζοπτώσεις και ανεμοστρόβιλοι).

Όλη η επικαιρότητα