Μεσσηνία

Δήμος Τριφυλίας: Σχολική στέγη και δημοτικοί οδικοί άξονες στην οικονομική επιτροπή

Ακούστε το άρθρο

ΣΕ απευθείας αναθέσεις προχώρησε η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας για την συντήρηση σχολικών συγκροτημάτων στην περιοχή του Δήμου, στην τελευταία της συνεδρίαση.

Παρά το γεγονός ότι παρατηρούνται ανισσοροπίες στην κατανομή των κονδυλίων θυμίζουμε ότι υπάρχουν κτίρια που μετά την ανακαίνιση τους εγκαταλείφθηκαν όπως στο Κοπανάκι αλλά και σε κοινοτικά διαμερίσματα που δεν λειτουργούν πλέον..

Πιο αναλυτικά στην ημερήσια διάταξη, κατοχυρώθηκαν οι απευθείας αναθέσεις έργων για τη συντήρηση των Σχολικών κτιρίων της Δ.Ε. Αυλώνος και Δ.Ε. Αετού στην εταιρία εταιρεία Λεωνίδας Σιώρης και ΣΙΑ Ε.Ε.που θα αποπερατώσει την συντήρηση και των δύο κτιρίων με το συνολικό ποσό των 3.292 ευρώ και έκπτωση 57% για το σχολικό κτίριο στη Δ.Ε. Αυλώνος, και το ποσό των 6.676 ευρώ και ποσοστό έκπτωσης 57% για το σχολικό κτίριο στη Δ.Ε. Αετού.

Για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων της Δ.Ε. Κυπαρισσίας κατανεμήθηκε το ποσό των 11.570 ευρώ. Σε ότι αφορά τη δημοτική οδοποιία εγκρίθηκε σχεδόν ομόφωνα η δαπάνη 220.000 ευρώ που θα δοθούν στην Δημοτική ενότητα των Φιλιατρών, 74.374 ευρώ για την Αυλώνα και ποσά ύψους 4.000 ευρώ και 3.993 ευρώ για την προμήθεια ασφαλτικού υλικού για τις δημοτικές ενότητες Τριπύλης και Αυλώνας.

Όλη η επικαιρότητα