Ηλεία

Δήμος Ζαχάρως: Έλεγχοι σε Δήμο – ΔΕΥΑΖ

Ακούστε το άρθρο

Στην λήψη απόφασης για τον οικονομικό έλεγχο του Δήμου αλλά και της ΔΕΥΑΖ αποφάσισε κατά την πρώτη συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαχάρως.

Συγκεκριμένα μετά από την πρόταση του Δημάρχου Κώστα Αλεξανδρόπουλου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, η διερεύνηση  των οικονομικών στοιχείων του Δήμου, για συγκεκριμένες αποφάσεις και έργα  αλλά και γενικότερα της ΔΕΥΑΖ, από κλιμάκιο του θεσμού Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Πολιτική απόφαση

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ζαχάρως κατά την τοποθέτηση του «χωρίς να υπάρχουν τάσεις ρεβανσισμού και διώξεων είμαστε υποχρεωμένοι για να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα του δήμου αλλά και των δημοτών να προβούμε στην ενέργεια αυτή

Είναι μία πολιτική απόφαση την οποία είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε»

Αυτό που τονίστηκε τόσο από τον Δήμαρχο όσο και από δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης   κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, ήταν ότι θα πρέπει να εξετασθούν λεπτομερώς κάποιες αποφάσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής, οι οποίες σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ Αλεξανδόπουλου δημιουργούν πολλά ερωτηματικά.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην πληρωμή χρηματικών  ενταλμάτων συνολικού  ύψους περίπου 700,000 σε μελετητικό γραφείο  για την σύνταξη μελετών για τα ΣΧΟΟΑΠ.

Και ενώ όπως επισήμανε ο κ Αλεξανδρόπουλος έχουν ήδη πληρωθεί αυτά τα χρήματα ο Δήμος έως σήμερα δεν έχει λάβει καμία μελέτη.

Επίσης ο κ Αλεξανδρόπουλος αναφέρθηκε και στα ερωτηματικά που γεννούν εργολαβίες ασφαλτόστρωσης συνολικού ύψους 400,000 ευρώ, οι οποίες ενώ έχουν ολοκληρωθεί «κανείς από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν έχει απαντήσει που ακριβώς έγιναν τα έργα αυτά».

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, τα μέλη της οποίας ψήφησαν παρών στο συγκεκριμένο θέμα, επισημάνθηκε από την τοποθέτηση του επικεφαλής Χρήστου Γιαννόπουλου ότι «τα συγκεκριμένα θέματα δεν πρέπει να έρχονται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά να έρχονται μετά την ολοκλήρωση ελέγχων, αν υπάρχουν φυσικά στοιχεία για παραβάσεις και όχι με υποθέσεις».

Τα ακριβότερα τέλη αλλά έλλειμμα 400.000 ευρώ

Όπως αναφέρθηκε κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου η νέα Δημοτική Αρχή επιθυμεί αντίστοιχοι έλεγχοι από κλιμάκιο του θεσμού Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης να πραγματοποιηθούν και στην ΔΕΥΑ Ζαχάρως.

Όπως ανέφερε ο κ Αλεξανδρόπουλος ενώ η επιχείρηση έχει τα ακριβότερα τέλη ίσως στην χώρα μας, παρόλα αυτά δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των Δημοτών για επαρκή ποσότητα σε πολλές περιπτώσεις   και ποιότητα νερού, ενώ παρουσιάζει και ταμειακό έλλειμμα της τάξης των περίπου  400.000 ευρώ.

«Είμαστε αποφασισμένοι να βρούμε απαντήσεις σε όλα αυτά με μοναδικό σκοπό και στόχο μας την διαφύλαξη των συμφερόντων των δημοτών μας».

Στα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης αποτέλεσαν ο ορισμός του Δημοτικού Συμβούλου  Γιάννη Μπαλαδήμα στην θέση του Προέδρου της Κοινωφελής Επιχείρησης του Δήμου.

Όλη η επικαιρότητα