Αρθρογραφία Ηλεία

Δημότες του Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Επειδή οι ημέρες και η επικαιρότητα έχει φέρει στην επιφάνεια το γνωστό θέμα της επικείμενης αλλαγής της δημοτικής αρχής, παρακολουθώ με προσοχή τις δηλώσεις τόσο των προηγούμενων αλλά και τόσο των νέων σφετεριστών του δήμου.

Διαπιστώνω από όλους ανεξαιρέτως τους υποψηφίους ,μία επανάληψη του συνόλου της πολιτικής αντιπροσώπευσης του κράτους μας. Διαπιστώνω μία από τα ίδια. Γιατί στην ουσία δεν αλλάζει τίποτα… Τα ίδια άτομα είναι αυτά που ασχολούνται με αυτά τα θέματα. Τα ίδια άτομα είναι αυτά που έχουν πείσει όλους τους άλλους να κάτσουν στην άκρη ….. ειδικά αυτούς που έχουνε κάνει πραγματική δημιουργία στη ζωή τους και έχουν καταξιωθεί έχοντας επιτύχει μετρήσιμα αποτελέσματα.

Προσπάθησα να εντοπίσω κάποιον ο οποίος έχει αντιληφθεί και έχει επαφή με την πραγματικότητα αλλά δεν υπάρχει  . Προσπάθησα να εντοπίσω κάποιον ο οποίος έχει στόχο και σκοπό να ωφελήσει τον τόπο μας ,αλλά δεν υπάρχει.

Όλοι μιλούν για αυτά που δεν έκανε ο άλλος και όταν φτάνουμε στο διαταύτα τι θα κάνει ο ίδιος , βλέπουμε ότι οι δηλώσεις που καταγράφονται στα ΜΜΕ, είναι φράσεις όπως: έχουμε την πεποίθηση…. παρακολουθούμε τις εξελίξεις…. θα επιδιώξουμε…. έχουμε τη φιλοδοξία…. Προσβλέπουμε….. θα επανεξετάσουμε…. θα τύχει ιδιαίτερης προσοχής και ένα σωρό μπούρδες που έχουμε μάθει τόσα χρόνια να ακούμε και μετά διαπιστώνουμε ότι δεν γίνεται απολύτως τίποτα μιας και παρέλαβαν καμένη γη. Όλοι καίνε… κανείς δεν σπέρνει ….και δεν φυτρώνει τίποτε.

Συμπολίτες μου τα πράγματα αλλάζουν μόνο όταν  τα αλλάζουμε εμείς οι ίδιοι.

Τα πράγματα αλλάζουν μόνο όταν εμείς αποφασίζουμε τι θέλουμε να κάνουμε, πώς θα το κάνουμε και με τι λεφτά θα το κάνουμε. Αυτό δεν κάνουμε και στα σπίτια μας;

Άρα πρέπει να αναζητήσουμε το γνωστικό υπόβαθρο ,τα τεκμήρια ,τις αποδείξεις γενικότερα, με τα οποία ολοκληρώνονται οι ιδέες που έχουμε σχεδιάσει και όχι λόγια του αέρα που λένε από κάποιο μπαλκόνι απευθυνόμενοι σε ανθρώπους που ξέρουν ότι τους έχουν εκπαιδεύσει να μην αντιλαμβάνονται.

Η αλλαγή αυτού του ζοφερού σκηνικού, που ζούμε τώρα για πάρα πολλά χρόνια, είναι εφικτή μόνο μέσα από τις δράσεις των ενεργών πολιτών, που γνωρίζουν και δεν είναι έρμαια των παραμυθιών που ο κάθε ένας εξαπολύει μέσα από τις πληρωμένες προβολές και δημοσιεύσεις.

Για να γίνουν έργα χρειάζεται σχεδιασμός και χρειάζονται και λεφτά.

Όλοι αυτοί που ομιλούν τόσο για τη διεκδίκηση της δημοτικής αρχής  όσο και της κεντρικής εξουσίας ,δεν ομιλούν για δυνατότητες.

Ομιλούν μόνο για διαχείριση χρέους και για προσεγγίσεις του τύπου…. θα και θα και θα και θα …..και κυρίως να κατηγορούν αυτό που δεν έκαναν οι άλλοι.

Θέλω να σας ενημερώσω ότι ο πολιτικός φορέας του Έθνους των Ελλήνων «Ελλήνων Συνέλευσις» έχει καταθέσει τις προγραμματικές του δηλώσεις στον Άρειο Πάγο με αριθμό πρωτοκόλλου 61 99/04-09-2015.

Εκεί λοιπόν έχουν κατατεθεί τα καταστατικά και γενικά όλη τη δομή με την οποία θα εγκαθιδρύσει την Ελλήνων Πολιτεία, την πολιτεία που όλοι οι Έλληνες πολίτες θα παίζουν ενεργό ρόλο. Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι έχουν κατατεθεί 49.000 μελέτες που αφορούν όλους τους Δήμους της Ελληνικής επικράτειας με ένα κόστος 2,3 τρισεκατομμύρια ευρώ τα οποία ήδη έχουν εγκριθεί από τους καταπιστευματικούς λογαριασμούς των Ελλήνων οι οποίοι, είναι πολλά τρισεκατομμύρια ευρώ, δικά μας λεφτά που το καθεστώς, ενώ υπογράφει κάθε χρόνο με τους επίσημους φορείς του, όπως  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ,ο Υπουργός Οικονομικών ο  Πρεσβευτής της Ελλάδος στον ΟΗΕ και όλοι  οι Θεσμοί  παγκοσμίως, κανείς από το καθεστώς και τα μέσα στήριξης του δεν ομιλεί για αυτά.

