Ηλεία

Δήμος Πύργου: Υπό αμφισβήτηση η προγραμματική σύμβαση για την μεταφορά των απορριμμάτων στη Τριανταφυλλιά

Ακούστε το άρθρο

Η αμφισβήτηση της προγραμματικής σύμβασης για την μεταφορά των απορριμμάτων του δήμου Πύργου στο χώρο διαχείρισης της Τριανταφυλλιάς βρέθηκε στο προσκήνιο κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου (σ.σ. αποτέλεσε συνέχεια αυτής της περασμένης Δευτέρας που είχε διακοπεί λόγω περασμένης ώρας).

Αν και η σύμβαση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε να ζητηθεί, μέσα στις επόμενες ημέρες, η πραγματοποίηση σχετική συζήτησης με παρόντες τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Ηλείας και τον εργολάβο της Τριανταφυλλιάς.

Για το περιεχόμενο και τους όρους της σύμβασης ενημέρωσε το Σώμα ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος, που τόνισε ότι το εργοστάσιο στην Τριανταφυλλιά αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στο 2020 και, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει και Κέντρο Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών. Ακολούθησαν τοποθετήσεις επικεφαλής παρατάξεων καθώς και δημοτικών συμβούλων που άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο έκαναν γενικότερες αναφορές στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο δήμο Πύργου στο παρελθόν, της τιμολογιακής πολιτικής που διέπει την σύμβαση  αναφερόμενοι και στην ανακύκλωση… αποτέλεσμα ήταν σε κάποια σημεία των τοποθετήσεων να υπάρξουν και στιγμές λεκτικής έντασης…

Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «Συρόμαστε από προηγούμενες αποφάσεις που μας δεσμεύουν. Βασικός μέτοχος του έργου στην Τριανταφυλλιά είναι ο δήμος Πύργου που πληρώνει αμαρτίες του παρελθόντος. Να καλέσουμε σε συζήτηση τον ΦΟΔΣΑ και τον εργολάβο. Χρειάζεται να επανεξετάσουμε το θέμα σε μια γενικότερη διάσταση και με νέα δεδομένα». Η πλειοψηφία του Σώματος (σ.σ. πλήν της παράταξης Νικολούτσου που δήλωσε παρόν), «υιοθέτησε» την πρόταση του δημάρχου και αφού ψήφισε θετικά για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης αποδέχθηκε να προστεθεί και η συζήτηση που προαναφέρθηκε…

Σημειώνεται πως η πρόταση της παράταξης του Κώστα Νικολούτσου να εκφράσει τη συμπαράσταση του ο δήμος σε πληγέντες από την  προχθεσινή κακοκαιρία πολίτες και επαγγελματίες που όμως δεν συζητήθηκε… Επίσης ομόφωνη ήταν η απόφαση του Σώματος για τη μεταφορά του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» στο δήμο Πύργου κατόπιν της υπ’ αριθμ. 33/2019 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗΚΕΠ.

Όλη η επικαιρότητα