Ηλεία

Δήμος Πύργου: Θέμα λίγων ημερών η ομαλή αποκομιδή των απορριμμάτων

Ακούστε το άρθρο

Εντείνονται οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής Πύργου για την ομαλοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Το πρόβλημα –όπως έχει καταγράψει σε σχετικά ρεπορτάζ η ΠΑΤΡΙΣ – έγκειται στον μικρό αριθμό των απορριμματοφόρων που έχει στην διάθεση του για την αποκομιδή ο δήμος αφού οι συχνές βλάβες που παρουσιάζουν έχουν ακινητοποιήσει την πλειοψηφία των οχημάτων…

Κινούμενος στην κατεύθυνση επίλυσης του θέματος ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής συναντήθηκε χθες, στο γραφείο του στο Λάτσειο, με τους εργαζόμενους στο Δήμο κατηγορίας και κλάδου ΔΕ οδηγών (σ.σ. οδηγοί απορριμματοφόρων), και τον αναπλ. προϊστάμενο του τμήματος Καθαρισμού και Κοινοχρήστων Χώρων Σάκη Γιαννόπουλο.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο δήμαρχος Πύργου έκανε την εξής δήλωση “Είχαμε μια άκρως εποικοδομητική συνεργασία με τους μόνιμους οδηγούς της καθαριότητας και της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου. Ο κ. Γιαννόπουλος, κάνει ότι μπορεί για να συνεννοείται με όλους. Πιστεύω ότι μετά τα όσα είπαμε, παρά τη στενότητα που έχουμε σε απορριμματοφόρα και τις δυσκολίες στην αποκομιδή απορριμμάτων, χωρίς να διαταράξουμε τη σχέση της πόλης με τον τρόπο που γίνεται σήμερα η αποκομιδή απορριμμάτων, που δε γίνεται από ιδιώτη αλλά από τον δήμο με οποιαδήποτε θυσία, θα κάνει ο καθένας ότι μπορεί αναβαθμίζοντας τις δυνατότητες του.  Μέσα από τα όσα συζητήσαμε και εξαντλώντας τις ικανότητες του προκειμένου το επόμενο διάστημα τα αυτοκίνητα να έρθουν σε καλή κατάσταση και ο κόσμος να μην διαμαρτύρεται ότι υπάρχει καθυστέρηση στην αποκομιδή των απορριμμάτων”.

Από την πλευρά του ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε πως “Πραγματικά γίνεται αγώνας από πλευράς εργαζόμενων, δυστυχώς όμως με μια συγκυρία των τελευταίων ημερών φτάσαμε στο σημείο να μην έχουμε αυτοκίνητα για την αποκομιδή. Θεωρώ ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας, σε μεγάλο βαθμό, θα έχουν αποκατασταθεί οι βλάβες. Ζητώ την κατανόηση του κόσμου και πιστεύω ότι σε μέσα σε λίγες μέρες όλα θα έχουν μπει σε ομαλούς ρυθμούς και δεν θα έχουμε πρόβλημα με την αποκομιδή”.

Σημειώνεται ότι στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο Πύργου ειπώθηκε ότι έως το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε στη διάθεση της Υπηρεσίας Καθαριότητας θα βρίσκονται 7 απορριμματοφόρα ενώ σύντομα αναμένεται να προκηρυχθεί σχετικός διαγωνισμός για την προμήθεια 3 ακόμα οχημάτων.

Όλη η επικαιρότητα