Ηλεία

Δήμος Πύργου: Νέο αίτημα για επαναπλημμυρισμό της Λίμνης Μουριάς

Ακούστε το άρθρο

Δηλώσεις σχετικά με το αίτημα του επαναπλημμυρισμού της Λίμνης Μουριάς έκαναν χθες ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Λίμνης Μουριάς Θεόδωρος Δάββος και ο προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεσσαλάς…

Ο κ. Λιατσής τόνισε πως «Στα χρόνια που πέρασαν είχαμε συγκεκριμένους στόχους και προσπαθήσαμε με συνέπεια να τους εξυπηρετήσουμε. Ένας από αυτούς ήταν ο επαναπλημμυρισμός της  λίμνης Μουριάς, για τον οποίο κάναμε στέρεες κινήσεις, με την εκάστοτε διοίκηση του υπουργείου αγροτικής Ανάπτυξης. Προχωρούσαμε το θέμα όσο μπορούσαμε και είχαμε απολύτως δεχτεί από την αρχή, ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και η συνυπευθυνότητα υπουργείων για το θέμα είχε χρονοβόρες διαδικασίες, που ξεπερνούσαν και τα όρια υπουργών που λόγω ανασχηματισμών άλλαζαν. Θεωρήσαμε με τους κκ Δάββο και Μεσσαλά ότι πρέπει να ενημερώσουμε και τη νέα ηγεσία του υπουργείου και τον κ. Αραχωβίτη και να του στείλουμε ότι έχουμε κάνει ως τώρα. Επειδή μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο και πολλοί θα μιλάνε για πολλά πράγματα θέλουμε με τον τρόπο μας να προσφέρουμε στην σωστή ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται για τα κοινά για να μη λένε ανακρίβειες και να ξέρουν από πού θα αρχίσουν. Θέλει ακόμα καιρό για να πάρει σάρκα και οστά αλλά πάνω απ’ όλα θέλει ανθρώπους που θα γίνουν μια αλυσίδα για να προχωρήσουν το θέμα. Ευχαριστώ τον κ. Δάββο για ακόμα μια φορά για τη συνεργασία, τον κ. Μεσσαλά που καλύπτει όλο το κομμάτι σχετικά με τις διαδικασίες και μέχρι την τελευταία στιγμή δε θα υπάρξει αμέλεια ως προς το ζήτημα αυτό που το θεωρούμε ύψιστης σημασίας και θέμα ζωής για το οικοσύστημα της περιοχής μας και πηγή καλής προοπτικής για τον τουρισμό».

Ο κ. Δάββος δήλωσε πως «Για δεύτερη φορά υπεγράφη το αίτημα για επαναπλημμυρισμό της Μουριάς και θα σταλεί ξανά στον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης. Είχε δοθεί πάλι ιδιοχείρως στον τότε υπουργό κ. Τσιρώνη. Κρίναμε σκόπιμο να επαναφέρει το αίτημα, ώστε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής της πόλης, των κατοίκων και του οικοσυστήματος».

Από την πλευρά του ο κ. Μεσσαλάς είπε ότι «Στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής να προχωρήσει το θέμα του επαναπλημμυρισμού, με την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου είχαν γίνει κάποια βήματα, και είχαμε βρεθεί σε ένα καλό στάδιο αλληλογραφίας για να προχωρήσει το θέμα αφού εμπλέκονταν και άλλες υπηρεσίες. Υπήρχε πρόοδος, αυτό που επιδιώκουμε με το νέο αίτημα είναι το θέμα να πάρει προτεραιότητα και να έχουμε πλέον αυτό που όλη η τοπική κοινωνία επιθυμεί».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις δηλώσεις τους:

Όλη η επικαιρότητα