Δήμος Πύργου: Τέλειωσε ο «εφιάλτης» των παλιών σκουπιδιών (VIDEO)

skoupidia_telos.jpg

«Ο πόλεμος των σκουπιδιών τελείωσε», είναι οι λέξεις που θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν τη χθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Διονύση Μπέλτσο, στο γραφείο του στο Λάτσειο. Και ο κ. Λιατσής, χαρακτήρισε από την πλευρά του τη χθεσινή ημέρα ως «ιστορική» για το δήμο, καθώς όπως είπε, τα σκουπίδια από εδώ και στο εξής αποτελούν παρελθόν, ενώ υποστήριξε πως το πρόβλημα αυτό, που αντιμετώπισε ο δήμος του Πύργου και ξεχωριστά η δημοτική αρχή, έφερε ως αποτέλεσμα, τη συμφιλίωση μεταξύ δύο πόλεων – δύο Δήμων, που εδώ και χρόνια, έλειπε μεταξύ τους η συνεργασία.


 

«Είναι ιστορική η ημέρα για τον Πύργο, είναι ιστορική ημέρα για το Δήμο μας. Πριν από λίγο ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας και ανακύκλωσης κ. Μπέλτσος μου ανέφερε ότι τελειώσαμε. Η λέξη τελειώσαμε εμένα μου έφερε συγκίνηση γιατί αγωνιζόμαστε από το πρωί ως το βράδυ τόσο καιρό, δύο χρόνια από την ημέρα που αναλάβαμε και δείχνει και την ταλαιπωρία της πόλης μας, τουλάχιστον κατά τα τελευταία 4 χρόνια. Φέρνει στο μυαλό μου αναρίθμητες ενέργειες που έχουν γίνει, προσπάθειες, ταλαιπωρίες, διωγμούς. Όμως θέλω να πω στους συμπολίτες μου ότι η απειλή της χολέρας από τα σκουπίδια ανήκει πλέον στο παρελθόν», επεσήμανε ο κ. Λιατσής.

 

Ευγνωμοσύνη σε Κουρουμπλή και Τσιρώνη

 

Ιδιαίτερη αναφορά ο δήμαρχος του Πύργου έκανε στον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή και στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνη, οι οποίοι με δικές τους ενέργειες, συνέδραμαν ώστε να επιλυθεί μια και καλή το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, όχι μόνο για το δήμο του Πύργου αλλά και για τους υπόλοιπους δήμους της Ηλείας…

«Ο καθένας με το δικό του τρόπο, αλλά κι οι δυο μαζί με την τεράστια δυνατότητα που διαθέτουν ως Υπουργοί αυτής της Κυβέρνησης, έκαναν εκείνο το οποίο δεν περίμενα σε καμία περίπτωση ότι θα μπορούσαν να κάνουν. Με άκρατο ρεαλισμό, με αίσθημα, έκαναν ενέργειες πρωτόγνωρες για μένα. Θέλω να διαμηνύσω, ότι η πόλη δεν ξεχνά ποτέ κανέναν από αυτούς που έσκυψαν και βοήθησαν σε όλα τα θέματα και γι’αυτό θα προτείνω να τους τιμήσουμε και τους δύο», επεσήμανε ο κ. Λιατσής που επίσης ευχαρίστησε και τους δημάρχους των δήμων της Ελλάδας, οι οποίοι δέχθηκαν να μεταφερθούν τα απορρίμματα του δήμου Πύργου στους νόμιμα λειτουργούντες ΧΥΤΑ που διαθέτουν.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Διονύσης Μπέλτσος, τόνισε σε δηλώσεις του ότι: «Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον κ. δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και για τη βοήθεια που μου παρείχε, τους αντιδημάρχους, και τον κ. Σκαρτσιάρη και τον κ. Σεϊντή, οι οποίοι ήταν δίπλα μου καθ’ όλη τη διάρκεια της προσπάθειας που έκανα αυτό το δίμηνο και θέλω να ευχαριστήσω την υπηρεσία Καθαριότητας, από τους εργάτες, οδηγούς έως τους πιο ψηλά υφιστάμενους οι οποίοι ανταποκρίθηκαν πλήρως στις απαιτήσεις μου, στις παράλογες απαιτήσεις μου πολλές φορές και καταφέραμε σε σύντομο χρονικό διάστημα και με πλήρη νομιμότητα να ανταποκριθούμε στο δύσκολο πρόβλημα της αποκομιδής και των παλαιών απορριμμάτων και των καινούργιων».

Τέλος ο κ. Μπέλτσος ανακοίνωσε πως το αμέσως επόμενο διάστημα στην υπηρεσία Καθαριότητας θα έλθουν νέα δεδομένα και αλλαγές, τα οποία θα αφορούν τόσο τη λειτουργία της υπηρεσίας όσο και την οργάνωση της καθημερινής αποκομιδής, σε συνεργασία και με τους πολίτες.

 

Της Πηγής Γιακουμέλου