Ηλεία

Δήμος Πύργου: Πληρώνει τους προμηθευτές του!

Ακούστε το άρθρο

Την διαδικασία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του, απέναντι στους προμηθευτές του, ξεκίνησε ο δήμος του Πύργου, που εξασφάλισε ποσό ύψους 2.043.000 ευρώ για την αποπληρωμή των οφειλών από τον Απρίλιο του 2014 κι έπειτα. Για το ποσό αυτό, η δημοτική αρχή είχε αποστείλει σχετικό αίτημα τον Αύγουστο του 2016, το οποίο έλαβε έγκριση από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Έτσι, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του χθες, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, Ανδρέας Σκαρτσιάρης, η Οικονομική Υπηρεσία του δήμου, ήδη έχει συντάξει λίστα με τους προμηθευτές του δήμου στους οποίους οφείλονται χρήματα τα δύο τελευταία χρόνια, ώστε να λάβουν τα χρήματά τους.

«Η Οικονομική Υπηρεσία αυτή την στιγμή έχει σχηματίσει κατάσταση με χρονολογική σειρά και με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές έως και τον Απρίλιο του 2016. Η εξόφληση θα γίνει με αύξουσα χρονολογική σειρά όπως απεικονίζεται στις καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί από την Οικονομική Υπηρεσία», ανέφερε ο κ. Σκαρτσιάρης που σημείωσε πως αυτή την στιγμή η διαδικασία βρίσκεται στη φάση της ενταλματοποίησης των δαπανών ενώ μόλις τα εντάλματα εγκριθούν από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων οι δικαιούχοι προμηθευτές θα πρέπει στη συνέχεια να προσκομίσουν φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες οι οποίες θα ισχύουν έως την ημέρα της πληρωμής τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το ποσό των 2.043.000 ευρώ που έχει εξασφαλίσει ο δήμος του Πύργου από το υπουργείο Εσωτερικών για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τον Απρίλιο του 2014 έως και τον Απρίλιο του 2016, αναμένεται να καλύψει τις συνολικές οφειλές του για το συγκεκριμένο διάστημα.

Όλη η επικαιρότητα