Αχαϊα Ηλεία

Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research: Παραμένει μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με βραχεία κεφαλή στη Δυτική Ελλάδα

Ακούστε το άρθρο

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αν και η διαφορά είναι σημαντικά μικρότερη από αυτή που είχε καταγραφεί στις εκλογές του 2015. Αυτό δείχνει μεγάλη έρευνα η γνωστή εταιρία ΚΑΠΑ Research και την οποία δημοσιεύει το thebest.gr.

Πάντως η διαφορά στη Δυτική Ελλάδα παραμένει στα ίδια επίπεδα που είχε καταγραφεί σε αντίστοιχη έρευνα της ίδιας εταιρίας, στο τέλος του 2017 (δείτε εδώ εκείνη τη δημοσκόπηση).

Μάλιστα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εμφανίζονται με ενισχυμένα ποσοστά σε σχέση με ρπιν εφτά μήνες. Η μεγάλη έρευνα έθεσε και ερωτήματα για το πως αξιολογούν οι πολίτες τα θέματα που απασχολούν την χώρα.

Η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι το σημαντικότερο θέμα που απασχολεί την Ελληνική κοινωνία, ενώ η πλεοψηφία εμφανίζεται απαισιόδοξη εκτιμώντας ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει.

Το 37% κρίνει θετικά και μάλλον θετικά τη συμφωνία στο Eurogroup ενώ το 44% αρνητικά και μάλλον αρνητικά. Θετικά και μάλλον θετικά κρίνει τη συμφωνία για το Σκοπιανό το 37%, ενώ αρνητικά και μάλλον αρνητικά το 55%. Μάλιστα το 39% θεωρεί ότι πρέπει να επικυρωθεί η συμφωνία από τη Βουλή, ενώ το 57% να μην επικυρωθεί.

Το 33% των ερωτηθέντων πιστώνει στην κυβέρνηση Τσίπρα την έξοδο από τα μνημόνια.

Να υπάρχουν κοινωνικά επιδόματα θέλει το 62% έναντι 32% που λέει όχι στα επιδόματα, αλλά το 77% θεωρεί ότι δεν πρέπει να φορολογείται η μεσαία τάξη για να υποστηρίζονται οι οικονομικά ασθενέστεροι.

Πάντως το συντριπτικό 90% πιστεύει ότι πρέπει να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός.

Δείτε αναλυτικά τις απαντήσεις που έδωσαν οι ερωτηθέντες για τα μεγάλα θέματα, αλλά και ποιο κόμμα δήλωασν ότι θα ψήφιζαν αν είχαμε σήμερα εκλογές.

Σήμερα το βράδυ, θα δημοσιευθεί το δεύτερο μέρος της έρευνας με τα αποτελέσματα της πρόθεσης ψήφου Πανελλαδικά, η οποία έχει γίνει σε δείγμα 10.000 ερωτηθέντων.

ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά με σαφώς “ψαλιδισμένα” ποσοστά.

Στις εκλογές Σεπτεμβρίου 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει στην Αχαϊα 41,47 έναντι 22,37 της ΝΔ, στην Αιτωλοακαρνανία 35,12 (30,71 η ΝΔ) και στην Ηλεία 37,81 (26,92 η ΝΔ). Τώρα,η δημοσκπόηση, καταγράφει:

ΣΥΡΙΖΑ 22,5%

ΝΔ 20,8%

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 7,9%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 5,7%

ΚΚΕ 6,3%

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 1,3%

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 1,8%

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 1,7%

ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 4,6%

ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ 2,5%

ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ 25,4%

ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑ 9,3%

Όλη η επικαιρότητα