Ηλεία

Δήμος Πύργου: Ανακοίνωση για την Ώλενα!

Ακούστε το άρθρο

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται και δημιουργούνται στις κοινότητες τηςδημοτικής ενότητας Ωλένης, με αποτελεσματικό τρόπο και άμεση παρέμβαση, ήταν το αντικείμενο της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, στο πρώην δημαρχείο Καράτουλα, υπό την προεδρεία του δημάρχου Πύργου, Γαβρίλη Λιατσή και την συμμετοχή των αντιδημάρχων, Ανδρέα Σκαρτσιάρη και Σωτήρη Γεωργόπουλου καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου. Επίσης στη σύσκεψη συμμετείχε και ο δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Παναγόπουλος, που παλιότερα κατείχε την θέση του δημάρχου Ωλένης και ο οποίος είναι γνώστης των προβλημάτων της περιοχής.

Η σύσκεψη στο Καράτουλα, χαρακτηρίσθηκε από τις εξαγγελίες του δημάρχου, Γαβρίλη Λιατσή, που τόνισε πως το παλιό δημαρχείο στο Καράτουλα θα «ενεργοποιηθεί» και πάλι, με την δημοτική αρχή Πύργου, να «χτίζει» έναν νέο δήμο που θα καλύπτει την ευρύτερη περιοχή Ωλένης και Ιάρδανου. Ο κ. Λιατσής, σημείωσε χαρακτηριστικά, πως θα δημιουργηθεί στο εγγύς μέλλον ο δήμος των ορεινών περιοχών ο οποίος θα διαθέτει δικά του μέσα τόσο σε μηχανήματα όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να αντιμετωπίζονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά τα προβλήματα.

«Το δημαρχείο Ωλένης στο Καράτουλα θα “ενεργοποιηθεί” έτσι ώστε να είμαστε πιο κοντά ως δήμος στην Δημοτική Ενότητα Ωλένης. Υποστήριζα και υποστηρίζω οτι ο δήμος Ωλένης δεν θα έπρεπε να είναι στον δήμο Πύργου. Κάθε δήμος τέτοιος με ημιορεινές – ορεινές περιοχές θα έπρεπε να έχει την φροντίδα του κράτους με υπηρεσίες, μηχανήματα κλπ.

Αλλά σε ένα τέτοιο κράτος τα όποια προβλήματα θα τα λύσουμε εκ των ενόντων. Ήρθα εδώ για να κουβεντιάσουμε και να δούμε χωριό – χωριό τα προβλήματα που έχει ο καθένας, μέσα στις οικονομικές δυνατότητες που έχουμε να τα επιλύσουμε.

Είχα υποσχεθεί οτι το δημαρχείο Καράτουλα πρέπει να αξιοποιηθεί. Και εμείς θα φτιάξουμε τον ορεινό μας δήμο Ωλένης με έναν αντιδήμαρχο που θα έχει σχέση και αρμοδιότητες και σε Ιάρδανο και σε Ωλένη», τόνισε ο κ. Λιατσής.

Ενίσχυση με προσωπικό

Συνεχίζοντας ο κ. Λιατσής επεσήμανε πως άμεσα το επόμενο διάστημα η δημοτική ενότητα Ωλένης, θα «μετατραπεί» σε έναν «μικρό» δήμο με απόσπαση υπαλλήλων που θα βρίσκονται στο παλιό δημαρχείο Καράτουλα και θα εξυπηρετούν την ευρύτερη περιοχή, ενώ σημείωσε πως και υπάλληλοι – εργάτες κλπ – θα ενταχθούν στην «μεγάλη ομάδα» της περιοχής.

«Άμεσα θα έλθουν υπάλληλοι και θα εγκατασταθούν εδώ, θα φτιάξουμε μια καλή υπηρεσία με απόσπαση υπαλλήλων από τον δήμο του Πύργου.

Θα υπάρχει ένας μηχανικός μόνιμος και ένας ακόμα υπάλληλος των διοικητικών υπηρεσιών. Επίσης θα έλθουν τρεις εργάτες γενικών καθηκόντων και δύο υδραυλικοί που θα καλύπτουν τις ανάγκες του κάθε χωριού όπου χρειάζεται.

Το επόμενο διάστημα η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου θα καταγράψει και θα βοηθήσει τους άπορους συνανθρώπους μας. Τέλος θα υπάρχουν πέντε εργάτες και ένας μηχανικός για τα αθλητικά κέντρα.

Παράλληλα δημιουργείται μια ομάδα από 3 χειριστές, 5 οδηγούς, 10 εργάτες και 3 τοπογράφους ώστε να γίνει το βάψιμο των σχολείων στις κοινότητες και των τοπικών καταστημάτων των κτηριακών εγκαταστάσεων των γραφείων. Αυτή η ομάδα θα βρίσκεται και στην δημοτική ενότητα Ωλένης και στην δημοτική ενότητα Ιάρδανου», ανέφερε.

Πρώτο μέλημα η αγροτική οδοποιία

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Πύργου, Γιάννης Παναγόπουλος, που συμμετείχε στη σύσκεψη, επεσήμανε πως μείζον πρόβλημα για την δημοτική ενότητα Ωλένης, αποτελεί η αγροτική οδοποιία η οποία έχει καταστραφεί και στο σύνολό της χρειάζεται παρεμβάσεις. Μάλιστα ο κ. Παναγόπουλος, κατέθεσε την δική του πρόταση, ώστε να γίνεται άμεσα η συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας μέσα στο καλοκαίρι, ώστε όλα να είναι έτοιμα για την επόμενη χρονιά.

«Μείζον πρόβλημα είναι η αγροτική οδοποιία και χαιρετίζω την απόφαση για δημιουργία στόλου μηχανημάτων στην περιοχή, όπου και με την συμβολή των υπηρεσιακών παραγόντων θα δώσει λύσεις.

Αν μπορεί η Δημοτική Επιχείρηση Πύργου Α.Ε. – ΟΤΑ να προμηθεύει χαλίκι και να γίνεται φόρτωση από τώρα, από αύριο κιόλας σε μηχανήματα του δήμου που θα κάνουν ντεπό δύο ή τρία δημοτικά διαμερίσματα. Θα είναι αυτή η καλύτερη υποδομή για να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά και με λίγα χρήματα τα προβλήματα οδοποιίας μέσα στο καλοκαίρι.

Ένα γκρέιτερ από την άνοιξη θα προλαβαίνει να επέμβει σε όλα τα χωριά του Ιάρδανου και της Ωλένης και έτσι θα έχουμε έναν αποτελεσματικό τρόπο με νωρίς συντήρηση της αγροτικής αδοποιίας», πρότεινε ο κ. Παναγόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως αμέσως μετά τις τοποθετήσεις τόσο του δημάρχου Πύργου, Γαβρίλη Λιατσή, όσο του δημοτικού συμβούλου, Γιάννη Παναγόπουλου και κατόπιν του Διευθυντή Προγραμματισμού του δήμου, Άρη Φιλιππόπουλου, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων της δημοτικής ενότητας Ωλένης, που συμμετείχαν στην σύσκεψη, κατέθεσαν τα δικά τους προβλήματα με τους περισσότερους να επικεντρώνονται στα προβλήματα της αγροτικής οδοποιίας και σε επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στα χωριά τους.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα