Ηλεία

Δήμος Πύργου: Ιδρύει Αυτοτελές Γραφείου Εθελοντισμού

Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια ημέρα Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου), ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος δηλώνει ότι θα είναι αρωγός και υποστηρικτής κάθε εθελοντικής προσπάθειας από συλλόγους – σωματεία στην περιοχή μας.

Η συμμετοχή των ενεργών πολιτών στην προσπάθεια του Δήμου για βελτίωση της ποιότητας ζωής είναι καθοριστική. Για το σκοπό αυτό ο Δήμος Πύργου προτίθεται να προχωρήσει στην λειτουργία Αυτοτελές Γραφείου Εθελοντισμού υπό την επίβλεψη του ίδιου του δημάρχου

Η παραπάνω απόφαση ελήφθη ύστερα από συναντήσεις με εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις της πόλης και την διαπίστωση ότι είναι αναγκαίος ένας καλύτερος συντονισμός μεταξύ των οργανώσεων αλλά και της δημιουργίας ενός μητρώου εθελοντών, ανθρώπων που θέλουν να αφιερώσουν ένα κομμάτι του ελεύθερου χρόνου τους για να προσφέρουν στην πόλη.

Οι εθελοντές θα μπορούν να ενταχθούν σε έναν ή περισσότερους τομείς που τους ενδιαφέρουν που θα σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος, την Υγεία και δράσεις πρόληψης, κοινωνική αλληλεγγύη, πολιτιστικές δραστηριότητες, υποστήριξη αθλητικών γεγονότων κλπ.

Σύντομα θα πραγματοποιηθεί μια πρώτη συνάντηση εθελοντικών οργανώσεων του Δήμου στην οποία θα αναλυθούν οι σκοποί και ο τρόπος λειτουργίας του γραφείου εθελοντισμού και θα κληθούν όλες οι εθελοντικές οργανώσεις του Δήμου καθώς οι δημότες και κατοίκους του Δήμου που επιθυμούν να παρέχουν εθελοντική εργασία και να συμμετέχουν στις δράσεις του Γραφείου Εθελοντισμού.

Όλη η επικαιρότητα