Δεν γίνεται πουθενά κουβέντα για τον πλούτο  των Ελλήνων ,διότι όλοι έχουν αντικειμενικό σκοπό να πείσουν τον Έλληνα ότι έχει να διαχειριστεί χρέος, ώστε να μπορούν να του επιβάλλουν κάθε επονείδιστο μέτρο εναντίον του, καταστρατηγώντας την υπόσταση του τα συνταγματικά του, δικαιώματα ,την Εθνική του Κυριαρχία, την ποιότητα στη ζωή του, το μέλλον των παιδιών του, τον αφανισμό της ιστορίας του, τον περιορισμό των συνόρων του και ένα σωρό άλλα απαράδεκτα πράγματα ,που μόνο σε περιπτώσεις που κάποιος έχει ηττηθεί σε πόλεμο είναι υποχρεωμένος να υποστεί.

Η Ελλήνων Συνελεύσις, για τον δήμο Πύργου εν προκειμένω, έχει ήδη εγκεκριμένα και ήδη κατατεθειμένα στον Άρειο Πάγο τους φακέλους των έργων, καθώς και το ύψος χρηματοδότησής τους, που είναι η ήδη εγκεκριμένη και είναι 7,5 δις ευρώ.

Αγαπητοί συμπολίτες αυτό απαιτεί η λογική. Ξέρουμε τι θα κάνουμε και ξέρουμε πώς θα το κάνουμε, όπως και το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης όλων αυτών, τα οποία θα αλλάξουν το αύριο του δήμου μας αλλά και όλης της πατρίδας μας γενικότερα.

Βέβαια θα παραξενεύεται γιατί δεν ξέρει τίποτε για όλα αυτά.

Είναι πάρα πολύ απλό…. είναι όλα τα πόστα δικά τους, η όλη διαχείριση της πληροφορίας είναι δική τους……. μας έχουν κατσικωθεί….. και μας κρατάνε με την άγνοια στην αδράνεια…. καλλιεργώντας μας το φόβο για να πράττουμε ότι θέλουν.

Κάθε μήνα γίνονται σε όλη την Ελληνική επικράτεια πάνω από 200  δράσεις ενημέρωσης πολιτών, αλλά θα έχετε προσέξει ότι κανένα ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας, δεν αναφέρει για αυτό.

Αυτό συμβαίνει διότι είναι όλοι μαζί συσπειρωμένοι και συντηρούν  αυτή την κατάντια που ζει ο κάθε Έλληνας σήμερα.

Θα πρέπει να πάρουμε θέση σε όλο αυτό και να αποφασίσουμε εάν θα συνεχίσουμε να είμαστε μέρος του προβλήματος, ασχολούμενοι μόνο με τις διαπιστώσεις… τι μας συμβαίνει δηλαδή ή θα είμαστε μέρος της λύσης του, να ενημερωθούμε, να διαπιστώσουμε και να πράξουμε σαν ενεργοί πολίτες ,που δεν επιτρέπουμε άλλο να μας διαχειρίζεται ο κάθε Δρούεζας και ο κάθε Καλοχαιρέτας όπως θα έχουμε δει στις Ελληνικές ταινίες.

Για αυτό λοιπόν ο καταλληλότερος για τη θέση του Δημάρχου η του Βουλευτή η του Ευρωβουλευτή η του Περιφερειάρχη είσαι εσύ ο ίδιος.

Σε έπεισαν όμως τόσα χρόνια να κάθεσαι στην άκρη και να κοιτάς τι κάνουν αυτοί για σένα χωρίς εσένα.

Τώρα είναι η στιγμή που εσύ πρέπει να βγεις μπροστά και να το κάνεις… τώρα είναι η ώρα των Ελλήνων …τώρα έχεις τη γνώση, τώρα έχεις  τη δύναμη.

Πάρε την απόφαση και έλα να κάνεις εσύ ο ίδιος αυτό που δεν κάνανε οι άλλοι τόσα χρόνια για σένα. Έλα σε ένα δημοτικό οργανισμό Ελλήνων Συνέλευσις να ενημερωθείς. Έλα να ψηφίσεις και να ψηφιστεί ς.

Εσύ ο ίδιος γνωρίζεις τον καταλληλότερο από την τοπική σου κοινωνία. Οι θέσεις δεν είναι καρέκλες που κάθονται κάποιοι για να τις ζεσταίνουν. Οι θέσεις είναι πόστα εργασίας και ενασχόλησης με την εκτέλεση των δημοκρατικών αποφάσεων της βάσης των πολιτών.

Αυτό είναι η πραγματική δημοκρατία και όχι αυτό που μας λένε ότι έχουμε.

Άλλωστε όλοι ξέρετε ότι αυτό που έχουμε είναι κάτι άλλο ….μόνο Δημοκρατία δεν είναι.

Πολιτικός φορέας «Ελλήνων Συνέλευσις-Ε.ΣΥ»

Διορισμένος υπεύθυνος νομού Ηλείας

Ζαχαρόπουλος Γιώργος

Όλη η επικαιρότητα